Kafkas'ın yerine Ercan veya Hakan Şükür

Tolunay Kafkas ile sezon sonunda yollarını ayırma kararı aldığını açıklayan Kayserispor kulübünde Kafkas'ın yerine Abdullah Ercan ve Hakan Şükür'ün geleceği iddia ediliyor.

Kayserispor genel menajeri Süleyman Hurma, sözleşmesi 31 Mayıs'ta sona erecek olan Kafkas ile devam etmeyeceklerini açıkladı.

Kafkas'ın Kayserispor'da önemli başarılara imza attığını ve kendisi ile aralarında sorun bulunmadığını dile getiren Hurma şunları söyledi:

"Tolunay Kafkas kardeşimizdir ve bu takımda önemli işler yapmıştır. Türkiye Kupası'nı Kayseri'ye getiren de, takımı liderlik koltuğuna oturtan da kendisidir. Ancak, zaten sözleşmesi sezon sonunda bitiyordu. İyi niyet içinde karşılıklı anlaşarak, gelecek sezon devam etmeme kararı aldık. Kendisinin başka planları var."

Kafkas ile yollarını ayırmalarında takımın son haftalarda aldığı başarısız sonuçların etkisinin olmadığını dile getiren Hurma, kısa vadeli kararlar almadıklarını kaydetti.

Neden ayrılıyor?

Kayserispor'un genç ve başarılı teknik direktörü Tolunay Kafkas dün DHA'ya sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklamıştı.

Kafkas'ın bu kararı almasına, ara transferde yönetim ile yaşanan uyuşmazlıkların ve menajer Hurma'nın başka teknik adamlarla görüşmesinin yol açtığı belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre ilk yarı bitiminden önce Kafkas orta sahaya iki, defansa bir oyuncu alınmasını yönündeki talebini yönetime defalarca iletti, ancak sadece Mısırlı Muhammet Şevki alındı.

Süleyman Hurma'nın bir ulusal gazetede yer alan teknik adam Abdullah Ercan ile gelecekte çalışmak istediği yolundaki sözleri de Kafkas ve ekibini olumsuz etkiledi.

Yerel gazetelerde iki haftadır yazılan ve takımın başına Ercan veya Hakan Şükür'ün geleceğine dair söylentiler sonrası Kafkas sözleşmesini uzatmadı ve sezon sonunda Kayserispor'dan ayrılacağını söyledi.