Başkanı mutlu etmek istiyorum

Can Bartu tesislerinde basın odasına gelerek gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fenerbahçe teknik direktörü Cristapoh Daum, taraftara müjde verdi.

  Can Bartu tesislerinde basın odasına gelerek gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fenerbahç ; e teknik direktö ; rü ; Cristapoh Daum , taraftara mü ; jde verdi ve &ldquo ; Taraftarımız bilsin ki bu yarıştan asla vazgeç ; meyeceğiz . Ben teknik direktö ; rü ; m takımı ç ; ok işi ç ; alıştıracağıma , motive edeceğime , takımı bü ; tü ; nleştireceğime dair sö ; z verebilirim ama şampiyonluk veya kupa iç ; in sö ; z veremem . Her şeyi yapabilirim ama sö ; z veremem . Ancak her şeyimizle son ana kadar bu yarışın iç ; indeyiz . Şampiyonluk şansımızın olduğuna inanıyoruz , ama zor dö ; nemler devam ediyor&rdquo ; dedi

BAŞKANI MUTLU ETMEK İSTİYORUM
Daum bir gazetecinin &ldquo ; Başkan gergin onu nasıl mutlu edeceksiniz?&rdquo ; şeklindeki sorusuna ; &ldquo ; Onu ç ; ok iyi anlıyorum . Başkanımız kulü ; p iç ; in harika işler yaptı . Bize verdiğini karşılığını vermediğimiz iç ; in ü ; zgü ; nü ; z . Bu kulü ; bü ; n her şeyi var . Ben de bu kulü ; bü ; n geleceği iç ; in buradayım . 3 yıllık sö ; zleşmem var . Fenerbahç ; e ' de ç ; alışmak Milan , Barcelona ve Real Madrid ' de ç ; alışmak gibidir , Ama sezon sondaki fotoğraf her şey belirleyecek . Ben Fenerbahç ; e iç ; in her şeyimi vermeye ç ; alışıyorum , bunu sadece gö ; rev olarak gö ; rmü ; yorum . Fenerbahç ; e ' nin başarısı iç ; in elimden gelen her şeyi yapıyorum . Kö ; ln ' le sö ; zleşmem sü ; rü ; rken buraya geldim ve bunun iç ; in de hiç ; bir saniye pişmanlık duymadım&rdquo ; dedi .

' GALATASARAY MAÇ ; INA FUTBOLCULARIM KENDİ KENDİNE MOTİVE OLUR '
Derbi maç ; larının sonucu ö ; nceden kestirilemez , derbilerde ç ; ok iyi şansımızın olduğunu biliyorum . Zira derbilerde ç ; ok iyi oynadık , bildiğiniz gibi bu takım ü ; zerinde baskı olduğu zaman ç ; ok iyi oynuyor . Şimdi de baskı var . Ve iyi futbol bekliyoruz . Derbi de alacağımız bir galibiyet zirve yarışında her şeyi değiştirir . Bu nedenle bu maç ; ın ö ; nemi bü ; yü ; k . Galatasaray maç ; ına futbolculara ö ; zel bir motivasyona gerek yok . Futbolcular zaten otomatik olarak motive oluyorlar . Bu nedenle bu hafta işim kolay .

ŞAMPİYONLUK DAHA Ö ; NEMLİ
Kupayı kazanmak ve şeytanın bacağını kırmak istediğini belirten Daum , &ldquo ; Ama tabiî ; ki benm iç ; in şampiyonluk daha ö ; nemli , kupayı da kazanmak iç ; in elimizden geleni yapacağız . . -Kupa ' da şampiyonluk hedefine daha yakınız . Ancak ligde rakiplerimiz bizden daha avantajlı , Galatasaray maç ; ını kazanmak ö ; nemli değil , ö ; nemli olan şampiyon olmak . Galatasaray ' ı yenersek her şey bitmiş olmayacak . Daha zor dö ; nemler başlayacak . Bundan sonra hep final maç ; larımız var . Her maç ; a final olarak bakıyoruz . Dü ; n G . ntep ' e karşı sadece bir final maç ; ımızı kazandık .

İYİ FUTBOL DEĞİL PUANLAR Ö ; NEMLİ
Kazanıyorsunuz ama kö ; tü ; futbol zevk vermiyor sorusuna ise Daum &ldquo ; Sezonun son bö ; lü ; mleri her zaman bö ; yle olur . Bu tü ; r tablolarla sezon sonlarında sık sık karşılaşılır . Bü ; tü ; n liglerde bu bö ; yledir . Sezon sonuna yaklaştıkç ; a bü ; yü ; k bir ç ; ekişme yaşanıyor . İngiltere , Hollanda , İspanya , İtalya ' da da bö ; yle oluyor . Tabii ki gö ; nü ; l iyi futbol oynamayı ister , ama bunları konuşma zamanı değil , bö ; yle dö ; nemlerde ö ; nemli olan 3 puandır , kim kazanırsa en iyi futbolu o oynar . Manisaspor karşısında ç ; ok iyi oynadık ama kazanamadık . Lille karşısında da ç ; ok iyi oynadık ama kü ; ç ; ü ; k detaylar nedeniyle yolumuza devam edemedik .

