Mersin İdmanyurdu 'Seri'ye Bağladı

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda çıkış sürüyor. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Çanakkale Dardanelspor'u 1-0 mağlup etmeyi başaran Kırmızı-Lacivertliler, bu hafta da evinde Konyaspor'u 3-1 yenerek, galibiyet serisini de 2'e çıkarttı.

Tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan mücadelede rakibi karşısında zaman zaman zorlansa da sonuca gitmeyi başaran Mersin cephesindeyse 90 dakikanın ardından büyük sevinç yaşandı. Futbolcular saha içinde mutluluklarını taraftarlarla paylaşırken, saha içinde de çökertme oynadı. Teknik Direktör Ergün Penbe ise mücadele sonrasında yapmış olduğu açıklamasında kötü günlerin artık geride kaldığını açıkladı.
Penbe, Konya maçının kendileri açısından hiçte kolay geçmediğinin altını çizerek, daha akıllı hareket edip yakaladıkları fırsatları değerlendirmeleri halinde mücadelenin çok daha farklı bir skorla tamamlanmış olabileceğini savundu. Rakiplerinin 10 kişi kalmasına rağmen iyi mücadele ederek, kaliteli bir takım olduklarını ortaya koyduğunu vurgulayan Penbe, her şeye rağmen 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.
Artık Konya maçının kendileri için geride kaldığını ve gelecek hafta oynayacakları Kartalspor maçına odaklanmaları gerektiğinin altını çizen Penbe, "Bir çıkış yakaladık ve bu çıkışı sonuna kadar sürdürmek istiyoruz. İlk geldiğimde de söylemiştim; bu takımın bir kıvılcıma, bir galibiyete ihtiyacı var diye. Son 2 maçtır galip geliyor ve bunun sevincini yaşıyoruz. Sevinmenin ne kadar güzel olduğunu herkes biliyor" dedi.

"3 PUANLI SİSTEM HER ŞEY OLABİLİR"

Göreve ilk geldiğinde hedeflerinin ilk 6 olduğunu açıkladığını hatırlatan Penbe, ancak Altay ve Kayseri Erciyes karşısında alınan beklenmedik sonuçların kendilerini bu hedeften uzaklaştırdığını vurguladı. Ergün Penbe, "Eğer kardeşlerim buna biraz daha inanmış olsaydı bugün ilk 6 içinde yer alabilirdik ama olmadı. Artık her maçımızı kazanmak için oynayacağız ve 3 puanlı sistem her şey olabilir."

Konyaspor maçında attığı 2 golle takımına galibiyeti getiren isim olan Tunç Behram ise, ardı ardına alınan galibiyetlerle iyi bir çıkış yakaladıklarını ve kendilerini ligde hiçbir takımın tutamayacağını ileri sürdü. Çok haksız eleştirilere maruz kaldığını ancak buna rağmen sahada iyi mücadele edip, takımın kazanması adına elinden geleni yapmaya çalıştığını anlatan Behram, attığı 2 golün de kendine olan güvenini pekiştirdiğini, bunun aynı zamanda da kendisini eleştirenlere verilen bir mesaj olduğunun altını çizdi.

"KAZANAMAMANIN VERDİĞİ STRES HALA ÜZERİMİZDE"

Konyaspor Teknik Direktörü Fuat Yaman, karşılaşma sonrasında gazetecilere açıklama yapmaktan kaçındı. Yaman'ın yerine Basın Odası'na gelen Yardımcı Antrenör Mehmet Yıldırım, özellikle son haftalarda talihsiz maçlar oynadıklarını ifade ederek, bu durumun Mersin İdmanyurdu karşısında da devam ettiğini belirtti. Maçın ilk yarısında skoru değiştirebilecek 3-4 net pozisyon yakalamalarına karşın bunu değerlendiremediklerine dikkat çeken Yıldırım, sahada 10 kişi kalmalarına karşın iyi mücadele ettiklerini ve kalelerinde gördükleri son golünse bariz ofsayt olduğunu ileri sürdü.

Yıldırım, "Kazanamamanın vermiş olduğu bir stres var üzerimizde. En kısa sürede kazanıp, bu stresi üzerimizden atmak istiyoruz. Tekrar kazanan bir takım haline geleceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ligin ilk yarısında çok başarılı bir performans ortaya koyduk. Yakaladığımız pozisyonlar hep gol oluyordu ve şans bizden yanaydı. Ancak şimdi 6 pas içinde bile gol bulamıyoruz. Tüm bunlar kazanamamanın verdiği stresin bir ürünü. Ancak kalan 8 haftada bu tabloyu değiştirip, Konyaspor'u hak ettiği yere taşıyacağız" dedi.

Konyasporlu futbolcu Ramazan Kahya da, kaliteli ve iyi bir takım olmalarına karşın, yakalamış oldukları net pozisyonları değerlendiremediklerini, bu durumun da takım üzerinde stres oluşturduğunu söyledi. Kahya, daha çok çalışıp, sahada daha çok mücadele etmek zorunda olduklarını, takım üzerindeki şanssızlıkların üstesinden gelip, yeniden çıkışa geçmek istediklerini, bunu başaracak olanın da yine kendileri olduğunu da sözlerine ekledi.