Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea İnter'i konuk edecek

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turu rövanş maçında İngiltere'nin Chelsea takımı, yarın İtalya'nın İnter takımıyla çeyrek finale çıkmak için mücadele edecek.

  Chelsea , İnter ' in 2-1 kazandığı ilk maç ; ın rö ; vanşında İtalyan ekibini Londra ' da Stamford Bridge stadında misafir edecek .

Daha ö ; nce Porto ' dayken Şampiyonlar Ligi ' ni kazanan İnter ' in Portekizli teknik direktö ; rü ; Jose Mourinho ( 47 ) , Stamford Bridge ' de eski takımı Chelsea ' nin karşısına ç ; ıkacak .

Jose Mourinho , 2004-2007 yılları arasında Chelsea ' de teknik direktö ; rlü ; k yaptıktan sonra İnter takımının başına geç ; mişti . Chelsea , Mourinho dö ; neminde 2 ' si Premier Lig şampiyonluğu ( 2005-2006 ) toplam 6 kupa kazandı .

İnter , Şampiyonlar Ligi ' ni , eski adı Avrupa Şampiyon Kulü ; pler Kupası iken 1964 ve 1965 ' te kazandı . Chelsea bu kupayı hiç ; kazanamadı , bir kez 2008 ' de final oynadı .

Karşılaşmada Chelsea ' nin kalesinde 3 . kaleci Ross Turnbull ' un oynayacağı tahmin ediliyor . Chelsea ' de kaleciler Petr Cech ve Hilario ' nun sakatlığı bulunuyor . İngiliz ekibinde sezonu kapatan Ashley Cole da forma giyemeyecek .

İnter ' de , sakatlığı bulunan Zanetti ' nin oynayacağı , bir diğer sakat Dejan Stankoviç ; ' in yerine Thiago Motta ' nın forma giyeceği sanılıyor .

MAÇ ; LA İLGİLİ NOTLAR

İnter ile Chelsea , bu sezondan ö ; nce Avrupa kupalarında karşılaşmadı .

Chelsea , Şampiyonlar Ligi ' nde evinde yaptığı son 21 maç ; ta yenilmedi ve bu maç ; ların 13 ' ü ; nde gol yemedi .

Chelsea , Şampiyonlar Ligi ' nde evinde İtalyan takımlarıyla yaptığı 8 maç ; ın 6 ' sını kazandı .

İnter , Şampiyonlar Ligi ' nde deplasmanda oynadığı son 6 maç ; tan birini kazanabildi .