Arda Turan, dünkü çalışmada sakatlandı.

Galatasaray'ın dünkü antrenmanında şok bir gelişme yaşandı. İdmanda Mehmet Topal ile çarpışan Arda'nın bel ve kalça bölgelerinde ödem tespit edildi.


Galatasaray'da zorlu Trabzonspor maçı öncesi moraller bozuldu. Dünkü idmanda bir pozisyonda çarpışan Arda Turan ve Mehmet Topal ikilisi, çalışmayı yarıda bıraktı. Yapılan kontroller sonunda Mehmet Topal'ın diz bölgesinde, diz kapağını da kapsayan bir ödem oluştuğu belirlendi, Arda'da ise bel-kalça bölgesinde kemik ve kasları kapsayacak şekilde kanama ve ödem tespit edildi. Arda'nın yarınki Trabzonspor maçına yetişmesinin çok zor olduğu öğrenildi. Sarı-kırmızılı kaptanın bu sabah son bir kontrolden geçeceği ve tedavisi sonuç vermezse Trabzonspor maçı kadrosuna alınmayacağı belirtildi. Ankaragücü önünde kart cezası nedeniyle takımını yalnız bırakan ve hafta boyunca idmanlarda oldukça iskekli bir görüntü çizen Arda'da yaşanan bu şok gelişme, teknik heyetin de tüm planlarını alt üst etti. Rijkaard'ın, gelecek haftaki Fenerbahçe derbisini düşünerek milli yıldızı riske etmemesi ve Trabzon'da Giovani Dos Santos'a ilk 11'de şans tanıması bekleniyor. Galatasaray formasıyla son üç sezonda oynadığı 5 Trabzonspor maçında da gol atma başarısını gösteren Arda'nın, sakatlığı yüzünden oynamayacak durumda olsa bile Trabzon'a giderek takım arkadaşlarını desteklemek istediği öğrenildi. Ancak oyuncusunun Fenerbahçe derbisine yetişememe ihtimalini göz önünde bulunduran Rijkaard'ın, Arda'yı İstanbul'da bırakarak tedavisini Florya'da sürdürmesini isteyebileceği kaydedildi.

KEWELL TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI


Öte yandan Galatasaray'ın dünkü antrenmanında Serkan Kurtuluş ve Harry Kewell, tedavilerinin ardından salonda ve sahada, takımdan ayrı çalıştılar. Bugün Florya'da taktik idman yapacak Cimbom, öğleden sonra da özel bir uçakla Trabzon'a gidecek.