Yıldızlar değil kartal uçuyor

Beşiktaş 3 puanları toplarken yedek kulübesindeki yıldızlar gözlerden kaçmıyor.Son 3 maçta Nihat 1 dakika, Tabata ise toplam 3 dakika oyunda süre bulabildi.

Kartal öyle ya da böyle kazanıyor, Mustafa Denizli’nin deyimi ile şampiyonluk yarışının suyunu kabartıyor. Son 3 maçını da (Kayseri, Belediye ve Denizli) kazanan Kara Kartal’da önemli bir değişim ise dikkatlerden kaçmıyor değil. Siyah-Beyazlılar’ın kazananlar kadrosunda ilk 11’de Nihat ve Tabata yer bulamıyor. Oysa ikili sezon başından bu yana (yüksek bonservis ücretleri nedeniyle) oynuyordu. Nihat’a 4 milyon 250 bin Euro, Tabata’ya da 8 milyon Euro bonservis ücreti verilmişti. Haliyle de teknik direktör Mustafa Denizli bu iki yıldızı kazanmak adına kendilerine sürekli şans tanımıştı. Fakat onlar bir türlü bekleneni veremedi. Tecrübeli teknik adam da son 3 maçta inadından vazgeçti. Bir an önce gol atmak için sıkıntıya giren Nihat, Kayseri maçında 90. dakikada oyuna dahil oldu. Belediye ve Denizlispor maçlarında ise kulübede oturdu.

Gelelim Tabata’ya... Sambacı Kayseri maçında hiç şans bulamazken Belediye mücadelesinin son 3 dakikasında oyuna girdi. Denizli karşılaşmasında da yedek kalmıştı.

İSKELETİNİ BULDU
Sadece değişim 2 yıldızda mı oldu? Tabii ki hayır. Asıl değişim Mustafa Denizli’nin “Kazanan karo bozulur” mantığının değişimin hareketiydi Tecrübeli hoca istikrarı yakaladı Kayseri, Belediye ve Denizlispor maçlarının ilk 11’lerinde en fazla değişen isim sayısı 2’ydi. Ernst sakatlığı nedeniyle riske edilmedi, Necip ve İbrahim Kaş rotasyonu oldu.