Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Adaylığı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener başkanlığındaki heyet, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ı makamında ziyaret etti.

  Devlet Bakanı ve Başmü ; zakereci Egemen Bağış ' ın makamında gerç ; ekleştirilen kabulde , Tü ; rkiye ' nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ' na ev sahibi adaylığıyla ilgili konular gö ; rü ; şü ; ldü ; . Bakan Bağış , yaptığı aç ; ıklamada , TFF ' nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ' na ev sahibi adaylığının , Tü ; rkiye ' nin AB mü ; zakere sü ; recine yeni bir boyut kazandırdığını ve ö ; nemli heyecan kattığını belirterek , ' Adaylık kararını ilk duyduktan sonra hemen konuya destek vermeye başladım . Gittiğimiz her ü ; lkede bu konuyla ilgili girişimlerde bulunduk . Ç ; ok şü ; kü ; r bu talebimize olumsuz cevap veren olmadı . Ü ; mit ediyorum ki , bu konuda Tü ; rkiye ' ye yakışan bir organizasyon yapmayı ü ; stleneceğiz . Sayın federasyon yetkililerini , ç ; alışmalarından dolayı kutluyorum . Sayın Bakanımıza da ç ; ok teşekkü ; r ediyorum ' diye konuştu .

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Ö ; zak ise adaylık sü ; recinin başlamasından itibaren , Bakan Bağış ' ın kendilerinden daha fazla ç ; alıştığını ifade ederek , ' Hü ; kü ; metimizin adaylığa bü ; yü ; k desteği var . Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ' ın da adaylık kararını duyduğunda ç ; ok heyecanlandığı ve 920 milyon Euro ' luk bir destek mektubu verdi . Dü ; nyada bunun başka bir ö ; rneği daha yok . Sayın Başbakanımız , inşallah 9 Nisan ' da Tü ; rkiye ' ye gelecek UEFA Denetim Kurulu ile bir toplantı yapacak . 22 Mayıs ' ta da Sayın İspanya Başbakanı Zapatero ' yu da davet ettik . Birlikte Avrupa Şampiyonlar Ligi finalini izlemeye gideceğiz . O da elinden geldiğinde adaylığımıza destek oluyor ' dedi .

TFF Başkanı Ö ; zgener de adaylık kararı alırken , Tü ; rkiye ' nin , dü ; nyanın bu en bü ; yü ; k 3 . spor organizasyonunu en iyi ve emsalsiz bir şekilde yapacağına inandıklarını belirtti . Ö ; zgener , adaylık kararı alırken , başta Başbakan Erdoğan olmak ü ; zere , hü ; kü ; met yetkililerinin kendilerine destek olacağını bilerek hareket ettiklerini , bu durumun da rakipler karşısında kendilerine avantaj sağlayacağını ifade ederek , ' Başbakan Erdoğan , dü ; şü ; ndü ; ğü ; mü ; z gibi ç ; ok ö ; nemli bir destek sağladı . Ama gerç ; eği de gö ; zden kaç ; ırmayalım . İki ö ; nemli futbol ü ; lkesi de bizim gibi bu şampiyonayı organize etmeyi ç ; ok istiyor . Biz , ç ; ok yoğun ç ; alışmaya tü ; m gü ; cü ; mü ; zle devam edeceğiz . Ancak ne kadar yoğun ç ; alışırsak ç ; alışalım , Sayın Bakanımız Egemen Bağış ' ın hızına yetişmemiz mü ; mkü ; n değil . İşimizin kolay olmadığını , ç ; ok ç ; alışmamız gerektiğini biliyoruz ama şunu da aklımızdan ç ; ıkarmamalıyız . Biz , bu turnuvayı en iyi şekilde yaparız ' ifadelerini kullandı .