Sadri Şener Altyapıya Eğildi

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, altyapı konusunda açıklamalarda bulundu

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, altyapı konusunda açıklamalarda bulundu. Daha önceki demeçlerinin bu sorunu gündeme taşımak amacına yönelik olduğunun altını çizen Şener, bunu da başardığını vurguladı.
Söylemlerinin kişi ya da kişileri suçlamak ya da yetersiz bulmakla ilgisinin olmadığını dile getiren Şener, "Beyanatlarım altyapıda bir ihtilal yapmak, yeni plan ve projelerle oyuncu yetiştirmeyi geliştirmek, kamuoyunun dikkatini bu yöne çekmek ve görevlilerin kendine çeki düzen vermelerini sağlamak içindi. Bizim zaten bu konuyla ilgili tespitlerimiz ve uygulayacaklarımız vardı. Önemli olan toplumsal duyarlılığı sağlamaktı. Bunda da başarılı olduğumu düşünüyorum. Zira altyapı ciddi bir şekilde tartışılıp
gündeme oturdu. Şimdi önemli olan bu tartışmalardan kurum adına en sağlıklı sonuçları çıkarmaktır" diye konuştu.
Tüm kulüpler için altyapılarından oyuncu yetiştirip kadrolarına katmanın bir ihtiyaç olduğuna değinen Başkan Şener, şunları söyledi:
"Bu anlayış Trabzonspor'un misyonu ve ekonomik şartları gereği bir mecburiyettir. Tarihten ders almalıyız ancak dünün doğrusunun bugünün yanlışı olabileceğini de unutmamalıyız. Bu bölgedeki diğer takımların da üretim sıkıntısı çektiğini akıldan çıkarmadan konuyu değerlendirmeliyiz. Öncelikle Avrupa'da altyapıda başarılı olmuş kulüplerin yaptıklarını değerlendirerek bizim de geçmişte başarılı olmuş uygulamalarımız ışığında yeni bir planlama yapmalıyız"
Türkiye'deki bazı kulüplerin uyguladığı ücretli futbol okullarının bir model olabileceğinin de altını çizen Sadri Şener, "Bunu araştıracağız. Altyapı için yeni sahalar üretip, ışıklandıracağız. Böylelikle genç sporcular eğitim öğretimlerini aksatmadan tüm Avrupa'da olduğu gibi gece antrenman yapacak hale gelecekler. Altyapı sporcuları için görevlendirdiğimiz psikoloğa, doktor ve okul sorumlusu gibi kişiler ekleyeceğiz. Teknik adamlarımızı çeşitli kurslara ve belki de yurt dışında eğitime göndereceğiz.
Sporcu aileleriyle daha sıkı ilişkide bulunacağız. Kısacası altyapı organizasyonumuzu çağa uygun bir faaliyete dönüştüreceğiz" yorumunu yaptı.
Bu doğrultuda Şenol Güneş, Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer, Sadi Tekelioğlu ve Ahmet Özen'in sık sık toplantılar yaparak planlama gayreti içinde olduklarını da hatırlatan Şener, "Ayrıca amatör sporla ilgili taban birliklerine, spor yazarlarına, Trabzonspor'daki görevli teknik adamlara hatta internet vasıtasıyla tüm taraftarlarımıza yönelik hazırladığımız bir anketle altyapıdaki eksikler ve öneriler hakkındaki genel görüşleri toplayıp değerlendirerek yeni bir model belirleyeceğiz. Ara takım
Karadenizspor'un ise bu yıl olmazsa dahi gelecek yıl bir üst lige yükselmesi ve profesyonel takıma oyuncu katması hedeflenmektedir. Bunun için altyapıdan ve bölgeden bu takımın kadrosu desteklenirken, deneyimli 2-3 oyuncu ile de takviye düşünülmektedir. Önümüzdeki birkaç yıl içinde tüm Trabzonsporlular arzu edilen sayıda oyuncunun altyapıdan gelerek profesyonel takım formasını giyeceklerine tanıklık edeceklerdir" diyerek sözlerini tamamladı.