Trabzonspor, Averajla Da Olsa 9 Hafta Aradan Sonra Bir Basamak Yükseldi

Turkcell Süper Lig'de, Gaziantepspor ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, Kayserispor'un Eskişehirspor'a 2-1 mağlup olmasıyla birlikte 9 haftalık bir aradan sonra averajla da olsa sıralamadaki yerini değiştirdi

Turkcell Süper Lig'de, Gaziantepspor ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, Kayserispor'un Eskişehirspor'a 2-1 mağlup olmasıyla birlikte 9 haftalık bir aradan sonra averajla da olsa sıralamadaki yerini değiştirdi. Ligin 16. haftasında 6. sıraya yerleşen Bordo-mavililer, 25. haftada 5. sıraya yükselerek bir basamak üste çıktı.
Teknik Direktör Şenol Güneş'in gelişiyle birlikte yeni bir ivme kazanan, rakiplerine üstün oyun sergileyen Trabzonspor, son haftalarda elde ettiği fırsat haftalarını iyi değerlendiremedi. Ligin son 5 haftasında 4 beraberlik ve 1 galibiyet elde Karadeniz Temsilcisi, 8 puan kaybederken 7 puan toplayabildi. Bursaspor, Antalyaspor ve Gaziantepspor karşısında 1-1'lık skorlarla sahadan ayrılan Trabzonspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile evinde 0-0 berabere kaldı. Söz konusu haftalar içinde sadece
Gençlerbirliği son dakikada bulduğu gollerle mağlup eden Bordo-mavililer uzun bir aradan sonra sıralamadaki yerini değiştirebildi.
Kasımpaşa mağlubiyeti sonrası görevine son verilen teknik direktör Hugo Broos, takımı 18 puan ile 9. sırada bırakırken, Belçikalı teknik adamın ayrılmasından sonra Trabzonspor çıkış yakaladı. Eskişehirspor takımın başında Ünal Karaman çıkarken, söz konusu maçtan galip ayrılan Bordo-mavili takım 21 puan ile 8. sıraya yükseldi. Şenol Güneş'in gelişiyle birlikte futbol mantığını değiştiren Trabzonspor, oynadığı rakiplerinin tümüne üstünlük kurdu.
Turkcell Süper Lig'in 15. haftasında takımın başına gelen Güneş, yeni takımıyla maça çıktığı ilk haftada Trabzonspor'u 7. sıraya taşırken, 16. haftada ise 6. sıraya taşıdı. 2010 yılında maç kaybetmeyen ve 9. haftadır puan cetvelindeki yerini değiştiremeyen Karadeniz Temsilcisi, üst sırada yer alan Kayserispor'un bu hafta Eskişehirspor'a mağlup olmasıyla birlikte bir averajla da olsa sıralamadaki yerini değiştirerek bir üst basamağa çıktı.