Hiddink ile seve seve çalışırım

Fuat Çapa, Guss Hiddink ile çalışmak için menajerlerine teklif götürdüm.Gerçekleşmesi halinde benimle görüşceklerini söylediler.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink’in yardımcılığına getirildiği iddia edilen Fuat Çapa, "Adımın geçtiği doğru ancak bana gelen bir teklif yok" dedi.

“Hiddink’e yardımcısı olmak için teklif yapmıştım”
Bana direk olarak teklif gelmedi ancak Hiddink'in TFF ile görüşmelere başladığı sırada şayet Türk milli takımının başına geçerse kendisine yardımcı olmak isteyeceğimi menajeri aracılığıyla kendisine ilettim.Milli takımın başına gelmesi halinde benim irtibata  geçeceklerini söylediler ama halen bir görüşme talepleri olmadı.

“Hiddink ile seve seve çalışırım”
Hiddink ile daha öncede PSV kulübündeyken stajyer direktörlük olarak yanında çalışma fırsatı bulmuştum. Türk Milli takımında görev yapmak benim için bir ayrıcalıktır hatta şereftir, ayrıca Hiddink gibi dünya futbolunda çok önemli ismi olan birinin yanında çalışmakta başka bir gurur kaynağıdır. Fakat dediğim gibi şu ana kadar bana herhangi bir teklif gelmedi ancak teklif gelmesi durumunda seve seve kabul ederim.

“Hiddink’i tartışmak yersiz”
Hiddink'in Türk Milli takımında neler yapabileceğini benim söylememe gerek yok, Hiddink'i dünya biliyor. Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’nda bu kadar takım çalıştırmış ve bu turnuvalarda başarılı olmuş birinin futbol bilgisini ve kalitesini tartışmaya gerek yok. Kore, Avustralya ve son olarak da Rusya milli takımını nerelere taşıdığı ortada. Türk Milli Takımı’na ve Türk futboluna da çok fazla katkısı olacağına inanıyorum.

“Hiddink araştırmacı biridir”

Hiddink, bir işe başlamadan önce gittiği ülkenin sadece futbol yapısını değil insanlarını ve kültürünü de çok iyi araştıran birisi. Daha önce Kore'yi çalıştırdıktan sonra yazdığı kitabını okuduğumda bunu çok net bir şekilde görmüştüm. Futbol yapısı olarak da Hollanda ekolünde olduğu gibi total futbol anlayışını benimseyen birisi. Bunu hem Kore, hem Avustralya hem de Rusya Milli Takımı’nda açıkca görmüştük. O açıdan TFF, Hiddink'i takımın başına getirerek çok iyi bir iş yaptı.