'Ali Sami Yen'e başkan giderim'

Adnan Polat, iddialı açıklamalarda bulundu, “Fenerbahçe derbisinden bir gün önce yapılacak genel kurulda başkan seçileceğimden endişe duymuyorum” diye konuştu

Lig TV’deki VIP programında Şansal Büyüka’nın sorularını yanıtlayan Galatasaray Başkanı Adnan Polat, “Ali Sami Yen’e başkan olarak gideceğimden şüphem yok” diye konuştu.
Fenerbahçe derbisinden bir gün önce yapılacak genel kurulda yeniden başkan seçileceğinden endişesi olmadığını kaydeden Polat, “Galatasaray üyeleri olaylara vakıftır. Duygusallık yerine akılcı davranan bir camiayız ”yorumunu yaptı.
Polat, “Galatasaray kimsenin cebinden yönetilmeyecek. Tecrübeli, bilgili, itibarı yüksek olan insanlara ihtiyacım var. Yiğit Şardan’ın listemde olması seçimde beni olumsuz etkiler mi bilemiyorum” ifadelerini kullandı.
Rijkaard’ın son derece açık bir kişi olduğunu vurgulayan Polat, “Teklif gelse bizimle paylaşır. Sözleşmemiz 1+1 değil, 2 senedir” dedi. Polat, Arda’yı satma niyetleri olmadığı için kimsenin teklif getiremediğinin de altını çizdi.
Polat’ın açıklamaları şöyle devam etti:
- Ben babamın gönül rızasını alarak yönetici oldum. G.Saray’da başkan olunca full - time görev yapmak zorundasınız. Kulüp kimsenin part - time zamanıyla yönetilecek durumda değil. Adnan Öztürk bir şirketler topluluğunda yönetici olarak çalışıyor. Ben o şirketin patronu olsam, tercihini yap diye Öztürk’e sorarım.
- Derbinin sonucunu kestirmek kolay değil. Puan kaybetme lüksümüz kalmadı. Tüm kredilerimizi yedik. Derbideki şansımız yüzde 51.
- Şampiyonluk şansımızı Trabzonspor maçı öncesi yüzde 51 olarak görüyordum. 8 haftada 24 puan alırsak şansımız yüzde 100.