' KAZANIRKEN İŞLER KOLAYDIR BAKALIM BURSA KAYBEDİNCE NE OLACAK '
Bursaspor ' un elde ettiği başarının Tü ; rk futbolunun gelişmesi aç ; ısından ç ; ok ö ; nelli olduğunu belirten Daum , &ldquo ; Ertuğrul ç ; ok harika işler başardı . Ç ; ok iyi ve başarıya aç ; bir takım oluşturdu . Kendine gü ; venleri ç ; ok iyi durumda ve şampiyon olabilirler . Ama şampiyonluğa daha ç ; ok yaklaştıklarında ne olacak diye dü ; şü ; nü ; yorum . Şu anda hep kazanma ü ; zerine gidiyorlar . Ama 1 maç ; kaybettiklerinde ne yapacaklar? Bunu gö ; relim ona gö ; re konuşalım&rdquo ; dedi . . Bir zamanlar ö ; ğrenciniz olan Ertuğrul ' a karşı kaybederseniz ne hissedersiniz sorusuna ise Daum , &ldquo ; Ben kaybedersem kime karşı olursa olsun ç ; ok bü ; yü ; k bir hayal kırıklığı yaşarım . Bundesliga ' da da eski ö ; ğrencilerim karşıma rakip olarak ç ; ıktı bundan doğal bir şey yoktur&rdquo ; dedi .

TÜ ; RKİYE ' Yİ BİLİYORUM
8 maç ; ü ; st ü ; ste kazandığınızda dahi olarak nitelendirildiniz ama kaybetmeye başladığınızda ağır şekilde eleştirildiniz? Sorusuna ise Daum &ldquo ; Ben bunları biliyorum , Tü ; rkiye ' yi ç ; ok iyi tanıyorum . Madalyonun her zaman diğer yü ; zü ; de vardır . Takımın gelişimi iç ; erisinde bö ; yle kö ; tü ; zamanlar geç ; irirsiniz . Ama ö ; nemli olan bö ; yle zamanlardan gü ; ç ; lü ; ç ; ıkmaktır . Ben tecrü ; beliyim ama bazı futbolcular iç ; in bunları yaşamak kolay olmuyor . Şu an 6 puanımız aha olsaydı her şey ç ; ok daha iyi olurdu . Futbolcular bir bü ; tü ; n olduk . Yö ; netim teknik heyet her şeyi yapıyor başarı iç ; in ama tek eksiğimiz puan . Şampiyonluk yolunda maç ; lara tek tek bakmalıyız . Ancak Bursaspor ve Galatasaray bizden matematiksel olarak daha avantajlı .

FENERBAHÇ ; E ' YE BÜ ; YÜ ; K BAŞIRILAR YAŞATMAK İÇ ; İN GELDİM
Daum Fenerbahç ; e ' ye iddialı geldiğini belirterek &ldquo ; 57 yaşına geldim ve artık genç ; bir hoca değilim kariyerimin en yü ; ksek başarısını yakalamak iç ; in buraya geldim . Ailem ve ben burada ç ; ok mutluyuz . Fenerbahç ; e ' yi 1 saniye bile terk etmeyi dü ; şü ; nmü ; yorum . Zor dö ; nemlerde daha gü ; ç ; lü ; olmak lazım . Bu dö ; nemlerden daha gü ; ç ; lü ; ç ; ıkmak lazım . Wolsburk ' la hiç ; bir gö ; rü ; şmede bulunmadım . Buraya gelmeden ö ; nce Kö ; ln ' de iken bir gö ; rü ; şmem olmuştu . Şuan iç ; in hiç ; bir alakam yok .

DİYARBAKIR ' A DESTEK OLMALIYIZ
Konuşmasında Diyarbakırspor ' un yaşadıklarına da değinen Dam &ldquo ; Futbolla toplumu ayıramazsınız . Bunlar bir birine yakın kavramlardır , ama futbol kulü ; pleri toplumdaki bü ; tü ; n sorunları ç ; ö ; zemez . Bazı ü ; lkelerde ırkç ; ılık ve holiganizm var , bazıları futbolun popü ; laritesini kullanıp kendi sorunlarını gü ; ndeme getiriyor . Ama Diyarbakırspor ' un ve Diyarbakır ' ın bu sorunu ç ; ö ; zmesi iç ; in hep birlikte onlara yardımcı olmamız lazım .

