Elano, Blumer Brezilya Milli Takım Formasını Tanıttı

Galatasaray'ın Brezilyalı yıldız futbolcusu Elano Blumer, Brezilya Milli Futbol Takımı'nın bu yaz 2010 Dünya Kupası Finalleri'nde giyeceği, geri dönüşümlü malzemeden üretilen yeni formayı tanıttı.

  Nike Beyoğlu Mağazası Football Club ' ta yapılan toplantıda Elano , yeni formayla kameralara poz verdi . Ü ; zerinde Brezilya ' nın bu zamana kadar aldığı beş dü ; nya şampiyonluğunu simgeleyen beş kü ; ç ; ü ; k yıldızın bulunduğu formayla ilgili dü ; şü ; ncelerini aktaran Elano , bu sene o yıldız sayısını altıya ç ; ıkarmayı hedeflediklerini sö ; yledi .

Brezilya ' nın kendi sahasındaki maç ; larda kullandığı ve simgeleşmiş parlak sarı renk yarım yü ; zyılı aşkın sü ; redir futbol dü ; nyasını bü ; yü ; lemekte ve yeşil sahalarda bu renkle karşı karşıya gelen tü ; m takımların saygısını kazanmakta . Amarelinho ( kü ; ç ; ü ; k sarı ) olarak bilinen bu forma , hem sadeliği hem de temsil ettiği unsurlar nedeniyle ç ; ok sevildi : Brezilya futbolunun iç ; sel gü ; zelliği , neşesi ve heyecanı . Brezilya bu yaz oynanacak olan final maç ; larında altıncı şampiyonluğu alıp , rekora ulaşmayı hedeflerken Brezilya ' nın zengin futbol geç ; mişi ve tutkusuyla ince ince dokunmuş şık ve sade yeni formasıyla sahada olacak . Brezilya Milli Takımının kendi sahasında giyeceği yeni forma mısır sarısı renk ü ; zerinde modern gö ; rü ; nü ; mlü ; yeşil yuvarlak yakası ile Brezilya ' nın 1970 ' te şampiyonluk maç ; ı sırasında giydiği meşhur formayı andırıyor .

Bu formada yeşil şeritler ayrıca omuz boyunca da uzanıyor ve sol omuz ü ; zerindeki şeritte Brezilya ' nın bu zamana kadar aldığı beş dü ; nya şampiyonluğunu simgeleyen beş kü ; ç ; ü ; k yıldız bulunuyor . Her iki omuz ü ; zerindeki şeritler , sahip oldukları delikli yapı sayesinde formanın daha hafif olmasını ve oyuncuların daha serin hissetmesini sağlıyor .

Formanın yaka bö ; lü ; mü ; nü ; n arkasında ' Brezilya ' yazısı okunurken ; yakanın iç ; bö ; lü ; mü ; nde ise kü ; ç ; ü ; k bir Brezilya bayrağı ve şu mesaj gö ; ze ç ; arpıyor : ' Nascido Para Jogar Futebol ' ( Doğuştan Futbolcu ) .
Formanın iç ; erisinde , Brezilya Futbol Federasyonu armasının arkasına ve sembolik olarak kalbin tam ü ; zerine denk gelen kısımda , ilham verici şu mesaj bulunuyor : ' Com Muito Orguiro , Com Muito Amor ' ( Gurur Doluyum Sevgi Doluyum ) . Bu mesajda kullanılan yazı tipi , Brezilyalı bir sanatç ; ı tarafından tasarlandı ve bu yazıda Brezilya ' nın bereketini gö ; sterecek şekilde ü ; lkenin geniş bir bö ; lü ; mü ; nü ; kaplayan yağmur ormanlarının gü ; zelliğinden esinlenildi . Formanın arkasındaki sayılarda ise Brezilya ' daki banknotların ü ; zerinde bulunan sayılardan esinlenildi ve bu sayıların ü ; zerine de havalandırma delikleri yerleştirildi .

Forma , tarihinde ilk kez tamamen geri dö ; nü ; ştü ; rü ; lmü ; ş polyesterden ü ; retildi ve her bir formanın ü ; retiminde yaklaşık sekiz plastik şişe kullanıldı . Formaların ayrıca futbolcuları daha kuru , daha serin ve daha rahat tutması sağlanarak , onların performansını arttırması hedeflendi .

Daha ö ; nceki Nike formalarında kullanılandan yü ; zde 13 daha hafif olan Nike Dri-FIT kumaş , nemi hızlı bir şekilde buharlaştırıyor ve bö ; ylece oyuncuların kuru kalmasını sağlıyor . Ayrıca formanın her iki yanında ve şortun bel kısmının arkasında bulunan yeni havalandırma bö ; lgeleri oyuncuları daha serin tutmak iç ; in ö ; nemli ö ; lç ; ü ; de hava dolaşımı sağlıyor .

Brezilya Milli Takımı ' nın kendi sahasında giyeceği şortlarda ise geleneksel parlak koyu mavi rengi ü ; zerinde , şortun her iki yanından geç ; en beyaz şeritler gö ; ze ç ; arpıyor ve bu yö ; nü ; yle bir kez daha 1970 ' te giyilen şortu andırıyor . Şortun bel kısmının arkasında ise Brezilya ' nın elde ettiği şampiyonlukları simgeleyen beş yıldız bulunuyor . Beyaz ü ; zerine yeşil bant detayıyla şıklaştırılmış ç ; orabın bant bö ; lü ; mü ; nü ; n arkasında , baldıra yakın bö ; lü ; mde ' Brezilya ' yazısı dikkat ç ; ekiyor .

Yeni deplasman forması ise takımın kendi sahasında giyeceği forma ile aynı ayırt edici ö ; zellikleri taşıyor . Geleneksel parlak koyu mavi rengindeki ü ; st bö ; lü ; mde , takımın kendi sahasında giyeceği formadan farklı olarak simgeleşmiş Brezilya sarısı yakadan ve omuzlardaki şeritlerden geç ; iyor . Ayrıca ö ; n bö ; lü ; mde gö ; vde ü ; zerinde yoğunlaşan teknik baskı futbolcuların gü ; cü ; nü ; vurgulamak amacıyla deplasman formasındaki en belirgin farklılık olarak yerini aldı .

Deplasman şortları beyaz ü ; zerine yanlarda mavi ç ; izgili ; ç ; oraplar parlak koyu mavi renginde ve baldıra yakın bö ; lü ; mdeki sarı bandın ü ; zerinde ' Brezilya ' yazısı gö ; ze ç ; arpıyor .