Galatasaray'da genel kurula doğru

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel, Fenerbahçe ile yapacakları derbi maçını değerlendirdi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyonla listesini açıkladığını toplantının ardından hafta sonu oynayacakları Fenerbahçe derbisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Derbi karşılaşmasını kazanacak ekibin, ligin kalan bölümünde kendisine büyük avantaj sağlayacağını kaydeden Polat, Özhan Canaydın'ın vefatı sonrası Fenerbahçe Kulübü'nün tutumunu da överek, "Özhan Bey'in rahmetli olmasının ardından, Fenerbahçe Kulübü, camia olarak büyük jestte
bulundu. Bayraklarını yarıya indirdiler. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Rekabette birbirimizi kırıp geçiriyoruz, ama ebedi dostluğu herkese gösterdiler. Onları Ali Sami Yen Stadı'nda çok iyi ağırlayacağız" dedi.
Cumartesi günü yapılacak seçimler için ise Polat, "Biz her zaman söylüyoruz. Bizim için her zaman oynanacak maç ve yarış önemlidir. Bu nedenle Cumartesi günü önce seçimimizi yapacağız. Kim kazanırsa kazansın, kazanan Galatasaray olacaktır. Ben olmazsam, diğer aday kazanırsa, bizim başkanımızdır. Ona hizmet etmekten onur duyarız" diye konuştu.
Bir basın mensubunun, Bursaspor'un çıkışını hatırlatması üzerine Polat, "Bu konulara fazla girmek istemiyorum, fakat derbi maçta iki takımın da kaybetmeye tahammülü yok. Kazanan büyük avantaj sağlayacaktır. Kaybeden zirve yarışında büyük yara alır" ifadelerini kullandı.
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel ise kulüp olarak önlerinde hem seçimler, hem de Fenerbahçe derbisi gibi önemli iki gündem olduğunu söyledi. Kendisinin üçüncü, mevcut yönetimlerinin ise ikinci seçimi olacağını belirten Üstünel, her dönemin ayrı bir heyecan taşıdığını, hafta sonunda da Fenerbahçe'ye karşı önemli bir derbi maç yapacaklarını ifade etti. Haldun Üstünel, "Hem derbide hem seçimlerde inşallah kazanan Galatasaray olur. Benim içimden geçen temenni bu" dedi.
Haldun Üstünel, Özhan Canaydın'ın vefatının ardından Fenerbahçe Kulübü'ne ve Fenerbahçe taraftarlarına, sergiledikleri tutumdan dolaylı teşekkür etti. Fenerbahçe ile ezeli bir dostluk ve rekabet içinde olduklarını belirten Üstünel, "Fenerbahçe, ezeli dostluğun en güzel örneklerinden birini verdi. Galatasaray taraftarları da bu konuda son derece duyarlıydı. Bu davranışlar bizi son derece mutlu etti. Fenerbahçe'yi derbi maçta en iyi şekilde ağırlayacağız, ancak kazanan taraf biz olacağız" şeklinde
konuştu.