Rijkaard'a göre şampiyonluk

Trabzonspor karşısında üzücü bir sonuç aldıklarını belirten Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard,'Artık lüksümüz kalmadı' dedi.

  Galatasaray Teknik Direktö ; rü ; Frank Rijkaard ise Trabzonspor karşısında ü ; zü ; cü ; bir sonuç ; aldıklarını ifade ederek , ' ' Maç ; a gayet iyi başladık . Takımımız iyi mü ; cadele etti . Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik ve bireysel hatadan bir gol yiyerek maç ; ı kaybettik ' ' dedi .

Maç ; ın kırılma anlarının girdikleri gol pozisyonlarını değerlendirememek olduğunu kaydeden Rijkaard , şö ; yle devam etti :

' ' Trabzonsporlu oyuncular ilk golü ; attı , biz ilk golü ; atmayı beceremedik . Biz de şampiyon olmak istiyoruz . Bunun iç ; in geriye dü ; ştü ; ğü ; mü ; z zaman risk almak durumundayız . Son bö ; lü ; mde rakibimiz kontraataktan ç ; ok pozisyon buldu . Bireysel hatan bir gol yedik . Emre Gü ; ngö ; r , bir hata yaptı , ama 2-3 de yü ; zde yü ; z pozisyonu engelledi . Bunları yapmamız , daha fazla ç ; alışmamız lazım . Şampiyonluğa gidiyorsak kolay gol yememeliyiz . ' '

Deplasmanlarda ç ; ok puan kaybettiklerinin kaydeden Rijkaard , ' ' Ö ; nü ; mü ; zde 8 maç ; var ve hepsinden galibiyetle ayrılmamız gerektiğini dü ; şü ; nü ; yorum . Artık puan kaybetme lü ; ksü ; mü ; z kalmadı ' ' diye konuştu .

' ' ŞAMPİYONLUK ŞANSI ' '

Rijkaard , şampiyonluk şanslarının olduğunu ve son dakikaya kadar mü ; cadelelerini sü ; rdü ; receklerini anlatarak , ' ' Geç ; en hafta Bursaspor ' un şansı fazla dedim , ama tepki aldım . Bursaspor favoridir ve biz son dakikaya kadar mü ; cadele edeceğiz ' ' dedi .

Rijkaard , bir gazetecinin kimden tepki aldın sorusu ü ; zerine , şunları sö ; yledi :

' ' O zaman yaptığım aç ; ıklamam aç ; ıktı . Herkes Fenerbahç ; e , Galatasaray ve Beşiktaş ' a odaklanıyordu . Bursaspor ' un 1 maç ; ı eksik ve Ankaraspor ' dan 3 puan alacaktı . O nedenle bu tü ; r aç ; ıklama yapmıştım ve tepki aldım . Ama bu kesinlikle şikayet değil . Ö ; nü ; mü ; zdeki maç ; ları kazanmamız gerekiyor . Diğer taraftan bü ; yü ; k isimlere karşı rakipler farklı motive ediyor . Bizim de daha farklı mü ; cadele etmemiz gerekiyor . ' '

SABRİ : KİMSEYİ SUÇ ; LAYACAK DEĞİLİZ

Galatasaray Takım Kaptanı Sabri ise istedikleri grafikte olmadıklarını belirterek , ' ' Bazen ç ; ok iyi oynuyoruz . Ama her maç ; a bunu yansıtmalıyız . Sonuç ; ta kaybediyorsak takım olarak kaybediyoruz . Kimseyi suç ; layacak değiliz . Hep beraber kazanıp hep beraber kaybediyoruz ' ' dedi .

Karşılaşmaya iyi başladıklarını vurgulayan Sabri , ' ' Şanssız bir gol yedik . Trabzonspor , daha sonra kontraatak futbolunu iyi oynadı . Yine de yakaladığımız pozisyonlar vardı , değerlendirsek sonuç ; farklı olurdu . Hem iç ; erde hem dışarda iyi oynamalıyız . Galatasaray , bö ; yle zamanlarda hep ayağa kalkmasını bilmiştir . Biz de ayağa kalkarak şampiyonluk mü ; cadelesini sü ; rdü ; receğiz ' ' diye konuştu .