Yıldızlar Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası Van'da Başladı

Türkiye Halter Federasyonu'nun düzenlediği Yıldızlar Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası Van'da başladı.

Türkiye Yıldızlar Ferdi Halter Şampiyonası Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor salonunda başladı. 3 gün sürecek olan şampiyonaya 22 ilden 220 sporcu katılıyor. Şampiyonanın açılışında bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olan Van'da sizi ağırlamaktan, sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Vali Karaloğlu, "Bu güzel şehri bu kadim şehri sizlere ve sizin sayenizde Türkiye'yeyi tanıtmaktan memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum.
Burada kaldığınız süre içerisinde hem yarışırsınız, hem de Van'ın tarihi coğrafya ve kültürel güzelliklerini görüp tanıyarak gittiğiniz yerlere kendi şehirlerinize bu güzellikleri de taşımış olursunuz dedi.

"BİZ VAN DA SPORCUYA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ"
Van'da spor'a ve sporcuya çök önem verdikleri ifade eden Vali Karaloğlu, "Biz Van da sporcuya çok önem veriyoruz. Özellikle gençlerimizin iyi yetişmesine, iyi insan olmalarına, iyi bir vatandaş olmaları için onları sporun disiplini ile yetiştirmek, onları kötü niyetli insanların eline düşmeden eğitmek istiyoruz. Onun için biz Van da "Bu kulüp benim kampanyası başlattık". Onun için Van'daki okullarda bulunan bütün spor salonlarını gençlerimizin ve vatandaşımızın hizmetine açtık. Biz diyoruz ki, elimizde
var olan bütün tesisleri 7 gün 24 saat Van halkının ve gençlerin hizmetine sunalım. Orada sporcularımız yetişsin ve Türkiye'yi Dünya'da Avrupa'da, Olimpiyatlarda temsil edecek, Türk bayrağını göndere çektirecek gençlerimiz buralarda yetişsin istiyoruz. İnşallah bu 3 gün içerisinde burada yapılan yarışmalarda birinci olan gençlerimiz yine Türkiye'yi, Avrupa'da Dünya'da temsil edecekler. İnşallah onların içerisinde Vanlı kardeşlerimiz de olur diye temenni ediyoruz. Onlar hem Van'ı hem de Türkiye'yi,
Türkiye'nin dışında temsil ederler, madalya alırlar. Türk bayrağını göndere çektirirler ve bizim göğsümüzü kabartırlar diye temenni ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından 3 gün sürecek olan şampiyonaya geçildi. Günün ilk müsabakalarına 50 kilo ile başlandı. İlk günün yarışları saat 23:00'a kadar devam edecek.
Programa, Türkiye Halter Federasyonu Asbaşkanı Ümit Durak, Vali Yardımcısı Halil Berk, Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya, Gençlik İl Spor Müdürü Ahmet Sancar ve çok sayıda sporcu katıldı.