Atletizm Geliştirme Projesinin Final Koşuları Gerçekleştirildi

Adıyaman'da Atletizm Geliştirme Projesi kapsamında il takımlarını belirleme yarışmalarının finali gerçekleştirildi.

Atletizm Federasyonu'nun 2010 yılı faaliyet programında yer alan Atletizm Geliştirme Projesi kapsamında yaklaşık iki hafta önce Kahta, Samsat, Çelikhan, Gölbaşı ve Besni ilçelerinde yarışmalar düzenlenmişti. Her ilçeden 4 sporcunun ve il seçmelerine hak kazanan sporcular final koşusunda ter döktü.

Küçükler ve yıldızlar kategorilerinde toplam 214 kız ve erkek sporcunun katıldığı final koşuları Atatürk stadında gerçekleştirildi. Atletizm yarışmaları sırasında bazı sporcular koşuyu tamamlayamayarak, yere düştü. Görevlilerin müdahale ettiği sporcuların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Yarışmalar sonunda yıldız erkekler kategorisinde Yusuf Aslan birinci, Osman Fırat ikinci, Hüseyin Can üçüncü olurken, yıldız kızlarda Derya Kent birinci, Ebru Bengi ikinci, Ebru Tekin üçüncü oldu. Küçük kızlar kategorisinde Vildan Seren birinci, Sıdıka Tekin ikinci, Rahime Tekin üçüncü olurken, küçük erkeklerde birinci Erkan Bektaş, ikinci Celal Salar, üçüncü ise Yusuf Çağır oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, dereceye giren sporcuların pilot il olarak belirlediği Adıyaman'da 18 Nisan'da yapılacak olan 1. kademe yarışmalarına katılacağını belirtti.

Bağcı bu yarışmalara Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Tunceli ve Bingöl illerinden sporcuların katılacağını söyledi.

Bağcı, 1. kademe yarışmalarında dereceye giren sporcuların Kahramanmaraş'ta yapılacak olan 2. kademe yarışlara, oradan da Ankara'da yapılacak olan Türkiye finaline katılacağını ifade etti.