Boğalar Heat'a boyun eğdi

NBA'de sezona Türkiye saati ile sabaha karşı oynanan 3 karşılaşmayla devam edildi.. Miami Heat deplasmanda Chicago Bulls'u 103-74 yenilgiye uğrattı.

Rose Garden'da Dallas Mavericks'i konuk eden Portland Trail Blazers, rakibi için bu sezon adeta korkulu rüya olmaya devam etti. Bu sezon daha önce iki kez karşılaştığı rakibini deviren Portland, 3. randevuda da Dallas'ı 101-89 yenmeyi başardı.

İki takım 9 Nisan'da bir kez daha karşılaşacak ancak Portland şimdiden 1998/1999 sezonunun beri rakibine üstünlük kurmayı başardı. Portland'da Andre Miller 19 sayı, 10 asistle takımı adına etkili bir oyun ortaya koyarken, LaMarcus Aldridge 20 sayı, 10 ribaunt, Marcus Camby ise 17 sayı, 11 ribauntla karşılaşmayı tamamladılar. Son haftaların en formda takımı olan Portland ligde oynadığı son 7 maçta 6. galibiyetini alırken, evindeki galibiyet serisini ise 5 maça çıkardı.

Son maçlarda işler istediği gibi gitmeyen Dallas Mavericks'te Caron Butler'in 25 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. 13 maçlık galibiyet serisinin sonra düşüşe geçen Dallas, son 5 maçın 4'ünü kaybederken Batı Konferansı play-off sıralamasında ise ikinciliği Utah Jazz, Denver Nuggets ikilisinden birine kaptırma riskiyle karşı karşıya kaldı.

Miami: 103 - Chicago: 74
United Center'da 21 bin 592 biletli seyircinin izlediği karşılaşmada Chicago Bulls'un konuğu olan Miami Heat rakibini 103-74 gibi farklı bir skorla yenerek bu sezonki 38. galibiyetini aldı.

Miami Heat'in süper yıldızı Dwyane Wade, Chicago karşısında beklentilerin uzağında kalırken, karşılaşmayı da 12 sayı, 10 asist, 5 ribauntla tamamladı. Miami'yi galibiyete taşıyan isim ise attığı 24 sayıyla takımının ve maçın en skorer ismi olan Jermain O'Neal'dı. Michael Beasley'nin 15 sayıyla skora katkı sağladığı Miami'de oyuna kenardan dahil olan Udonis Haslem de 14 sayıyla maçı tamamladı. Miami ligde oynadığı son 12 maçta 9. galibiyetini elde ederken üst üste 3. defa salondan galibiyetle ayrıldı ve

Doğu Konferansı play-off sıralamasında Charlotte Bobcats'in yarım maç önünde 6. sıraya tırmandı.
Bu sezonki 38. yenilgisini alan Chicago Bulls'ta ise oyuna kenardan dahil olan Hakim Warrick 14 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Taj Gibson ve Derrick Rose ise attıkları 12'şer sayıyla takımları adına maçı çift haneli sayılarda noktalayan isimlerdi.

LA Clippers: 99 - Houston: 93
Son deplasman galibiyetini 2 Şubat'ta alan Los Angeles Clippers, 11 maçlık deplasman yenilgi serisine Houston Rockets karşısında son verdi.

Toyota Center'da 15 binden fazla basketbolseverin izlediği karşılaşmada Houston Rockets'ın konuğu olan Los Angeles Clippers rakibini 99-93 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı. Craig Smith, Houston karşısında attığı 25 sayı ve topladığı 10 ribautnla 'double-double' yaptı ve Clippers'ın en etkili ismi oldu. Drew Gooden 17 sayı, 14 ribauntla maçı tamamlarken, Baron Davis 16, Eric Gordon ise 14 sayıyla mücadeleyi tamamladılar.

Geceyi kendi evinde aldığı yenilgiyle kapatan ve bu sezonki 35. mağlubiyetini alan Houston Rockets'ta ise Trevor Ariza ve Aaron Brooks 18'er sayıyla takımları adına skota katkı sağladılar. Luis Scola da 16 sayı, 14 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaptı ancak takımının yenilgisini önleyemedi. Houston'da sakatlıklar ve cezalılar nedeniyle sadece 8 oyuncu maçta forma giyebildi.

NBA'de normal sezon heyecanı TSİ sabaha karşı oynanacak 11 karşılaşmayla devam edecek.