Beşiktaş Kulübü'nden Eğitime Anlamlı Destek

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in eşi ve aynı zaman BJK Kadın, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti Başkanı olan Revna Demirören, Mardin'de onarılan okulun açılışını gerçekleştirdi.

Mardin'de onardığı okulların öğrenci ve velileri tarafından büyük bir coşku ile karşılanan Beşiktaş heyetinde Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'in eşi ve BJK Kadın, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti Başkanı Revna Demirören, Kulüp Başkan Yardımcısı ve İstişare Heyetleri Başkanı Erdoğan Toprak, Yönetim Kurulu Üyeleri Doğan Küçükemre ve Cengiz Zülfikaroğlu ile Mardin Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Abdülkadir Kerimoğlu yer aldı.
Mardin Beşiktaşlılar Derneği ve BJK Kadın, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti organizasyonu çerçevesinde dün Mardin'e gelen Beşiktaş Heyeti, bugün sabah saatlerinde Mardin Valisi Hasan Duruer'i ziyaret etti. Revna Demirören, Duruer'e forma hediye etti. Hasan Duruer ise Revna Demirören'e çeşitli hediyeler takdim etti. Heyet, Valilik ziyaretinin ardından Mardin'in Savur İlçesine bağlı Dereyanı Köyü İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katıldı. Beşiktaş heyeti öğleden sonra ise Merkezde onarılarak bilişim ve
teknoloji sınıfı yapılan Vatan İlköğretim Okulunun açılışını yaptı. Okul açılışlarında hem öğrencilere hem de yöre halkına hediyeler dağıtıldı.
Onarıldıktan sonra Siyah-beyaza boyanan Vatan İlköğretim Okulu'na büyük tezahüratlar eşliğinde giren Revna Demirören, bir süre öğrencilerle birlikte sohbet etti. Öğrencilerle birlikte Beşiktaş lehine slogan da atan Demirören daha sonra kız çocukları ile bir süre ilgilendi. Okul bahçesinde düzenlenen törene Mardin Vali Vekili Yavuz Selim Süzer, Belediye Başkan Vekili Suphi Uslan, Milli Eğitim Müdür Vekili Muhammet Öztürk, öğrenci ve veliler katıldı. Törende bir konuşma yapan Revna Demirören, spor
kulüplerinin sadece futbolla ilgilenmemesi gerektiğini dikkat çekerek Beşiktaş'ın buna en güzel örnek olduğunu söyledi.
Beşiktaş olarak sorumluluk bilinci içerisinde hareket ettiklerini belirten Demirören, sosyal sorumluluk çerçevesinde kulübümüzün hizmetlerini geniş tabana yaymak ve Beşiktaş'ı en iyi şekilde tanıtmak için çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
Kulübün Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda eski devlet bakanlarından olan Erdoğan Toprak, açılışta yaptığı konuşmasında, "Bugün ben buraya gelirken Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, sizlere sevgi ve saygılarını gönderdi. Okulun hayırlı olması temennisini iletmemi istedi" diyerek başladı. Bu sözler açılışa katılan konuklar tarafından büyük alkışlarla karşılandı.
Toprak, Beşiktaşın 107 yıllık geçmişine dikkati çekerek tarihi misyonundan bahsetti. Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Beşiktaş, 107 yıllık geçmişi ve tarihi misyonu olan, Cumhuriyet'ten eski, Türkiye'nin ilk spor kulübüdür. Soysal sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukları yerine getirmek için Anadolu'ya geldik. Köklü tarihimizin bize yüklediği görevle geçen hafta Elazığ'a bu hafta Mardin'e kardeş elimizi uzattık. Bu okulda çok başarılı gençlerin yetişeceğine, gelecekte de Beşiktaş sevgisini her zaman
kalplerinde taşıyacaklarına inanıyorum. Biz bugün buradaki çocuklara ayakkabılar, eşofmanlar, çeşitli hediyeler getirdik, ancak en önemlisi sevgimizle onları kucaklamaya geldik. Beşiktaş olarak derneklerimizden sosyal faaliyetlerini çoğaltmasını istiyoruz. Bugün Mardin'deyiz, yarın da Anadolu'nun farklı yerlerine elimizi uzatıp yardımlar götüreceğiz."
Mardin Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Abdülkadir Kerimoğlu ise yaptığı konuşmada 19.03 etkinlikleri çerçevesinde Vatan İlköğretim Okulu'nu kardeş okul olarak ilan ettiklerini ve 2,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması için önemli katkılarda bulunduklarını ifade etti. Tören sonunda Mardin'e yaptıkları katkılarından dolayı Vali Vekili Yavuz Selim Süzer tarafından hem Revna Demirören'e hem de Erdoğan Toprak'a birer plaket ve silt verdi.
Beşiktaş Heyeti daha sonra İlköğretim Okulu'nu gezdi ve sınıflarda öğrencilerle bir araya geldi. Revna Demirören ve Yönetim Kurulu Üyeleri çocuklara yardım malzemeleri dağıttı.