Karşıyaka, Evinde Kartalspor'a 3 Puan Hediye Etti

Bank Asya 1. Ligi'nde Karşıyaka kendi evinde ağırladığı Kartalspor'a 1-0 mağlup oldu.

Takım içinde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen, İzmir takımlarından aldığı 12 puanla yoluna devam eden Kartalspor, İzmir Alsancak Stadı'nda aldığı galibiyet ile rahat bir nefes aldı. Maç boyunca sahada etkili oyun sergilemeyen Karşıyaka, aldığı yenilgi ile şampiyoluk yarışında büyük yara aldı. Maçın son dakikalarında Karşıyaka taraftarını yönetimi istifaya çağırması ve Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Akif Ersezgin'e ağır hakaret içeren tezarüatlarda bulunmaları gözden kaçmadı. Hakem Mürvet Sezer'in son düdüğü çalması ile birlikte her iki takımın oyuncuları arasında gerginlikler yaşandı. Saha içinde yaşanan olaylar Tribünlerin de karışmasına sebep oldu. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Karşıyaka Kulübü Başkanı Akif Ersezgin Alsancak Stadı'ndan ayrıldı.

Karşıyaka karşısında aldıkları galibiyetten ötürü mutlu olduklarını ifade eden Kartalspor'un tecrübeli çalıştırıcısı Ömer Kadri Özcan, "Altay maçı ile iyi başlamıştık ama sonra istediğimiz puanları elde edememiştik. İyi bir ekibiz. Kazandık. Şartlarımız çok kısıtlı. Şartlar el verdiği sürece mücadele ediyoruz. Oyuncularım ellerinden geleni yapıyor. Mücadelemizi sürdürüyoruz. Karşıyaka çok iyi bir takım. Oyuncularıma takımı izlettim ve takip ettik. Karşıyaka'ya başarılar dilerim. Gol yollarında büyük zorluklar yaşıyoruz. Yakubu gol atıyordu bir ara gol sıkıntısı yaşadı. Önümüze bakacağız. Ekip olarak iyi bir takımız. Takım içindeki problemleri seneye kadar çözmek istiyoruz. Kazanılan bütün paralar Futbol Federasyonuna gidiyor. Oyunculara para ödeyemiyoruz. İyi niyetli ve düzgün oyunculara sahibiz. Onların iyi niyetli olması bizi galibiyete taşıyor" dedi.
Kartalspor oyuncusu Shaibu Yakubu ise, "Galip geldik ve mutluyum. Takım olarak iyi oynadık" şeklinde konuştu.

Aldıkları galibiyet ile şampiyonluk yarışında büyük yara alan Karşıyaka Teknik Direktörü Nihat Umut ise, "Kazanacağımız maçı kaybettik. Kaybettik ama hedefe doğru ilerlemek istiyoruz. Önümüzde 8 maç var. Onları da almak istiyoruz. Seyircimize galibiyet sevinci yaşatamadığımız için üzgünüz" dedi.

İlk yarı başlarında etkili bir oyun oynadıklarını belirten Karşıyaka'nın kaptanı Okan Öztürk ise; "İlk yarı gol atamadık. Böyle takımlara gol atmak önemli ama ikinci yarı kalemizde gol bulduk. Biz takım olarak Şampiyon olacaksak böyle maçları kaybetmemeliyiz. Şampiyonluk hedefimiz gitmedi. Böyle zor durumlardan çıkacak bir takımız. Başaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.