Akgül, Sporda Şiddet Yasasının Tam Olarak Uygulanmasını İstiyor

Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül, Sporda Şiddet Yasası'nın tam anlamıyla uygulanması gerektiğini söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde yapılan olan Speedo Türkiye Yüzme Şampiyonası'nı izlemek için gelen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, son haftalarda Diyarbakırspor taraftarının çıkardığı olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Sporda şiddetin herkesin konusu olduğunu söyleyen Yunus Akgül, "Bu konu maalesef bütün dünyada var. Bu olayları önlenmesi için Sporda Şiddet Yasası konuldu. Fakat bu yasanın bazı yerlerini tadil ediyoruz. Ancak bu olaylar yasalarla tamamen önlenemez. Fakat yasalar iyi
uygulanırsa büyük ölçüde azalır diye düşünüyorum. Biz çıkarılan bu yasayı gerektiği gibi uygulayamadık. Valiler, emniyet müdürleri ve federasyonumuz bu yasayı gerektiği gibi uygulayamadı. Bu yasa tam anlamıyla uygulanırsa spordaki şiddet büyük ölçüde azalacaktır. Zaten sporda şiddetin önlenmesi çok zor oluyor. Sporun doğası gereği böyle şeyler olabilir. Dirayetli valilerimiz, emniyet müdürlerimiz, federasyonlarımız seçim korkusuyla taviz vermeden Sporda Şiddet Yasasını tam anlamıyla uygulamaları gerekiyor"
dedi.
Diyarbakırspor-Bursaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor maçlarında çıkan olayların siyasetle ilgili olduğunu düşünmediğini belirten Akgül, "Son çıkan olaylarında siyasetle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bu tamamen spor kültürüyle ilgili bir durum. Bu kültürü de aşılamamız lazım" diye konuştu.
Yapılan şampiyonayla ilgili olarak ise Yunus Akgül, 2012 Londra Olimpiyatları için bir proje başlattıklarını ifade ederek, "Özellikle olimpik federasyonlarımıza olan maddi desteğimizi büyük miktarda arttırdık. Desteği arttırırken federasyonlarımızı takibe aldık. Bütün gayretimiz Londra Olimpiyatları için. Burada 4 günde 16 tane Türkiye rekoru kırıldı. Yüzmede bu anlamda son derece ümitliyiz. 2012 yılındaki Londra Olimpiyatlarında Türkiye ilk defa A barajında sporcu getirecek. Madalya için sporcularımızın
yüzdüğünü göreceğiz. Bu şekilde her ay bu tip şampiyonaları düzenliyoruz" şeklinde konuştu.
Büyüklerdeki derecelere bakıldığında Dünya ve Avrupa'nın gerisinde olduklarını vurgulayan Yunus Akgül, "Bu nedenle bir jenerasyonumuza veda etmemiz gerekiyor. Biz bütün yatırımlarımızı genç sporcularımıza yapıyoruz. Gençlerden beklentilerimiz büyük. Burada kırılan rekorlarımız gençlerimiz tarafından geldi" diye görüş belirtti.