Mevlüt 3 golle yıldızlaştı

Paris Saint Germain formasıyla yıldızlaşan Mevlüt Erdinç eski takımı Sochaux'a attığı 3 golle gecenin yıldızı oldu.

Paris S.G. [4 - 1] Sochaux
17' [1 - 0] G. Hoarau
18' [2 - 0] Mevlüt Erdinç
35' [3 - 0] Mevlüt Erdinç
64' [3 - 1] R. Boudebouz (Penaltı)
70' [4 - 1] Mevlüt Erdinç

Fransa Ligi'nin 28. haftasında Paris Saint Germain, milli oyuncu Mevlüt Erdinç'in eski takımı Sochaux'yu Parc des Princes Stadı'nda konuk etti.

PSG sahaya; Edel, Sakho, Ceará, Jallet, Camara, Sessegnon, Clément, Makelele, Hoarau, Giuly, Mevlüt Erdinç 11'i ile çıktı.

Konuk Sochaux ise sahada; Dreyer, Faty, Perquis, Bréchet, Dramé, Dalmat, Maurice-Belay, Boudebouz, Mikari, Ideye 11'i ile yer aldı.

17. dakikada gol perdesini Hoarau ile açan Başkent ekibi, bu golün 1 dakika sonrasında milli oyuncumuz Mevlüt Erdinç ile farkı 2'ye çıkarmasını bildi.

35'te sahneye bir kez daha Mevlüt çıktı ve ilk yarının skorunu belirledi: 3-0

Sochaux 64'te kazanılan penaltıyı gole çeviren Boudebouz ile farkı yeniden 2'ye indirdi ancak gollerine ikinci yarıda da durmaksızın devam eden  Mevlüt, 70. dakikada kendisinin 3. takımının 4. golüne imza attı.

79. dakikada Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Mateja Kezman, Giuly'nin yerine oyuna dahil olurken, attığı 3 golle yıldızlaşan Mevlüt ise 85'te yerini NGoyi'ye bıraktı. Milli oyuncu bu sezon ligdeki 12. golüne imza atarak krallıkta 3. basamağa çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca PSG, konuk ettiği Sochaux'yu 4-1 mağlup ederek, haftayı 3 puanla kapatmasını bildi.

PSG bu galibiyetle puanını 28 maçta 37'ye yükseltirken, konuk Sochaux ise 35 puanda kaldı ve rakibine sıralamada geride bıraktı.