Milan, Inter'i Destekliyor

Milan Kulübü Başkan Yardımcısı Adriano Galliani, Şampiyonlar Ligi'nden elenmelerine karşın, çeyrek finale yükselen ezeli rakipleri Inter'i sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

Futbol dünyasının ezeli rekabet denildiğinde akla ilk gelen kulüplerinden Inter ve AC Milan bu günlerde karşılıklı dostluk mesajlarıyla gündeme geliyorlar. Son olarak AC Milan Kulübü'nden yapılan açıklamada, Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam eden Inter'in desteklendiği ifade edildi. Konuyla ilgili olarak La Gazzetta dello Sport'a konuşan Milan Kulübü Başkan Yardımcısı Adriano Galliani, "Eğer Alman takımları Avrupa'da başarılı olmaya devam ederlerse UEFA sıralamasında sizi geçecekler. Bu da demek oluyor ki, 2011 yılında Serie A'yı 3. sırada bitiren takım tatil yapamayacak ve ön eleme turu oynayacak. Ayrıca ligi 4. sırada bitiren takım Avrupa Ligi'ne düşecek. Biz Şampiyonlar Ligi'nden elendik. Ama Inter yoluna devam ediyor. Ben bir Milanlıyım ancak Avrupa'da Inter'i destekliyorum ve tabii ki tüm Avrupa'da mücadele eden tüm İtalyan takımlarını" dedi.

Şampiyonlar Ligi'nde İngiliz ekibi Chelsea'yi deplasmanda 1-0 yenen Inter, ilk maçtaki 2-1'lik avantajla birlikte çeyrek finale yükselmişti.