Odü'de Tekvando Heyecanı

Ordu Üniversitesi'nin (ODÜ) ev sahipliğini yaptığı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Tekvando Türkiye Şampiyonası başladı.

Eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle ön plana çıkan Ordu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun Tekvando Türkiye Şampiyonası müsabakaları düzenlenen törenle başladı. Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda yapılan açılış töreni katılım beklenenin altında oldu.

26-28 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Tekwando Türkiye Şampiyona katılacak 55 üniversitenin salona gelmesiyle başlayan törene Ordu Vali Yardımcısı Ömer Adar, Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, daire müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, ODÜ'nün eğitimin yanında kültürel ve sportif faaliyetlerde de önemli gelişmeler yaşadığını söyledi. Daha önce futbol, voleybol ve halk oyunlarına ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Kefelioğlu,"Hep söylüyoruz yeni bir üniversiteyiz. Ama ODÜ ilim ve eğitimde olduğu kadar kültürel ve sportif faaliyetlerde çok önemli gelişmeler sergiliyor. Futbol, voleybol ve halk oyunlarından sonra şimdi de çok büyük bir şampiyonaya ev sahipliği yapıyoruz. Üniversitemizde misafirlerimizi ağırlamaktan çok büyük bir gurur duyuyoruz" dedi.

Sporun sevgi, dostluk ve kardeşlik olduğunu ifade eden ODÜ Rektörü Prof. Dr. Kefelioğlu,"Burada sadece tekvando karşılaşmaları yapılmayacak. Bilindiği üzere Türk tekvando milli takımının büyük bir bölümü üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Bu gün yapılacak olan müsabakalar sonrasında milli takımın iskeleti oluşacak. Ayrıca üniversitelerimizi dünya ve Avrupa'da temsil edecek sporcularımız belli olacak. Şuanda Ordu'da 55 tane üniversite bulunuyor. Ve yaklaşık 500 sporcu ve 700'e yakın misafir ağırlıyoruz.

Sporun bir amacıda sevgi dostluk ve kardeşlik. Ordu bunların hepsini bağrında bulunduran bir ildir. Ordu'nun sizi sevgi ile kucaklayacağından emin olabilirsiniz. Tüm sporculara başarılar dilerim" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Ordu Vali Yardımcısı Ömer Adar ve Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, katılımcı üniversitelere teşekkür plaketi ve çiçek verdi. Törenin ardından daha önce yapılan eşleştirmelere göre 3 ayrı minderde karşılaşmalara geçildi.