Fenerbahçe, Gaziantepspor engelini tek golle geçti

Fenerbahçe, sahasında Gaziantepspor'u 1-0 mağlup ederek, şampiyonluk yarışını sürdürdü.

  Fenerbahç ; e , sahasında Gaziantepspor ' u 1-0 mağlup ederek , şampiyonluk yarışını sü ; rdü ; rdü ; . Fenerbahç ; e Teknik Direktö ; rü ; Christoph Daum , zorlu maç ; tan 3 puanla ayrılmalarının ö ; nemli olduğunu belirterek , takımının ç ; ok iyi mü ; cadele ettiği sö ; yledi .

Maç ; ın ardından dü ; zenlenen basın toplantısında aç ; ıklamalarda bulunan Fenerbahç ; e Teknik Direktö ; rü ; Daum , zor bir maç ; ı kazandıkları iç ; in mutlu olduklarını sö ; yledi . Daum , Gaziantepspor ' un iyi bir takım olduğunu ifade ederek , ' Ö ; zellikle ilk yarıda bunu gö ; rdü ; k . Sanki ilk yarıda duvara karşı oynuyoruz gibi geldi bana . Golü ; uzaktan attığımız şutla bulduk . Gü ; iza ' nın golü ; mü ; kemmel bir goldü ; . İkinci yarıda daha fazla kontratağa ç ; ıkmaya ç ; alıştık . Defansta iyi organize olup , ç ; ıkmak istedik . Birkaç ; pozisyon da yakaladık . En ö ; nemlisi bizim Gaziantepspor ' a pozisyon vermememiz oldu . Takımımızı en iyi şekilde dinlendirip , iki bü ; yü ; k maç ; iç ; in hazırlamak istiyoruz . Takımın bugü ; n gö ; sterdiği ç ; aba mü ; kemmeldi . Gö ; sterdiğimiz ç ; abanın yanında bazı pozisyonlarda daha sakin ve sabırlı olmalıyız . Gereksiz top kayıplarımız oldu . Daha fazla topun peşinden koşmak zorunda kaldık ' dedi .

Daum , bir soru ü ; zerine takımın kanat oyunundan ç ; ok memnun olmadığını belirterek , ' Pek fazla kanat oyuncumuz da kalmadı gibi . Bence ç ; ok az orta yapıyoruz . Yaptığımız ortalar da daha isabetli olabilir aslında . Ama şikayetç ; i değilim , bunu ç ; alışıp dü ; zeltmeye ç ; alışacağız . Ortalar gol şutları gibi onlarda da isabet gerekiyor tabii ki ' diye konuştu .

Gaziantepspor Teknik Direktö ; rü ; Couceiro ' nun , takımının hakem tarafından engellediği yö ; nü ; ndeki sö ; zlerine katılmadığını ifade eden Daum , penaltı pozisyonun penaltı olmadığını sö ; zlerine ekledi .

Fenerbahç ; e ' nin başarılı kalecisi Volkan Demirel , şampiyonluk yolunda aldıkları 3 puanın ö ; nemine dikkat ç ; ekerek , ' Zorlu maç ; tan 3 puanla ayrıldığımız iç ; in mutluyuz . Bu maç ; ç ; ok ö ; nemliydi . Kazanmamız gerekiyordu . Bu galibiyet umutlarımızı yeşertti . Bu değirmenin altından ç ; ok sular geç ; eceğine kendi adıma inanıyorum . Yaşadığım tecrü ; belere dayanarak konuşuyorum . Bugü ; nkü ; galibiyetle bizim iç ; in yeni bir sayfanın aç ; ıldığı gö ; rü ; şü ; ndeyim . Bana fazla top gelmedi . Galibiyet nedeniyle takımı kutluyorum . Gü ; iza ' yı golü ; iç ; in tebrik ediyorum ' dedi .

COUCEİRO : ' HAKEM HATALARI DOĞAL GELMİYOR '

Gaziantepspor Teknik Direktö ; rü ; Jose Couceiro , maç ; ta Fenerbahç ; eli futbolcuların ataklarını sü ; rekli sert faullerle durdurduklarını buna da hakemlerin seyirci kaldığını belirterek , ' Fenerbahç ; e ' ye karşı oynamak zor . Fenerbahç ; e ' den başka şeylerle de uğraştığımız iç ; in maç ; bizim aç ; ımızdan ç ; ok zor oldu . Ö ; zellikle her hü ; cum girişimimizde orta alanda faulle durdurularak bu girişimlerimize engel olundu . Bakarsanız yapılan faullere ; mesela Olcan ' ın bir ç ; ıkışı var , ü ; st ü ; ste 4-5 kez faul yapılıyor . Tabii ki kontratağa ç ; ıkmak isteyen bir ekibin sü ; rekli bö ; yle durdurulması işimizi daha da zorlaştırdı ' dedi .

