Uşaklar izledi, Gürcüler yendi

Gürcistan-Rusya arasında, tarafsız saha olarak seçilen Trabzon'da yapılan rugby maçında gülen taraf Gürcüler oldu. Tribünlerde de Gürcülerin üstünlüğü göze çarparken, maç zaman zaman sert geçti

  Trabzon , gü ; nlerdir merakla beklenen ç ; ok ilginç ; bir spor mü ; sabakasına ev sahipliği yaptı . Geç ; en sene yaşanan savaşın tarafları Gü ; rcistan ile Rusya kozlarını bu defa rugby sahasında paylaştı ve sonuç ; ta gü ; len taraf Gü ; rcistan oldu . Savaş nedeniyle , tarafsız ve gü ; venli saha olarak seç ; ilen Trabzon ' da yapılan maç ; ta Rusya ' yı 36-8 mağlup eden Gü ; rcistan , Avrupa Milletler Kupası ' nda grubunu lider olarak kapadı ve Yeni Zelanda ' da yapılacak Dü ; nya Kupası ' na gitmeye hak kazandı . Gü ; rcü ; taraftarların yoğun ilgi gö ; sterdiği karşılaşmayı , Acara Ö ; zerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşolomidze , Gü ; rcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ' nin eşi Sandra Elisabeth Roelofs , Gü ; rcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vashadze , Devlet Bakanı Giorgi Baramidze , Tiflis Belediye Başkanı Gigi Ugulava ' nın de aralarında bulunduğu konuklar da izledi .

' KAÇ ; TI CANIM TURİSTLER '
Maç ; nedeniyle kentte son derece renkli gö ; rü ; ntü ; ler oluştu . Tribü ; nler tıka basa dolarken , 10 dolar ile 40 dolar arasında satılan biletler Gü ; rcü ; ler tarafından kapışıldı . Son olarak karaborsada 2 bin dolara bile bilet satın alan gö ; rü ; ldü ; . Sadece maç ; ın yapıldığı Akç ; aabat Stadyumu ' nun ç ; evresi değil , Trabzon sokakları da Gü ; rcistan bayraklarıyla donatıldı . İç ; kilerin su gibi aktığı sokaklarda , Gü ; rcü ; ler , stada girene kadar litrelerce votka ve bira tü ; ketti . Ev sahibi ü ; lke konumunda olmasından dolayı haftalar ö ; ncesinde Gü ; rcistan ' da bastırılarak satılan 6 bin 317 biletin tamamını alan Gü ; rcü ; taraftarlar , ellerinde ü ; lkelerinin bayrakları ile Akç ; aabat Fatih Stadı ' nın tribü ; nlerini doldurdular . Yaklışık 10 bin Gü ; rcü ; , statta yerini aldı . Bu ' bereket ' en ç ; ok satışları patlama yapan sokak satıcılarını sevindirdi . Bugü ; n oynanacak Trabzonspor-Galatasaray Sü ; per Lig maç ; ı nedeniyle , mü ; sabakanın Akç ; aabat ' a alınması ise en ç ; ok , ' Trabzonspor Rize ' de de oynardı . Ama bir daha 30 bin Gü ; rcistanlı Trabzon ' a gelmez . Kaç ; ırdık turistleri ' diye yakınan turizmcileri ü ; zdü ; .

NASIL OYNANIR?
80 dakika sü ; ren maç ; ta ise Gü ; rcistan ' ın ezici ü ; stü ; nlü ; ğü ; vardı . Zaman zaman sert geç ; en ve yaralanmaların yaşandığı maç ; ta oyuncular , sayı yapabilmek iç ; in topu kalenin iç ; inden geç ; irmeye ç ; alıştı . Oyuncular karşı takıma topu kaptırmamak iç ; in sahada boylu boyunca yattı . Ancak 2 Ukraynalı kadın , ' Gü ; rcistan hakkıyla kazandı . Maç ; ç ; ok sert geç ; medi . Normalde rugby maç ; ları ç ; ok sert geç ; er ' diyerek maç ; taki sertliğin ' ortalamanın altında ' olduğunu vurguladı . Gü ; rcü ; oyuncularsa galibiyeti taraftarlarına koşarak kutladı . Tü ; rkiye ' de pek bilinen bir spor olmayan rugby , oval bir topla ve 15 ' er kişilik iki takım arasında oynanıyor . Oyunculardan 8 ' i savunmada 7 ' si forvette yer alırken , maç ; 40 dakikalık iki devre halinde toplam 80 dakika sü ; rü ; yor . Futbola gö ; re daha bü ; yü ; k bir sahada oynanan rugby oyununda amaç ; , topu elle veya ayakla taşıyıp sayı yapmak . Amerikan futbolu gibi fiziksel gü ; ç ; gerektirdiği iç ; in takımlar genellikle iri yapılı , gü ; ç ; lü ; ve ç ; ok koşan oyunculardan kuruluyor .