Keita Galataray'ın en iyi oyuncusu

Kadir Çetinçalı bugünkü yazısında, Keita'nın Galatasaray üzerindeki etkisi hakkında detaylar verdi.

FUTBOL takım oyunu. Bireysel yetenekler bu oyunun kremasıdır. G.Saray takım oyunu olarak bu sezon felâket. Bir maçı bir oyuncunun üstüne kurgulamak benim huyum değildir. Ama bu kez kendimle çelişeceğim. Keita tek başına A.Gücü’nü mahvetti. İlk dakikada geliştirdiği atakta A.Gücü savunmasını dağıttı. İlk yarının son dakikasında rakipten kaptığı topla tek başına 3 kişiyi yıkıp geçti. 4. ve 38. dakikada Keita şovuyla ilk yarıdaki skor şuydu; Keita: 2-A.Gücü: 0.

İLK yarıda Keita’nın attığı ve attırdığı gollerin dışında G.Saray sahada yoktu. Skoru koruma telaşına da erken girildi. A.Gücü’nü farklı yenmesine rağmen G.Saray’ın takım oyunu, kadro kalitesine uygun gözükmüyor. Çünkü 4-3-3 oynayacak futbolcu malzemesi Rijkaard’da yok ama bunda inat ediyor. Ve G.Saray takım futbolu oynayamıyor. Sami Yen’de yıldızlarınla varsın, deplasmanda hikâye. Bu gidişat sezon sonu mutlulukla noktalanmaz.

NEILL DA HARİKAYDI

G.SARAY skor olarak öne geçtikten sonra Keita ve Dos Santos’u çok daha aktif hale getirebilirdi. Ancak 4-3-3 sisteminde bu mümkün olmuyor. Santos’un Kasımpaşa maçındaki performansı geçici bir rüya mıydı acaba? Yine ‘fos Santos’ gibiydi. Rijkaard’ın Santos’u çıkarıp Ayhan ile orta sahanın direncini artırması kesinlikle doğruydu. Keita’dan sonra göz alıcı performans gösteren Neill idi. Lucas tecrübesiyle defansı derledi topladı, harika oynadı. Sabri çıkınca sağ bekte de sağlıklı bir alternatif olacağını gösterdi.

BAROS girerken Jo çıkmayınca, uzunca bir aradan sonra Rijkaard’ı takdir etmek geldi içimden. Jo ve Baros’un saha içi birlikteliğini denemek gerek. Keita son dakikada Baros’a da harika bir asist yaparak, Çek golcüye hoşgeldin mumu yaktı.