Couceiro , hakemlerle ilgili bir soru ü ; zerine , ' Tabii ki hakemlerden konuşmak hoş değil . Bu tip maç ; larda hakemlik yapmak zordur . Ama meslek olarak hakemlik yapan arkadaşların daha cesaretli olmaları gerektiğini dü ; şü ; nü ; yorum . Onlar da hata yapabilir , biz de hata yapıyoruz . Tabii ki aynı maç ; ta 10 hata olması ç ; ok da doğal gelmiyor . Hataları bö ; lü ; ştü ; rü ; rsek , bir tane bir ekibe , 9 tane diğer ekibe olduğu zaman sıkıntı başlıyor . Ama hatalar insanlar iç ; indir . Bir agresiflik yapıldığında sarı kart gö ; steriliyorsa ,
onun ardından artık hiç ; bir kart gö ; sterilmemesi gerekiyor . Mesela verilmeyen bir penaltıdan bahsediliyor , verilmediyse sarı kartla cezalandırmaktır oyuncuyu . Bizim gibi ekiplerin ö ; zellikle bö ; yle ortamlarda oynanan maç ; larda biraz daha korunması gerekiyor ki futbolun kalitesi artsın . Ç ; ok kaliteli bir maç ; oynayabilirdik gerç ; ekten . Tabii ki kaliteli maç ; ların oynanması iç ; in kaliteli hakemlerin de olması gerekiyor ki oyun dediğim gibi olsun . Futbolun kalitesini artırmak istiyorsak , hakemlerimizin de kaliteli olması gerekiyor ' diye konuştu .

Portekizli teknik adam , ilk yarı sonunda soyunma odası tü ; nelinde futbolcular arasında kargaşa yaşandığını ifade ederek , ' Futbol oynuyoruz , yaptığımız savaş değil . 90 dakikanın sonunda herkes kazanmak ister , ama bu diğer takıma saygısızlık yapmanız anlamına gelmiyor . Ivan ' ın yediği dirseği herkes gö ; rdü ; . Oyuncularımı tebrik ediyorum . İkinci yarı buna rağmen kendi kafalarını hep soğuk tuttular . Bunu sağladık , ama emin olun zor bir işi başardık . Disiplin aç ; ısından ekibimiz kendini iyi kontrol etti . Sonuç ; tan memnun olmam beklenemez . Fenerbahç ; e ' nin yaptığı işlere saygı duyuyorum . En az bir puanla ayrılabilirdik ' şeklinde konuştu .

Bir gazetecinin ' Başkan Kızıl , yaptığı aç ; ıklamada hakem odasına birisinin girdiğini ifade etti . Hakem odasına bir kişinin girmesini doğru buluyor musunuz? ' şeklindeki sorusuna Couceiro , ' Fenerbahç ; e ' nin soyunma odası tarafında olan bir olay olduğu iç ; in tam da gö ; rmedim . Futbolcularım olan olaydan dolayı ç ; ok ö ; fkelilerdi . Ben sadece onları soyunma odasına ç ; ekmeye ç ; alışıyordum ' şeklinde cevap verdi .

Couceiro , Emre ' nin ikinci yarıda oynamaması ile ilgili olarak ise ' Biraz da anlamlı bir şekilde Emre ikinci yarıda oyuna başlamadı . Bu kadar ö ; nemli bir oyuncunun ikinci yarıya başlamamasını manidar buluyorum . Soyunma odasında sakatlık falan geç ; irmiş olabilir , bilmiyorum ' aç ; ıklamasında bulundu .
Gaziantepsporlu futbolcu Deumi , ' Fenerbahç ; e karşısında beklemediğimiz bir gol yedik . Maç ; golden sonra da dengeli bir şekilde devam etti . Ancak sonuç ; olarak başaramadık . Futbol bö ; yle , atamadığınız zaman yeniliyorsunuz ' ' dedi .

Gaziantepspor ' un genç ; futbolcusu Serdar Kurtuluş da İstanbul ' a puan ve puanlar iç ; in geldiklerini ancak bunu başaramadıkları iç ; in ü ; zgü ; n olduklarını sö ; yledi .