Neredesin Nihat Kahveci!

Nihat Kahveci sezon başında takıma katıldı. İspanya'ya geç geldiği için hazırlık kampından yoksun kaldı. Kendi deyimiyle '9 yıla yakın bir süre yurt dışında kaldığı için uyum sorunu çekti.' 'Hele devre arası gelsin, kamp başlasın, bakın neler oluyor' dercesine görüşler sürdü ortaya.

Fanatik gazetesi yazarı Orhan Yıldırım Nihat kahveci'nin Beşiktaş'ta neler yapıp yapmadığını şu şekilde özetliyor:

Nihat Kahveci sezon başında takıma katıldı. İspanya’ya geç geldiği için hazırlık kampından yoksun kaldı. Kendi deyimiyle ‘9 yıla yakın bir süre yurt dışında kaldığı için uyum sorunu çekti.’ ‘Hele devre arası gelsin, kamp başlasın, bakın neler oluyor’ dercesine görüşler sürdü ortaya... Nitekim söylediği de oldu. Antalya kampının yıldızı oldu. Biz de bu durumu, ‘İşte yeni ve en önemli transfer’ diye lanse ettik. Ancak Nihat Kahveci’nin parlayan yıldızı çabuk söndü! Ne bir maç kurtardı ne de bunun için umut vaat ediyor. Durum böyle olunca da herkes konuşuyor. Kendisi yılda 3,5 milyon Euro alıyor. Menaceri Murat Kuş’a 1.1 milyon Euro komisyon ödendi. Bu iş nereye gidiyor...

Bütün bu olumsuz görüntülere son verecek kişi Nihat Kahveci’dir. Bunu yapmadığı taktirde sorun olacak. Zira yeni yönetim eski defterleri bir bir açıyor. Kulüp ile Nihat Kahveci arasında bağlayıcı anlaşma olsa da, Matias Delgado gibi bu durum da yeni arayışları peşinde getiriyor. Bizim dışarıdan gördüğümüz kadarıyla Nihat Kahveci rahatsız. Patlama yapmak istiyor. Bunun için didinip duruyor. Bu olmayınca da, moral bakımından geri düşüyor. Zaten sakatlığı sonrası kavuşamadığı fizik gücü eksikliğiyle bu noktalar çakışınca günden güne eriyor! Futbolun dünü yok. Kimse geçmişiyle yaşayamıyor. Beklenti o ki, Nihat Kahveci artık sazı eline alsın... Sahaya çıksın... Gol atıp, attırsın... Şampiyonluk yarışı içinde konu kısmen hasıraltı edilse de, rahatsızlık içten içe büyüyor.

Şampiyonu Kartal belirler
Lig yarışında en güçlü aday Beşiktaş. Bu durum, liderle arasında tam 12 puan varken de aynıydı, şimdi de... Her ne kadar Beşiktaş’ın önü kesilmek istense de, teknik direktör Mustafa Denizli macera aramadığı sürece pek sorun olmaz. Sakatlık sorunu Beşiktaş’ın en büyük sıkıntısı oldu. Bu konu da artık rayına oturmaya başladı. Gerek oynayan, gerekse oynamayan isimler kadro zenginliğini öne çıkarıyor. Görünen şu; bir çok maçı kulübede oturan yıldızlar alacak!

Şimdi cuma günü Beşiktaş’ın Kasımpaşaspor ile çok önemli bir maçı var. Bakalım ev sahibi takım Bursaspor karşılaşmasındaki oyununu mu, yoksa başta Fenerbahçe, Galatasaray, Gaziantepspor ve diğer tüm takımlar karşısında oynadığı dirençli ve sadece kazanmaya yönelik gerçek futbolunu mu ortaya koyacak!

Hep söyledik, tekrarlayalım
Rüştü Reçber, Yusuf Şimşek, İbrahim Üzülmez... Büyük tecrübe sahipleri... Bunlar oynamasa bile kenarda dursunlar... Takıma ağabeylik yapsınlar. Nitekim bu yönde önemli adım atıldı. Üçü birden takıma bağlandı. Futbolcunun yaşlısı genci olmaz; iyisi olur, iyisi... Hepsi önce insan, sonra futbolcu olarak ‘10’ numara isimler. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de şampiyonlukta en önemli yükü taşıyacaklardır.