2010 model Milli Takım

Türkiye A Milli Futbol Takımı, BJK İnönü Stadı'nda karşılaştığı özel maçta Honduras'ı 2-0 yendi.

  Honduras Milli Takımı Teknik Direktö ; rü ; Reinaldo Rueda , futbolculardan Wilson Palacios ve David Suazo ile birlikte basın toplantısı dü ; zenledi . Polat Renaissance Otel ' de dü ; zenlenen basın toplantısında konuşan Honduras Teknik Dirketö ; rü ; Rueda , Tü ; rkiye ' nin takım oyununu ç ; ok iyi oynadığını vurgulayarak , ' Tü ; rkiye ç ; ok iyi ve dü ; nyada saygı duyulan bir takım . Avrupa ' da oynayan uluslararası futbolcuları var . Bu maç ; bizim iç ; in ö ; nemli ' ' dedi .

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Rueda , Arda ile Barcelona ' nın Arjantinli yıldızı Messi ' nin karşılaştırılması ü ; zerine , ' ' Arda ç ; ok değişik bir ö ; rnek . Bu genç ; yaşına rağmen uluslararası tecrü ; besi ç ; ok ü ; st dü ; zeyde . Hem Tü ; rkiye hem Galatasaray ile uluslararası ç ; ok maç ; oynamış , ç ; ok yetenekli bir oyuncu . Kendini geliştirmeye de devam edecek . Kesin olan şu ; Arda başka bir ligde olsaydı daha başka bir aç ; ıdan bakılırdı ' dedi .
Reinaldo Rueda , Galatasaray ' ın Meksikalı yıldızı G iovani dos Santos ile ilgili bir soru ü ; zerine ise , ' Giovani ' yi 17 Yaş Altı Milli Takımı ' ndan beri tanıyoruz . Yetenekli ve harika bir oyuncu . Devamlılık ve maç ; oynama sü ; resi artıkç ; a , daha iyi olacak ' şeklinde konuştu .

Rueda , Tü ; rkiye ' ye gelirken herhangi bir gü ; venlik endişesi taşıyıp taşımadıkları sorusuna ise , ' Honduras ' ta şu anda her şey yolunda . Barış havası var . Honduras bugü ; ne kadar gittiği her yerde ç ; ok sevilen bir takım . O yü ; zden bir yere giderken herhangi bir gü ; venlik ö ; nlemi almayı dü ; şü ; nmü ; yoruz . Ö ; yle bir sıkıntı yok ' ' diye cevap verdi .

Honduras Milli Takımı ' nda ç ; ok profesyonel ve disiplinli bir ekiple ç ; alışıp , tarihi bir başarı elde ederek , Dü ; nya Kupası Finalleri ' ne katılmaya hak kazandıklarını ifade eden Rueda , ' ' Finallerde grubumuzdaki İspanya , İsviç ; re ve Şili ' ye saygı duyuyoruz . Orada bir ü ; st tura geç ; me hayalini kurmak , bizim hakkımız . Bu konsantrasyona ve duyguya sahibiz ' ' dedi .

Tü ; rkiye ile yarın ö ; zel maç ; ta karşılaşacak Honduras Milli Takımı ' nın oyuncusu Wilson Palacios da , Tü ; rk futbolunun Latin Amerika ' da takip edildiğini ifade etti ve vatandaşları Maynor Suazo ' nun Antalyaspor ' da forma giydiğini hatırlattı . Palacios , ' ' Latin Amerika ' da Tü ; rk futbolu ç ; ok takip ediliyor . Tü ; rk Milli Takımı oyuncularını tanıyoruz ve kalitesini biliyoruz ' ' dedi . Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspur takımında forma giyen Palacios , Tuncay Şanlı ile ilgili bir soru ü ; zerine ise , ' Tuncay ' a İngiltere ' de ç ; ok saygı duyuluyor . Tuncay ç ; ok iyi ve ü ; st dü ; zey bir oyuncu ' dedi . Palacios Galatasaray ' ın Meksikalı yıldızı Giovanni Dos Santos ' la ilgili kendisine de yö ; neltilen soruya ise , ' Giovani dos Santos , Barcelona ' da şampiyonluklar yaşadı . Eğer Dü ; nya Kupası ' na giderse orada ç ; ok iyi oynayacak ' diye konuştu .

Son olarak 28 yıl sonra milli takım olarak Dü ; nya Kupası ' na gittikleri iç ; in ç ; ok heyecanlı olduklarını ifade eden Palacios , ' 28 yıl sonra Dü ; nya Kupasına gittiğimiz iç ; in ç ; ok
mutluyuz . Bü ; tü ; n oyuncular Dü ; nya Kupası ' nda oynamak ister . Ben bunu daha ö ; nce yaşamadım . Bunu yaşamak istiyorum ' dedi .

Honduraslı futbolcu David Suazo da Tü ; rkiye Ligi ' ni takip ettiklerini ve kalitesini bildiklerini vurgulayarak , 28 yıl sonra Dü ; nya Kupası ' na katılmalarının bü ; yü ; k bir başarı olduğunu ve kendilerine saygı duyulması gerektiğini ifade etti .

