Mourinho Chelsea'nın hesabını kapandı

İnter Şampiyonlar Ligi'nde İngiliz temsilcisi Chelsa ile olan rövanş maçını 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Chelsea'nin eski teknik patronu Jose Mourinho, çok başarılı üç buçuk yıl geçirdiği Stamford Bridge'e muhteşem bir dönüş ile döndü.

Inter, Milano'da 2-1 yendiği Chelsea'yi Londra'da da 1-0 yenerek Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupasında son sekize takım arasına girmeyi başardı.

Samuel Eto'o'nun bitime 11 dakika kala attığı gol, Serie A temsilcisini UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale taşıdı.

Sık sık faullerle kesilen ve fazla gol pozisyonunun yaşanmadığı mücadelenin son dakikalarında Thiago Motta'nın ayağına basan Chelsea'nin golcüsü Didier Drogba kırmızı kart gördü.

Goran Pandev, Diego Milito ve Eto'o'lu ilk 11'i ile gol atma isteğini ortaya koyan Mourinho'nun Inter'i ilk dakikalarda daha etkiliydi ama maç kısa sürede kör dövüşüne döndü.

İlk tehlikeleri Michael Ballack ve Drogba ile İngiliz takımı yarattı, 33. dakikada Eto'o ceza sahası içinde uygun durumda çok kötü bir kafa vuruşu yaparak Inter adına mutlak bir fırsatı harcadı.

Devre biterken Nicolas Anelka'nın vuruşunda kaleci Cesar'ı geçen topu Motta gol çizgisinden çıkardı. Son dakikalarda birkaç pozisyonda Chelsea'nin penaltı itirazları sonuçsuz kaldı.

Inter savunmasını aşmakta zorlanan Chelsea ikinci yarının başlarında Malouda'nın bir şutuyla etkili oldu ama kaleci Cesar gole izin vermedi.

Ani ataklarla gol arayan Inter Milito ile maçın en net fırsatını kaçırdıktan sonra Wesley Sneijder'in pasında Eto'o usta bir şekilde pozisyonu golle sonuçlandırdı.

Mourinho gol sevincini sakin bir şekilde yaşarken, Inter kalan 11 dakikada skoru korudu ve Chelsea'yi kupanın dışında bıraktı.


Chelsea:
Turnbull, Ivanovic, Terry, Alex, Lampard, Mikel, Ballack (62 Joe Cole), Malouda, Zhirkov (73 Kalou), Drogba, Anelka

Inter Milan: Julio Cesar, Zanetti, Lucio, Maicon, Samuel, Motta (90+2 Materazzi), Sneijder (85 Mariaga), Cambiasso, Eto'o, Milito, Pandev (75 Stankovic)

Gol: 79 Eto'o

Kırmızı kart: 87 Drogba

Stat: Stamford Bridge