Fenerbahçe taraftarları isyana başladı

Turkcell Süper Lig'de aldığı sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Fenerbahçe'de kötü gidiş devam ediyor. Ligin 25.haftası geride kalırken Fenerbahçe lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde kaldı. Fenerbahçe ligde oynadığı son 6 karşılaşmadan sadece birini kazanabildi.

UEFA Avrupa Ligi’ne 2.turda veda eden Fenerbahçe, Turkcell Süper Ligi’nde de istediği sonuçları bir türlü alamıyor. Üst üste gelen sakatlıklar, kaybedilen puanlar Fenerbahçe taraftarlarını çileden çıkartmaya devam ediyor.

Sezon başında 8 maçta 8 galibiyet elde eden Fenerbahçe’de sezonun 2. yarısı hiç iyi başlamadı. Takım kazanırken yerlere göklere sığdırılamayan teknik direktör Christoph Daum bugün kulüpte adeta istenmeyen adam haline geldi.

Geldiği günden beri eleştiri oklarına maruz kalmasına rağmen Daum tarafından sürekli ilk 11’de şans bulan Daniel Güiza Gençlerbirliği karşılaşmasında forma şansı bulamadı. Bu durum gösteriyor ki; Fenerbahçe’de işler yolunda gitmiyor ve Güiza’yı hep ilk 11’de oynattığı için sürekli eleştirilen Daum bu duruma çare olarak İspanyol golcüyü artık ilk 11’de oynatmamaya başladı. Bu hamle ile kendine yöneltilen eleştirileri azaltmaya çalışan Alman teknik direktörün bunu başaramadığını söylemek yanlış olmaz.

Aziz Yıldırım’ın sezon başında vermiş olduğu “3 sene üst üste şampiyonluk” sözü tamamen çöpe gideceği hissediliyor. Başkan Aziz Yıldırım’ın bu durumda nasıl bir tavır sergileyeceği ise merak konusu.

Üst üste kaybedilen puanların ardından liderlikten uzaklaşan Fenerbahçe’de moraller ise oldukça bozuk durumda. Gençlerbirliği maçında ilk 11’e giremeyen Güiza’nın isyanı, maçta sakatlanarak oyundan çıkan Cristian Baroni’nin 3 hafta sahalardan uzak kalacağı, nöbetçi golcü Semih Şentürk’ün bir türlü Daum’un gözüne girememesi futbolcuların motivasyonunu oldukça azaltıyor.

Fenerbahçe’nin geriye kalan haftalarda başarılı sonuçlar alıp- alamayacağı merak konusu. Ezeli rakibi Galatasaray’ın ve ligin iyi top oynayan ekibi Bursaspor’un göstermiş olduğu performanslar Fenerbahçeli taraftarları kara kara düşündürmeye başladı bile. Tüm bu gelişmelere Fenerbahçe Yönetimi’nin ne gibi kararlar alacağı ve takımın nasıl düzeleceği Fenerbahçeli taraftarların kafasındaki ortak soru haline gelmiş durumda.