Vettel'in hiç bir suçu yok

Red Bull pilotunun Bahreyn yarışında hiç bir kusuru olmadığı belirtildi.

Hatırlanacağı gibi mücadeleye pole pozisyondan başlayan Vettel, yarışın büyük bir bölümünü birincisi sırada götürdükten sonra bujide çıkan bir problemin motoru etkilemesi sonucu yavaşlamış ve dördüncülüğe kadar gerilemişti.

Marko, Alman pilotun yarışı kazanmak için gösterdiği çabanın hayal kırıklığıyla sona ermesine rağmen, Vettel'in etkileyici bir sürüş ortaya koyduğunu söyledinildi.

Bahreyn'de gazetecileri konuşan Marko, "Sebastian'ın performası inanılmazdı. Bu zorlu mücadele boyunca hatasızdı. Başından itibaren herşeyi kontrolü altında tuttu" denildi.

Ferrari'ye karşı avantajını koruyabileceğini anladığımızda, 3'ncü turda kendisine yakıt tasarrufu yapması tavsiyesinde bulunduklarını kaydeden Marko, "Problemin yaşanmasının ardından Sebastian normal hızlarında giden iki Mercedes aracını gerisinde tutabildi" diye konuştu.

Motorun güç kaybetmesinin ardından tur dereceleri inanılmaz şekilde yavaşlayan Vettel'in 4'üncü olmasını düşünemediklerini de söyleyen Marko, Alman pilotun bu haliyle bile yarışı en iyi şekilde bitirdiğini vurguladı.

Marko, "Yeni puan sistemine göre bir strateji kurduk. Eğer kazanamazsan, mümkün olduğun kadar çok puan al. Strateji bu" ifade etti.