Moratti: 'Maçın Adamı; Mourinho'

İngiliz ekibi Chelsea'yi deplasmanda 1-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen Inter'de sevinç sürerken, kulüp başkanı Massimo Moratti, maçın adamının teknik direktör Jose Mourinho olduğunu söyledi.

Inter, ilk maçta sahasında 2-1 yendiği Premier Lig temsilcisi Chelsea'yi rövanş maçında da 1-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde 2006 yılından beri ilk kez çeyrek finale yükseldi. Takımın bu başarısı İtalyan taraftarları sevindirirken, kulüp başkanı Massimo Moratti yaptığı açıklamada, takımın Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho'ya övgüler yağdırdı. Moratti, "Mourinho maçın adamıydı. Verdiği kararlar, oyuna sürdüğü kadro iyiydi. Tabii oyuncularımız da çok profesyoneldiler ve Chelsea karşısında mükemmel mücadele ettiler" dedi.

MOURİNHO: "CHELSEA TARAFTARLARI BENİ ASLA UNUTMAYACAK"

Bir dönem Chelsea'yi de çalıştıran ve takımı lig şampiyonu yapan Inter Teknik Direktörü Jose Mourinho ise maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, "Bir teknik direktör olarak çok önemli bir zafer elde ettik ancak bu hayatımın en önemli zaferi değildi. Belki bu ilerde olabilir. Takımımın oynadığı oyundan çok memnunum. Buraya gelmek benim için çok zordu. Evimde gibiydim. Birisi bana, burada kaybedersek bunun özel bir yenilgi olup olmayacağını sordu. Bugün Chelsea taraftarları için ben özel birisi değilim çünkü onlar belki beni hiç unutmayacaklar" dedi.

ETO'O: "HER STADYUMDA KAZANABİLİRİZ"

Inter'i galibiyete taşıyan isim Kamerunlu yıldız Samuel Eto'o ise, Inter'in her stadyumda maç kazanabileceğini söyledi. Sky Sport Italia'ya konuşan Samuel Eto'o, kendisinin maçı kazandıran golü kaydetmesiyle ilgili olarak, "Bir oyuncunun takımı değiştirebileceğini düşünmüyorum. Inter Şampiyonlar Ligi'ndeki en güçlü takımlarından birisi. Chelsea karşısında oynadığımız seviyede oynarsak, her stadyumda galip gelebiliriz" diye konuştu.

DROGBA: "KIRMIZI KARTI HAK ETMEDİM"

Inter maçında gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakan Chelsea'nin Fildişi Sahilli yıldızı Didier Drogba ise gördüğü kırmızı kartı hak etmediğini söyledi. İstedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını söyleyen Drogba, "Bizim için çok kötü bir sonuç oldu. Bundan sonra lige ve FA Cup'a odaklanmalıyız" dedi.