Adnan Polat'a 'kol kola girelim' teklifi

Galatasaray Kulübü'nde 27 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek seçimli olağan genel kurul toplantısında başkan adayı olan Adnan Öztürk, mevcut başkan ve başkan adayı Adnan Polat'la kol kola genel kurula girmek istediğini söyledi.

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği'nin, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki tesislerinde düzenlediği organizasyona katılan Adnan Öztürk, üyelerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Galatasaray Lisesi mezunu olduğunu ve 12 yaşında Galatasaray camiasına girdiğini anlatan Öztürk, "Galatasaray Lisesi'nde devlet bursuyla parasız yatılı okudum. Kulübe çeşitli hizmetlerde bulundum ama hiçbir zaman Galatasaray politikasının içinde olmadım. Bunun için de kimseyle problemim olmadı. Adnan Polat benim sevdiğim bir ağabeyimdir, başkanımızdır. Kendisine, seçim sabahı genel kurulun yapılacağı Tevfik Fikret Salonu'na kol kola girmeyi teklif edeceğim" dedi.

Galatasaray Kulübü'nü Avrupa'nın ilk 10'u içine sokma hedefini yineleyen Öztürk, seçilmesi halinde bunun hemen olmayacağını, ancak 1 yıl içinde kulübün bu yola gireceğine inandığını dile getirerek, "Aday olmamın bile çok ciddi yararları oldu. Kısa sürede 3 faydası ortaya çıktı. Birincisi Galatasaray Adası geri alınma yoluna girdi. İkinci olarak TOKİ Başkanı, Seyrantepe Stadı'nın üstünü kapatacaklarını nihayet açıkladı. Son olarak da Riva arazisini satmayacaklarını duyurdular. Başka faydaları da önümüzdeki günlerde çıkabilir" diye konuştu.

"İŞ BAŞKA, ARKADAŞLIK BAŞKA"


Adnan Polat ile aralarındaki sevgi ve saygıya dikkat çeken Adnan Öztürk, Polat'a yönelik eleştirileri için ise "İş başka, arkadaşlık başka" ifadesini kullandı.
Adnan Polat'ın, son 2 yıllık başkanlık dönemiyle değil, Özhan Canaydın'ın başkanlığı dönemindeki tam yetkili yöneticilik dönemiyle de değerlendirilmesi gerektiğini savunan Öztürk, Adnan Polat'ın icrasında Galatasaray'ın giderek artan borçlarına dikkati çekti.

Galatasaray'ın faaliyet karlılığı açısından durumunun çok vahim olduğunu ve bu mantıkla bir yere gidilemeyeceğini kaydeden Öztürk, "Galatasaray'da birinin çıkıp, (Kral çıplak) demesi gerekiyordu. Ben diyorum, çünkü bu iş böyle gitmez. Kulübün 2 yıldaki zararı 135 milyon dolar. Biz bu mantıkla bir yere gidemeyiz. Benim görevim, ekibimle bu mali durumu iyi seviyelere çekebilmek" şeklinde konuştu.

Yapacakları çalışmalarla, Galatasaray'ın gelirini yıllık 250 milyon dolar seviyelerine çekebileceklerini vurulayan Adnan Öztürk, "Bunun başarılmaması için hiçbir neden yok. Bunu yakaladığımızda da Avrupa'da ilk 10 takım arasına gireriz. Bu rakamı 2013 yılında rahatlıkla yakalayabiliriz" dedi.

"ALİ DÜRÜST, FUTBOL A.Ş'NİN BAŞINA GEÇECEK"

Adnan Öztürk, sarı-kırmızılı kulüpte Futbol A.Ş'nin başına, eski yöneticilerden Ali Dürüst'ü getirmeyi planladığını açıkladı.

Şu anda Futbol A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapan Adnan Sezgin'le kişisel bir problemi olmadığını aktaran Öztürk, "Profesyonel anlamda Futbol A.Ş'nin üst düzey yönetici olacak kişi adayları belli ve o arkadaşımız içlerinden biri değil" derken, daha sonra yöneltilen bir soru üzerine de "Bu görev için Ali Dürüst ağabeyimizi düşünüyorum. Kendisi, 22 milyon dolarlık bütçelerle UEFA Kupası kazanmış bir ekibin içindeydi. Teklifimi kabul etmiş olması benim için gurur verici" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Ali Dürüst'ün, yönetim kurulu listesine de gireceği ileri sürüldü.Öztürk, yönetim kurulu içinde yer alacak isimlerin sorulması üzerine, Mehmet Cibara, Hayrettin Kozak ve Murat Ece isimlerini vermekle yetindi. Seçilmesi halinde, Teknik Direktör Frank Rijkaard'la ilgili tasarruflarının ne olacağı şeklindeki bir soruya, "Rijkaard'ın kontratının detaylarını bilmiyorum, ama Rijkaard'ın futbol kariyerini tartışmak kimsenin haddi değil" yanıtını veren Öztürk, mali durumu düzeltecekleriyle ilgili söylemlerinin, küçülme olarak adlandırılmamasını da isteyerek, "Kulübü sportif anlamda geriye düşürecek hiçbir mali kısıntıya gitmeyeceğiz, ama israfı kısacağız" diye konuştu.

Galatasaray Kulübü'nde birçok çalışma yaptığını, ancak bunu reklam etmekten kaçındığını dile getire Öztürk, Fransız yıldız Frank Ribery'nin transferinde oynadığı rol için, "Ribery'nin transferi, evimin mutfağında 1,5 saat sürdü" ifadesini kullandı. Öte yandan, basın mensuplarının, yarın yapacağı toplantı saatinde Galatasaray futbol takımı antrenmanının medyaya açıldığını söylemeleri üzerine Öztürk, "Siz artık antrenmana gidersiniz, benim kahvaltıya katılmam gerekiyor" dedi.

Kaynak: AA