Metin Tokat : Emre atılmalıydı!

Metin Tokat, bu hafta oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçının hakemi olan Mustafa Kamil Abitoğlu'nun yönetimini eleştirdi.

Mustafa Kamil Abitoğlu tedirgindi. Geçen haftaki olumsuz havayı atamadığı görüntüsünü verdi. İki takımın da orta sahada kalabalık olması nedeniyle faullerin bol olduğu bir ilk yarıydı.

METİN TOKAT
Köşe vuruşu öncesi Tozo, Lugano’yu tutmaya çalışıyordu. Lugano topun oyuna girdiğini görünce topa yönelmeden kendini yere attı. Devam kararı doğruydu.
Ceza alanı önünde İlhan, arkadan kayarak Gökhan Ünal’ı düşüdü. Net bir fauldü. Vederson’un, Cem Can’a yaptığı sert harekete sarı kartını çıkarmalıydı, kırmızı bile gösterilebilirdi. Ancak kartlarına başvurmaması ilginçti. Aykut’un topu kaybedince arkadan Gökhan Ünal’a yaptığı harekette sarı değil kırmızı kart çıkmalıydı.
Gökhan Gönül, Mustafa’yı çelme takarak düşürdü. Kartını vermedi. Santos, Cem Can’ın ayağına bastı. Pozisyona yakındı avantaja bırakmamalıydı. Sarı kartını çıkarmalıydı. Oyun durunca iki oyuncunun tartışmasını uyarıyla geçiştirdi. Yine Santos’un, Orhan’a ikili mücadele sırasında vurduğu dirseği kaçırdı. Sinirlenen Orhan’a ise sarı kart gösterdi. Pozisyon 4. hakemin tam önündeydi, Abitoğlu’nu uyarmalıydı.
İkinci devrede de değişen bir durum yoktu. Tozo’ya iki defa çelme takarak faul yapan ancak kart görmeyen Emre’ye, Harbuzi’ye yaptığı müdahalede gecikmeli kartını çıkardı. Aynı oyuncuya son dakikalarda Viranjes’e arkadan yaptığı sert hareketi sonrası ikinci sarıdan kırmızı kartını göstermeliydi.
Abitoğlu, faullerde tutarlı kararlar vermesine rağmen, oyuncuların dirsekleri ile yaptıkları müdahaleleri tespit edememesi, kartlarını oyun kurallarına göre çıkarmaması, futbolcular ile olan tartışmalarda aktif davranmamasına rağmen maçta oyunun skorunu etkilemediği için gündeme gelmeyecek bu hatalarıyla iyi bir yönetim sergilemedi.