Fenerbahçe, ligdeki yenilmezlik serisini 18'e çıkarttı

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, deplasmanda takipçisi Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 84-68'lik skorla geçerek ligdeki yenilmezlik serisini 18'e çıkarttı.

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, ligdeki yenilmezlik serisini 18'e çıkarttı. Son olarak deplasmanda takipçisi Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 84-68'lik skorla geçen Sarı-Lacivertliler 'zirve'de de yalnız kaldı.

Ligde şu ana kadar bileği bükülmeyen ve kalan 4 maçını da kazanıp, normal sezonu 'namağlup lider' olarak tamamlayabilmenin hesaplarını yapan İstanbul temsilcisinde 'şampiyonluk' sesleri de daha bir yükselmeye başladı. Maçın ardından İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Başantrenörü Haydar Kemal Ateş, Mersin karşılaşmasının zor ve çok sert geçeceğini önceden tahmin ettiklerini ancak söz konusu sertlik nedeniyle zaman zaman bocaladıklarını dile getirdi. Farkın kendileri için hiçte önemli olmadığının altını çizen Ateş, kendileri için asıl önemli olanınsa kazanıp; 'nağmağlup lider' olarak yollarına devam edebilmek olduğunu söyledi.

Ateş, "Ligde artık son sürece girdik. Önümüzde 4 maç daha var. Bunları da kazanıp, normal sezonu 'nağmağlup lider' olarak tamamlamak istiyoruz. Sezona başlarken öncelikli hedefimiz buydu ve bunu başarabilmek için de elimizden geleni ortaya koyacağız" dedi.

Play-off'un ligden daha zor geçeceğini ve bütün takımların elenmemek için mücadele edeceğine dikkat çeken Ateş, her şeye rağmen kendilerinin hiçbir takımdan çekinmediğini ve belirlenen hedefe ulaşabilmenin çabası içinde olduklarını belirtti. Şu anda önceliği 'Türkiye Kupası'na verdiklerini ifade eden Ateş, "Kupayı kazanırsak, Play-off'a da en iyi şekilde başlamış olacağız. Sonuçta bunlar kısa vadeli şeyler değil. Biz sezon başında tüm bu hedefleri önümüze koymuştuk" diye konuştu.

Haydar Kemal Ateş, 'Ligdeki şampiyonluk şansınızı yüzde kaç olarak görüyorsunuz?" şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi; "Valla şans mı bilmiyorum ama şampiyonluk arzumuz yüzde 100. Takım olarak kondisyonumuz da oldukça iyi seviyede. İşte tüm bunları birleştirdiğimiz zaman sonuca da rahatlıkla ulaşabileceğimize inanıyorum. Eğer yüzdelik bir dilim vermek gerekirse; şansımızın yüzde 90'ın üzerinde olduğunu söyleyebilirim. Sonuçta bu benim düşüncem, rakiplerimiz de farklı düşünceler içinde olabilir, onlara
da saygı duyarız."

Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'a da kendilerine vermiş olduğu destek nedeniyle de teşekkür eden Ateş, kendisine en büyük hediyeyi de sezon sonunda vermek istediklerinin altını çizdi.

Fenerbahçe'nin, Mersin deplasmanında elde ettiği galibiyetin mimarlarından biri olan Nevriye Yılmaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kaliteli bir ekip olduğunu ve bu nedenle de zor bir deplasmandan galibiyetle ayrılmanın kendileri için oldukça önemli olduğunu dile getirdi. Yılmaz, "Kazandığımız ve nağmağlup liderliğimizi sürdürdüğümüz için de mutluyuz. Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Bizi Mersin deplasmanında yalnız bırakmayıp, bize destek verdiği için" dedi.

Mersin deplasmanının kendileri açısından oldukça zorlu geçtiğinin altını çizen Birsel Vardarlı ise, elde edilen farklı galibiyetin kendilerine moral verdiğini ifade ederek, bu sonucun aynı zamanda da olası bir Play-off eşleşmesinde kendilerine de önemli bir avantaj sağlayacağının altını çizdi.