Trabzonspor, kupada finale doğru gidiyor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Antalyaspor'u evinde konuk eden Trabzonspor, tur için avantajlı skor elde etti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Antalyaspor'u evinde konuk eden Trabzonspor, tur için avantajlı skor elde etti. Alanzinho'nun attığı golle açılışı yapan Bordo-mavili takım Umut Bulut'un son dakikada attığı golle kapanışı yaptı.2-0'ın vermiş olduğu avantaj ile Antalya'ya gidecek olan Trabzonspor, turun kapısını araladı.
Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, 2-0'lık skor'un iyi bir sonuç olduğunu belirterek, "Antalyaspor iyi top oynuyor. Bizim takımda olağaüstü mücadele ediyor. Takımımla iftihar ediyorum. İnşallah Antalya'dan da iyi bir sonuç alarak turu geçeriz. Orada rakibimizi yenerek finale çıkacağımızı umut ediyorum" dedi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise maçın ardından yaptığı açıklamada, iyi bir takımla oynadıklarını belirterek, "İyi kapanıp iyi çıkabilen bir rakip vardı. Düşündüğümüz gibi oynamaya çalıştık. İlk yarıda bölüm bölüm iyi oynadık. Bazı bölümlerde rakibe şans verdik ve teslim olduk. Çok pozisyon üretmedik ancak çok da pozisyon vermedik. İkinci yarı daha çok pozisyon bulduk. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Bu maçın 2-0 kazanılması her şeyin bittiği anlamına gelmez. Biz rövanşta 0-0'mış gibi
oynayacağız" diye konuştu.
Oyuncularının ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Güneş, "İkinci yarıda pozisyon vermeden pozisyon buldular. Oyuncularımı kutluyorum. Seyircimiz de hafta arasında böyle bir ilgi gösterdiler. Onlara da teşekkür ediyorum" dedi.
Engin Baytar'ın saha içinde saha içinde mükemmel bir oyuncu olduğunu belirten Güneş, "Yetenekli bir oyuncu. Türk futbolu için uzun süre yararlanabilecek bir oyuncu. Saha içinde ona katılacak bir şey yok. Saha dışında sıkıntıları olan bir arkadaşımız. Onu kazanacağız. Saha dışı eğitime ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

ÖZDİLEK: "TRABZONSPOR AVANTAJLI BİR SKOR ELDE ETTİ AMA HER ŞEY BİTMEDİ"
Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise iki ayaklı maçın ilk raundunu kaybettiklerini belirterek, "Yediğimiz ilk gole kadar oyunu istediğimiz gibi yönlendirdik, Bakıldığı zaman 4 forvet ile oynadık. Çünkü burada atacağımız bir golün bize neler kazandıracağını biliyorduk. 66. dakikaya kadar her şey istediğimiz gibi gitti. Kaptırdığımız toplarda ikinci golü yedik. Trabzonspor avantajlı bir skor elde etti ama her şey bitmedi. Oynanacak bir maç daha var. Bu maçta dersimizi iyi çalışıp turu geçen
taraf olmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Trabzonspor'un ilk golünü atan Brezilyalı oyuncu Alanzinho zor bir maç oynadıklarını ifade ederek, "Şunu kabul edelim ki zor bir maç oldu. Onlar buraya beraberliği kurtarmaya geldiler. İkinci yarıda rakibi çözdük. Tam ritmi yakaladık ve ikinci gol de geldi. O sırada da maç bitti. Bu skor bizim için avantaj olacak" ifadelerini kullandı.
Antalyaspor'un savunma oyuncusu Orhan Ak ise Trabzonspor karşısında ilk maçta avantajlı bir skor elde etmek istediklerini ancak bunu başaramadıklarını anlatarak, "Golü yiyene kadar maçı kontrolümüz altında tuttuk. Trabzon seyircisi önünde biraz cesaretlendik. Trabzonspor'un istediği bir avantaj oldu ama Trabzonspor'a bizim burada yaşadıklarımızın aynısını yaşatarak turu geçebiliriz" şeklinde konuştu.