MEDYA İLE KAVGAYI SEVMİYORUM

Bugü ; ne kadar sizlerle konuşmamamın sebebi kü ; s olmamızdan değildi . Sadece kö ; tü ; gidişattan ö ; tü ; rü ; gelemedim . Ben medya ile savaşmayı sevmiyorum . Sizler haber yapmak , fotoğraf ç ; ekmek zorundasınız . Her şey daha iyi olsaydı , puan cetvelinde daha ö ; nde olsaydık dah sık sizinle otur bö ; yle konuşmaları yapardık

HASTALIĞIM DİNLENEMEDİĞİM İÇ ; İN GEÇ ; MİYOR
Dinlenmeye zaman bulamadığından yakınan Daum , &ldquo ; Dinlenemediğim iç ; in hastalığım zor geç ; iyor , 3 gü ; n yatsaydım , dinlenseydim iyileşirdim Ama zaman yok . Bö ; yle durumlarda futbolculara izin veriliyor ama biz teknik direktö ; rlerin bö ; yle bir şansı yok&rdquo ; dedi .

KÖ ; TÜ ; GİDİŞATIN SEBEBİ SAKATLIKLAR VE ŞANSSIZLIK
Beklenmedik sakatlıklar yaşadıklarını belirten Daum , &ldquo ; ilk 11 ' i sü ; rekli değiştirmek zorunda kaldık . Sü ; rekli yeni arayışlara girdik . Yeni oyuncular , yeni takım denemek zorunda kaldık . Takımın her şeyi değişiyor , ritmi tutturamıyorsunuz . Şanssız olaylar yaşadık . Kü ; ç ; ü ; k olaylardı ancak sonucu etkiledi . Mesela Bursa maç ; ında Bilica ve Cristian ' ın yaşattığı şanssızlıklar sonucu etkiledi . Ben hakemler hakkında hiç ; şikayetç ; i olmadım&rdquo ; dedi

HİDDİNK ESKİ HİDDİNK DEĞİL
Daum milli takımın başın getirilen Hiddink iç ; in de olumlu konuştu ve &ldquo ; Hiddink kariyerinin ç ; ok daha başındayken Fenerbahç ; e ' yi ç ; alıştırdı , şimdiki dö ; nemiyle karşılaştırmamak lazım . Kulü ; p ve mili takımlarda ç ; ok bü ; yü ; k başarılar elde etti . Ç ; ok tecrü ; beler kazandı . Tü ; rk milli takımının başında da başarılı olacaktır&rdquo ; dedi .

MANİSA MAÇ ; INDA OYUNCULARIMI DİNLENDİREMEYECEĞİM

Manisa maç ; ında Galatasaray maç ; ını dü ; şü ; nerek bazı oyuncuları dinlendirecek misiniz? Sorusuna ise Daum &ldquo ; Kadromuz belli fazla değişiklik yapma şansımız bulunmuyor . Oyuncularımız limitlerine dayanmış durumda . Ö ; rneğin . Mehmet Topuz ' u son maç ; ta oyundan ç ; ıkartmak istedim ama kendisi oynamak istediğini sö ; yledi ve zorlandı . Belki onun oyunu eleştirebilirsiniz ama Fenerbahç ; e iç ; in gö ; nü ; lden mü ; cadelesine bir şey diyemezsiniz , elimde alternatifim yok , bu nedenle oyuncularımı dinlendiremeyeceğim&rdquo ; dedi .

ELİMDE ŞANS VEREBİLECEĞİM GENÇ ; OYUNCUM YOK

Genç ; futbolculara şans vermemekle eleştiriliyorsunuz sorusuna ise Daum &ldquo ; Onları oynatacak şansım olmadı . Biz Fenerbahç ; e ' yiz bu oyuncuları oynatmak kadar kolay değil . PAF takımı maç ; larını da takip ediyorum ancak elimde bö ; yle kritik dö ; nemeç ; te şans verebileceğim oyuncum da yok .

GUİZA FANTASTİK BİR GOL ATTI
Guiza fantastik bir gol attı . Şimdi onun kalitesini gö ; rdü ; nü ; z . Takimin gidişatı kö ; tü ; olunca en ö ; nemli oyuncuların ü ; zerine gidilir . Bu normal , bizim de Guiza ' nın da bö ; yle eleştirilere hazır olmamız lazım .

EMRE ' YE Ö ; ZEL MOTİVASYON YAPACAĞIZ
&ldquo ; Emre ile konuşacağız , tü ; m duygularını Fenerbahç ; e ' nin başarısı iç ; in kullanmasını izleyeceğiz . Derbiye Emre ile başlayacağız ve Emre ile bitirmek istiyoruz . Başarıyı Emre ile birlikte başarmak istiyoruz .

OMUZU AĞRIDIĞI İÇ ; İN KADROYA ALMADIM
Gö ; khan ' ı bir hata ö ; nce ilk 11 ' de oynattım am bu hafta kadroya alamadım zira omuzu ç ; ok ağrıyordu . O acıyla oynatmak mantıksız geldi .