Beşiktaş'ta önemli kayıp

Kasımpaşaspor ile berabere kalan Beşiktaş şampiyonluk yolunda yara aldı.

26. haftanın açılış maçında deplasmanda Kasımpaşaspor'la karşılaşan Beşiktaş, sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve şampiyonluk yolunda önemli bir yara aldı.

Karşılaşmanın 62. dakikasında eski bir Beşiktaşlı Gökhan Güleç'in golüyle Kasımpaşaspor 1-0 öne geçti. 1-0'dan sonra oyunda baskısını arttıran Beşiktaş karşılaşmanın 74. dakikasında Tello ve 77. dakikada Bobo'yla 2-1'lik üstünlüğü yakaladı. 2-1'den sonra temponun iyice düştüğü karşılaşmada son sözü 85. dakikada Şahin söyledi 2-2. Beşiktaş bu golün ardından son dakikalarda baskısını arttırsa da gol bulamadı ve Kasımpaşa deplasmanında çok önemli 2 puan bıraktı.

TELLO 3. KEZ

Beşiktaş'ın Şilili yıldızı Rodrigo Tello Kasımpaşaspor karşılaşmasında 1 gol 1 asist yaparak hücuma önemli katkılarda bulundu. Tello bundan önce Kayserispor deplasmanında
şık bir gol atmıştı.

BOBO'NUN 10. GOLÜ

Beşiktaş'ın Kasımpaşaspor karşısında 2. golünü atan Bobo, bu sezonki 10. golüne imza attı. Son haftalarda yükselen performansıyla dikkat çeken Bobo en son golünü erteleme maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a atmıştı.

HOLOSKO 2 KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI

Beşiktaş'ın son iki karşılaşmasında iki gol atmayı başaran Holosko, karşılaşmanın 4. ve 18. dakikalarında çok önemli iki pozisyondan yararlanamadı. 4. dakikada Yusuf'un arapasında kaleciyle karşı karşıya kalan Holosko, topu kalecinin üzerine vurdu. 18. dakikada ise Bobo'nun güzel pasında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleci Murat'ı geçmek isteyen Holosko topu ayağından açtı ve top auta çıktı.

YEKTA DA KAÇIRDI

Kasımpaşaspor'da son haftaların golcü ismi Yekta karşılaşmanın 49. dakikasında çok net bir pozisyonu değerlendiremedi. Sol çaprazda topla buluşan Yekta, Rüştü'yle karşı karşıya kaldı, yerden plase bir vuruş yaptı ancak top Rüştü'de kaldı.

YUSUF 10 HAFTA SONRA

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, geçen haftaki Denizlispor maçının kadrosundan 3 değişiklik yaparak takımını Kasımpaşa karşısına çıkardı.
Siyah-beyazlılarda, sakatlığı bulunan ve 18 kişilik maç kadrosuna alınmayan İbrahim Toraman'ın yanı sıra Michael Fink ve İbrahim Kaş ilk 11'de yer almazken, yerlerine Fabian Ernst, Necip Uysal ve Yusuf Şimşek forma giydi.
Ligde en son Diyarbakırspor ile 15. haftada oynanan karşılaşmada sahaya ilk 11'de çıkan Yusuf, 10 hafta sonra ilk 11'de forma şans buldu.

ÖN LİBERO ERNST VE NECİP'İN

Teknik direktör Denizli, Kasımpaşa karşısında ön liberoda Ernst ve Necip'e görev verdi.
Nihat ve Tabata, Kasımpaşa karşısında da yedek soyunurken, yedek kulübesindeki diğer futbolcular Hakan, İbrahim Kaş, Michael Fink, Rıdvan Şimşek ve İsmail Köybaşı oldu.
Siyah-beyazlılarda, sakatlıkları bulunan İbrahim Toraman ve Mert Nobre'nin yanı sıra Uğur İnceman ve Serdar Özkan da 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.
Nobre, karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

MORİTZ, 5 MAÇ SONRA

Kasımpaşa'da, uzun süredir sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Andre Moritz, Beşiktaş karşısında formasına kavuştu.
En son 21. haftadaki Gençlerbirliği maçında forma giyen Brezilyalı futbolcu, Bursaspor ile yapılan erteleme maçı da dahil olmak üzere 5 resmi karşılaşma sonrasında sahaya ilk 11'de çıktı. Brezilyalı futbolcu karşılaşmanın 46. dakikasında oyundan çıkarak yerini Sancak'a bıraktı.

STAT DOLMADI

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmada, tribünlerde boşluklar göze çarptı.
Tribünler tamamen dolmazken, Kasımpaşa taraftarları, yönetimlerine tepki göstererek, ''Yönetim uyuma, taraftarın dışarda'' diye tezahürat yaptı.
Kasımpaşalı taraftarlar, zaman zaman da siyah-beyazlı taraftarlara göndermede bulunarak, ''Yeter Yıldırım Demirören'' diye tezahüratta bulundu.
Bu arada, Beşiktaş taraftarları da kendilerine ayrılan kale arkası tribünündeki yerlerinden takımlarını destekledi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, İstanbul'daki maçlara gelmeme geleneğini Kasımpaşa maçında da sürdürdü.
Öte yandan, Kasımpaşa sahaya ''Çanakkale Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz''; Beşiktaş ise ''107 yıldır hakkımızla şerefimizle... Nice yıllara Beşiktaş'' yazılı pankartlarla çıktı.

ESKİ BEŞİKTAŞLILAR SAHADA

Kasımpaşaspor'da Beşiktaş'a karşı sahaya ilk 11'de çıkan isimlerden 3'ü geçtiğimiz sezonlarda Beşiktaş forması giyiyordu. Defansta görev alan Koray, forvette görev yapan Gökhan Güleç ve kaleci Murat Şahin bir dönem Beşiktaş formasıyla mücadele etti.

İLK YARI 44.40'DA BİTTİ

İlk yarının sonunda ilginç bir olay yaşandı. Maçın hakemi Özgür Yankaya, ilk yarıyı skorbord 44.40'ı gösterirken bitirdi. Futbolcular bu olay sonrasında hakeme itiraz etse de sonuç değişmedi ve ilk yarı hakemin kararıyla son buldu.

SİVOK ÇIKMAK İSTEDİ

Beşiktaş'ın Çek futbolcusu Tomas Sivok karşılaşmanın ikinci yarısında rahatsızlanarak oyundan çıktı. Maç esnasında mide spazmı geçirdiği anlaşılan Sivok 58. dakikada yerini İbrahim Kaş'a bıraktı.