TÜ ; RKİYE 2- 0 HONDURAS


90 ' Maç ; ta iki dakika uzatma var .
89 ' Halil ve Tuncay ile etkili geldik . Halil , ortadaki Tuncay ' ın ö ; nü ; ne topu atmak istedi ancak Honduras defansı araya girdi .
88 ' Kalan dakikalarda Honduras en azından bir gol iç ; in saldırmak amacında .
85 ' Korneri Guevara kullandı ancak sonuç ; ç ; ıkmadı .
84 ' Honduras ' da Morales oyunda . Turcios kenarda . Milli takımımızda ise Sabri kenarda . Kazım oyunda .
83 ' Honduras ' ta Turcios kaleyi yokladı ancak atışı defansa ç ; arpıp kornere gitti .
81 ' Takımımızda Aurelio kenarda . Genç ; Necip oyunda .
79 ' Son 10 dakikaya girilirken takımımız % 56 ile topa sahip olmuş durumda .
78 ' Yapılan oyuncu değişiklikleriyle orta sahamız dinç ; kaldı . Oyundan dü ; şmedik .
76 ' Takımımızda Emre Belö ; zoğlu kenarda . Nuri Şahin oyunda .
74 ' Honduras tehlikeli geldi . Pavon sol kanattan ceza alanına girdi . Ortası kaleye yö ; neldi ancak kaleci Volkan dikkatli . . .
70 ' Ceza alanına yaklaşan Halil Altıntop ç ; alımını attı . Ö ; nü ; boştu . Sert vurdu ancak top yandan auta gitti .
67 ' Tuncay ceza yayı dışında şık hareketlerle ceza alanına yaklaştı . Yay ü ; zerinde kalecinin ü ; zerinden aşırtma bir vuruş yapmak istedi ancak milli oyuncumuz topun dibine yeterince giremedi .
65 ' Honduras ' ta Pavon ceza alanı dışı sol ç ; aprazından kaleyi yokladı ancak top ü ; stten auta gitti .
63 ' İlk golü ; n asistini yapan Arda kenarda . Ozan İpek oyunda . . .
62 ' Arda sol kanattan geldi . Topu ç ; ekip sağ ayağıyla kaleyi yokladı ancak şutu isabetsiz!
59 ' Sağ kanadı kullandık yine . Tuncay yerde kaldı . Hakem frikiği verdi . Atışı Emre kullandı . Kafalardan seken top arka direkte Tuncay ' ın gö ; ğsü ; ne ç ; arpıp auta gitti .
57 ' Bu golle artık ü ; stü ; nlü ; ğü ; mü ; zü ; perç ; inledik!
55 ' GOOOL!!!! Hamit attı! Sağ kanattan geldik . Sabri ç ; izgiye topsuz koşu yapınca yanındaki Hamit topla mü ; sait duruma geç ; ti . Tecrü ; beli oyuncu ceza alanı dışından sağ ç ; aprazdan sert vurdu ve harika bir gol attı .
53 ' Honduras tehlikeli geldi . Palacios soldan indi . Ortası Volkan ' ı geç ; ti ancak arka direkte kimse yok . . .
50 ' Guevara bu pozisyon sonrası sarı kart gö ; rdü ; .
47 ' Orta sahadan pas yaparak ç ; ıkmaya ç ; alışıyoruz . .


TÜ ; RKİYE 1-0 İLK YARI SONA ERDİ

MAÇ ; TAN DAKİKALAR ( İLK YARI )
15 . dakikada Emre ' nin uzun pasında ceza sahası iç ; inde Mevlü ; t topun gelişine sert vurdu , kaleci Escober yatarak topu kontrol etti .
21 . dakikada Emre ' nin sağdan kullandığı kö ; şe vuruşunda ceza sahası dışında topu kontrol eden Hamit ' in ö ; nü ; nü ; boşaltıp yaptığı vuruş yandan auta ç ; ıktı .
30 . dakikada sol kö ; şede paslaşılarak kullanılan kornerin ardından Arda ' nın soldan arka direğe yaptığı ortaya Aurelio kafayı vurdu , kaleci Escober gole izin vermedi .
31 . dakikada ceza sahası iç ; inde Arda ' nın dışarıya ç ; evirdiği topa Hamit gelişine sert vurdu , meşin yuvarlak az farkla ü ; stten auta gitti .
36 . dakikada sağdan Emre ' nin kullandığı kö ; şe atışı sonrasında ö ; n direğe doğru gelen topa Servet kafayı vurdu , top ü ; stten auta ç ; ıktı .
41 . dakikada GOOOLLLL Emre Belö ; zoğlu ' nun sağdan kullandığı kö ; şe vuruşunda arka direğe gelen topu Arda kafayla altı pas iç ; ine indirdi . Emre Gü ; ngö ; r topa ayak koydu ve fileleri havalandırdı . 1-0

STAT : BJK İnö ; nü ;
HAKEMLER : Pavel Olsiak xx , Martin Balko xx , Peter Chladek xx ( Slovakya )
TÜ ; RKİYE : Volkan Demirel xx , Sabri xx , Emre Gü ; ngö ; r xxx , Servet xx , Caner xx , Hamit Altıntop xx , Aurelio xx , Emre Belö ; zoğlu xx , Arda xx , Volkan Şen xx , Mevlü ; t xx
TEKNİK DİREKTÖ ; R : Oğuz Ç ; etin
HONDURAS : Escober xx , Figueroa xx , Wilson Palacios xx , Leon xx , Suazo xx , Costly xx , Alvarez xx , Turkios xx , Izguirre xx , Sabillon xx , Bernandez xx
TEKNİK DİREKTÖ ; R : Rueda Reinaldo
GOL : Emre Gü ; ngö ; r ( dk . 41 ) ( Tü ; rkiye )