Samsunspor, Kendi Evinde Altay'a Mağlup Oldu

Bank Asya 1. Lig'in 28. haftasında yapılan maçta Samsunspor, sahasında Altay'a 1-0 mağlup oldu.

  Maç sonrası değerlendirmelerde bulunan Samsunspor teknik direktörü Hüseyin Kalpar , taraftar olmadan oynadıkları maçın kendileri için hiç iyi geçmediğini , taraftarsızlığın dezavantajının yaşandığını söyledi .
" Uzun zamandır beri Samsunspor ' u böyle kötü görmedim " diyen Kalpar , " Daha az mücadele eden Samsunspor ' u izledik . Bugün kazanmayı hak etmedik . Bize düşen görevler vardır . En çok görev ise futbolculara düşüyor . Düne kadar iyi mücadele eden bir takım vardı . Adanaspor , Bucaspor , Giresunspor maçında da yenildik ama top oynayarak yenildik . Benim takımım bu olmamalı . Düşünülmesi gereken şeyleri düşünüp , nasıl çabuk toparlarız arayışı içindeyiz . Benim takımımın böyle oynadığı için üzülüyorum " dedi . Altay maçının
acı bir örnek olduğunu ve ders çıkarmaları gerektiğini dile getiren Kalpar , " Ben üzerime düşün dersi alıyorum . Futbolcularımın gereken dersi alıp , yapmaları gerekenleri yapmaları lazım . İyi mücadele etmedikleri için bunu söylüyorum . Benim takımım çok koşan , mücadele eden , arzulu istekli bir takım olmalıdır " diye konuştu .
Samsunsporlu Turgay , son haftaların en kötü maçını oynadıklarını , gol pozisyonu bulamadıklarını , pas yapamadıklarını , önümüzdeki hafta galibiyet yakalayarak yeniden yükselişe geçmek istediklerini , 4 maç mağlubiyet sonrası ise düşme potasına girildiğini vurguladı . Altay teknik direktörü Zafer Bilgetay , kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirterek şunları dedi : " İyi mücadele verdik , keşke seyircide olsaydı . Ama seyircisiz olmanın avantajlarını da kullandık . Samsunspor ' un kalabalık seyircisi önünde
oynamakta vardı . Altay ' ın hanesine yazdırdığı üç puan bizler için çok önemli . Play-off yarışında ön plana çıktığımızı düşünüyorum . Artık önümüzdeki içerdeki maçları da kazandığımız takdirde , hem ilk ikide şansımız var , hem de Play-off ' ta . " Altay sporlu Özkan , zor maç olacağını bildiklerini , iki haftadır kötü skorlar alındığını , yeni bir başlangıç yapılmasının gerekli olduğu düşüncesinde olduklarını vurguladı . Özkan , zorlu iki maçı da kazanıp artık , ilk ikiye oynamak istediklerini de sözlerine ekledi .