Bursaspor'a Belediye çelmesi

Bursaspor, Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup olarak, şampiyonluk yolunda büyük yara aldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, önemli bir 3 puan yitirdiklerini ancak, bu yenilgiye üzülecek zamanlarının olmadığını söyledi. Sağlam, Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelen yaklaşık 20 bin taraftarlarının önünde yenildiklerini için üzgün olduklarını belirterek, "Yine ligin lideriyiz. Bu yenilgiye üzülecek hiç vaktimiz yok. Bir an evvel Antalyaspor maçına konsantre olmak zorundayız. Kendi hatalarımızdan yediğimiz gollerle 2-0
geriye düştük. İlk yarının sonunda 2-0'ın şaşkınlığıyla pozisyonlar verdik. İkinci yarıda gol de bulduk, baskı kurduk ama maalesef puan almamıza yetecek ikinci golü üretemedik. Şimdi Antalyaspor maçında yeniden çıkışa geçmek istiyoruz" dedi.
Sağlam, taraftarlarının destelerini devam ettirmelerini isteyerek, "Hala avantajlıyız. Antalyaspor maçıyla yeniden galibiyet serisine başlayacağız. Futbolda bu tip mağlubiyetleri herkes alabiliyor, bunu baskıya bağlamak doğru değil. Pazartesi maç oynayan bir takımı cuma günü oynatmanın anlamını çözemedik, ancak alınan mağlubiyeti federasyonun maç takvimine bağlamak bize yakışmaz. Geçen hafta da Beşiktaş böyle oynamış, puan kaybetmişti. Şu anda bütün ipler bizim elimizde. Maçları kazandığımız sürece bu
ligin önünde olacağız. Kendi maçlarımızı kazanırsak ligi en ön sırada bitirebiliriz" diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de İstanbul'a lider olarak geldiklerini belirterek, "Futbolcularımız iyi bir futbol sergiledi. Ellerinden geleni yaptılar. Tartışmalı bir kaç pozisyon vardı ama yenildik. Şu anda yine de lider durumdayız. Futbolcularımız bu maçı göz önüne alarak, kendilerini toparlayarak tekrar yükselişe geçeceklerine inanıyorum" dedi.
Bursasporlu futbolcular, Turgay, Ömer Erdoğan ve Volkan Şen, kalan 7 haftayı iyi değerlendirerek şampiyon olmak istediklerini söylediler.

AVCI: "BURSASPOR'A, ÇIKTIĞI BU YOLDA BAŞARILAR DİLİYORUM"
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bu sezon zirve mücadelesi yapan takımlardan puan alarak herkese adaletli davrandıklarını ifade ederek, "Maçın 30 dakikalık bölümünde çok pas hatası yapmamıza rağmen 2-0 öne geçtik. İlk yarı sonunda 4-0 olabilirdi. İkinci yarıda final paslarında atakları sonuçlandıramadık, ancak kazanmasını bildik. Bursaspor'a, çıktığı bu yolda başarılar diliyorum" dedi.
Diğer takımların Bursaspor maçında kendilerini desteklemesiyle ilgilenmediklerini vurgulayan Abdullah Avcı, "Biz bu sene bütün büyük takımlardan puan alarak, herkese adaletli davrandık. İnsanları, insanların önüne atmasınlar. Bizim de bir duruşumuz var. Biz de insanız, zaman zaman tepki gösteriyoruz. Ben bugün buradayım, yarın başka bir yerdeyim. Yöneticilerin kendilerini yenilemesi lazım. Çok yanlış demeçler veriyorlar" diye konuştu.
Başarılı teknik adam, hafta içinde şike soruşturmasıyla ilgili yaşadıkları olumsuzlukları konuşmak istemediğini söyleyerek, "Biz kendimize ne kadar güveniyorsak, arkadaşlarımıza da o kadar güveniyoruz" şeklinde konuştu.
Maçta takımının ikinci golünü kaydeden Hasan Ali ise şike olayları yüzünden takımın moralinin maç öncesi bozuk olduğunu belirterek, "Hocamızı ve arkadaşlarımızı götürmüşlerdi. Bu akşam güzel bir galibiyet aldık, mutluyuz" açıklamasında bulundu.
Ekrem Ekşioğlu da iyi mücadele ederek galip geldiklerini ifade ederek, bu galibiyeti antrenörleri Arif Erdem ve takım arkadaşları Kenan Hasagiç ve Taner Gülleri'ye armağan ettiklerini söyledi.
Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Efe İnanç ise şike olaylarından etkilenmediklerini belirterek, "Orada ismi geçen iki futbolcu bir de hocamız var. Biz bunların hayatta böyle bir şey yapacaklarına inanmıyoruz. Bu galibiyeti onlara armağan ediyoruz" ifadelerini kullandı.