Yıldırım çok kızdı

7 maçtır kazanamayan Fenerbahçe, Aziz Yıldırım'ı kızdırdı

  Aykut Kocaman ' ın sportif direktö ; rlü ; k gö ; revine getirildiği gü ; nden beri Samandıra ' daki tesislere pek uğramayan , soyunma odasına inmeyen Başkan Yıldırım , geç ; en hafta iki kuralını da bozmak zorunda kaldı . Sarı-Lacivertlilerin Kadıkö ; y ' de Bursaspor ' a 3-2 mağlup olması , Lille ile berabere kalıp Avrupa Ligi ' nden elenmesi ve son olarak Belediyespor ' a yenilmesi bardağı taşırdı . Bü ; yü ; kşehir Belediyespor maç ; ının devre arasında soyunma odasına giren Aziz Yıldırım ' ın teknik heyet ve futbolculara uyarıda bulunduğu ö ; ğrenildi .

Sezon başında ü ; ç ; yıl ü ; st ü ; ste şampiyonluk sö ; zü ; veren Başkan Aziz Yıldırım , İspanyol teknik adam Luis Aragones ' i gö ; nderip , daha ö ; nce Fenerbahç ; e ' yi 2 kez zirveye taşıyan Daum ' la anlaştı . Hem yö ; netim hem de Daum , tü ; m aç ; ıklamalarında Avrupa ' yı ikinci plana iterken Fenerbahç ; e ' nin Sü ; per Lig ' de de tö ; kezlemesi camiayı karıştırdı . Oysa sezona 8 ' de 8 yaparak başlayan Kanarya , futbol olarak beğenilmese de tarihî ; bir başarıya imza atmıştı . İkinci yarının başındaki Denizlispor ile Sivasspor galibiyetleri ise takımdaki sıkıntıların ü ; zerini ö ; rttü ; .

Ancak şubat ayı Fenerbahç ; e aç ; ısından tam bir felakete dö ; nü ; ştü ; . Tü ; rkiye Kupası ilk maç ; ında Bursaspor ' un mağlup edilmesi dışında oynanan 7 karşılaşmada Sarı-Lacivertliler hü ; srana uğradı . Ü ; stelik Daum ' un ' Bu futbolun sü ; rmesi halinde şampiyon olamayacaklarını ' belirtmesi , keyifleri iyice kaç ; ırdı . F . Bahç ; e Dergisi ' ndeki mart yazısında bu konuya değinen Başkan Aziz Yıldırım da ikinciliklerin takımı olmadıklarını sö ; yledi .

Birç ; ok branşta faaliyet gö ; steren sporcuların , her alanda şampiyonlukların en bü ; yü ; k adayları olarak ter dö ; ktü ; klerini savunan Yıldırım , ' Fenerbahç ; e , ikinciliklerin takımı değildir ; olmamıştır ve asla da olmayacaktır . ' dedi . Futbol takımının , ikinci yarıda şanssız bir başlangıç ; yapmasının , kendilerini ç ; ok ü ; zdü ; ğü ; nü ; anlatan Yıldırım , 3 yıl ü ; st ü ; ste şampiyonluk sö ; zü ; nden de geri adım attı . Şampiyonluk iddiasının kendine ö ; zgü ; bir sö ; ylem olmadığını vurgulayan Yıldırım , şö ; yle devam etti : ' Tü ; rkiye Kupası ' nda hedefe bir adım daha yaklaştık . İkinci yarıdaki sendelemeye rağmen şampiyonluğun da kupanın da en gü ; ç ; lü ; adayıyız . Fenerbahç ; e , bugü ; ne dek her sezona şampiyonluk iddiasıyla başlamıştır . Bu sebeple , şampiyonluk iddiası ' kişisel bir sö ; ylem değildir ' . Bizden ö ; nceki yö ; netimler de bizler de ve bizlerden sonra yö ; netime gelecek olanlar da her zaman şampiyonluk iddiası ve sö ; yleminde bulunacaklardır . ' '

BELEDİYESPOR MAÇ ; I HESAPLARI KARIŞTIRDI

Başkan Aziz Yıldırım ' ın dergideki yazısında ilginç ; detaylar da mevcut . Yıldırım , dergi Belediyespor maç ; ından ö ; nce baskıya girdiği iç ; in lider Galatasaray ' la 2 puan fark olduğunu yazmış . ' 3 puanlı sistemde oynayacağımız sadece bir karşılaşma bile ö ; ne geç ; memiz iç ; in yeterli olacaktır . ' diyen Yıldırım , 5 puan geriye dü ; şeceklerini hesaba katmamış .

Buna karşılık Aziz Yıldırım umudunu halen koruduğunu dile getiriyor . Yıldırım , takımın aldığı olumsuz sonuç ; ların giderilmesi adına ; futbolcuların ve teknik heyetin ü ; zerlerine dü ; şeni yapacaklarını kaydediyor . F . Bahç ; e Başkanı , ' Şu ana dek bizleri memnun eden sahadaki mü ; cadelenin ; ilerleyen gü ; nlerde galibiyetlerle perç ; inleneceğinden hiç ; şü ; phemiz yok . Ciddi sakatlık sorununun da ortadan kalkması ile birlikte yolumuza daha da gü ; ç ; lenmiş bir şekilde devam edeceğiz . ' değerlendirmesinde bulunuyor .

Sarı-Kanarya ' da moraller sıfır

Belediyespor ' a yenilerek kazanamama serisini 7 maç ; a ç ; ıkaran F . Bahç ; e ' de moraller bozuk . Antalyaspor karşılaşmasının hazırlıklarına dü ; n başlayan Sarı-Lacivertlilerde Teknik Direktö ; r Daum , antrenman ö ; ncesinde durum değerlendirmesi yaptı . Alman hocanın artık tü ; m maç ; ları kazanarak yollarına devam edeceklerini sö ; ylediği ö ; ğrenildi . Bu arada , Uruguay Milli Takımı ' na sakatlığı yü ; zü ; nden ç ; ağrılmayan Lugano ' nun , kaptan olması nedeniyle arkadaşlarını yalnız bırakmamak iç ; in milli takım kampına gittiği bildirildi . Lugano ' nun yanı sıra milli takım kamplarında olan Volkan Demirel , Emre , Gö ; khan Gö ; nü ; l ve Gü ; iza idmana katılmadı . Sakatlığı nedeniyle Almanya ' ya giden Ö ; zer ile Mehmet Topuz ve Uğur da ç ; alışmada yer almadı .

Yılmaz Vural ' dan bü ; yü ; k suç ; lama

Kasımpaşaspor Teknik Direktö ; rü ; Yılmaz Vural , Fenerbahç ; e Teknik Direktö ; rü ; Christoph Daum ' u yalakalıkla suç ; ladı . NTV Spor Radyo yayınına katılan tecrü ; beli teknik adam , Alman meslektaşının İstiklal Marşı ' nı sö ; ylemesi ve başkanı Aziz Yıldırım ' ı her fırsatta ö ; vmesiyle ilgili , ç ; ok konuşulacak sö ; zler kullandı . Daum ' un gelmesini bü ; yü ; k bir hata olarak gö ; ren Vural , ' Daum , bü ; yü ; k bir yalakalık iç ; erisinde . İstiklal Marşı ' ydı , her fırsatta Başkan ' ı ö ; vmeydi . . . ' dedi . F . Bahç ; e gibi bir takımın 7 maç ; kazanamamasının ç ; ok bü ; yü ; k sorun olduğunu belirten Vural , şö ; yle konuştu : ' Daum ' un teknik-taktik anlamda takıma ç ; ok bü ; yü ; k katkısı yok . Koşma yok , pres yok! Gö ; ze hoş gelen futbol oynamıyor , savunma ağırlıklı bir kurguya sahip bir takım , sistemde bir değişikliğe gidilemiyor . '