Galatasaray 3-0 Ankaragücü

Turkcell Süper Lig'de 25. hafta karşılaşmasında Galatasaray sahasında konuk ettiği Ankaragücü'nü 3-0 mağlup etti.

Maçın gollerini 4. dakikada Jo, 37. dakikada Keita ve 90+3. dakikada Baros kaydetti.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 53'e yükselterek, maç fazlası ile liderliğini sürdürdü. Ankaragücü ise aldığı yenilgi ile 26 puanda kaldı. Galatasaray yıldızları ile 3-0 kazandığı maçla birlikte bu sezon Ali Sami Yen'de maç kaybetmeme geleneğini de sürdürdü.

Galatatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard maça Leo Franco, Sabri, Servet, Neill, Caner, Mustafa Sarp, Barış, Giovani dos Santos, Elano, Keita, Jo ilk 11'i ile başladı.

Hollandalı teknik adam, Eskişehirspor maçında önlibero olarak görev verdiği Ayhan Akman ile Mehmet Topal'ı, Ankaragücü maçında yedek olarak soyundururken, yerlerine Mustafa Sarp ile Barış Özbek'i bu mücadelede ilk 11'de oynattı. Ayrıca, sarı kart cezalısı olması nedeniyle Ankaragücü karşısında takımdaki yerini alamayan Arda Turan'ın yerine, Meksikalı oyuncu Giovani Dos Santos görev yaptı.

GALATASARAY 3-0 ANKARAGÜCÜ MAÇ SONUCU

93. Dakika GOOOOOOOOL (Milan Baros)
92. Dakika Ankaragücü gole Mehmet Çakır ile yaklaştı... Soldan süratle ceza sahasına sokulup sıfıra inen Vassell, kale sahasındaki Mehmet Çakır'a pasını bıraktı... Çakır yakın mesafeden kötü vurup topu direğin yanından auta gönderdi.
90. Dakika Normal süre tamamlandı... 3 dakika uzatma oynanacak.
89. Dakika Ankaragücü atağında Murat Duruer sol kanattan ceza sahası içine girmek istedi ama savunma ayak koyarak topu uzaklaştırdı.
88. Dakika Galatasaray atağında Baros ceza sahası önünde topla buluştu rakibini geçerek içeriye girmek istedi ama savunma müdahele ederek topu uzaklaştırdı
87. Dakika Galatasaray atağında Jo ceza sahası içine atılan topa hareketlendi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
82. Dakika Galatasaray atağında Baros ceza sahası önünde topla buluştu, rakibini geçmek istedi sağ kanata doğru ilerledi ama savunma ayak koyarak topu uzaklaştırdı
80. Dakika Ankaragücü atağında Vittek sol kanattan sağ kanata doğru uzun oynadı ama top savunmada kaldı.
79. Dakika Galatasaray atağında Elano orta alandan ceza sahası içine doğru uzun oynadı Baros hareketlendi ama top kaleci Serkan'da kaldı
77. Dakika G.Saray'da sakatlıktan dönen Milan Baros oyuna dahil oldu... Kenara gelen isim Barış Özbek
74.Dakika Ankaragücü atağında Vassell sağ kanatta savunmanın arkasında topla buluştu ve hakem ofsayt kararı verdi
73. Dakika Galatasaray atağında Jo ceza sahası önünde topla buluştu, ceza içeriye yerden pas vermek istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
72. Dakika G.Saray'da Sabri yerini Emre Güngör'e bıraktı.
70. Dakika A.Gücü'nde şansız an... Oyuna yeni dahil olan Metin Akan, Sabri ile ikili mücadelede sakatlanıp kenara alındı... Murat Duruer oyunda...
69. Dakika Ankaragücü atağında El Yasa sol çaprazdan kaleye sert vurdu ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.
68. Dakika Ankaragücü'nde ikinci değişiklik.. Sapara kenarda.. Metin Akan oyunda..
66. Dakika Ankaragücü'nde Hürriyet rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
65. Dakika Ankaragücü'nde Sapara sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top doğrudan auta çıktı.
62. Dakika Ankaragücü atağında Geremi sağ kanatta topla buluştu, bekletmeden ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
61. Dakika Ankaragücü kaleye yaklaşık 30 metreden serbest vuruş kullandı, Sapara direkt kaleye şutunu vurdu ama top üstten farklı bir şekilde auta çıktı.
59. Dakika Galatasaray atağında Keita sol kanatta topla buluştu, bekletmeden ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
58. Dakika Galatasaray atağında Caner sol kanattan çizgiye indi, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı
56. Dakika Ankaragücü'nde Sapara sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı Vittek yükseldi kafayı vurdu ama top auta çıktı
54. Dakika Vassell, savunma arkasına hareketlendiği sırada ofsaytta yakalandı
53. Dakika Galatasaray atağında Keita sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Serkan'da kaldı
52. Dakika Ankaragücü'nde Theo Weeks yerini Mehmet Çakır'a bıraktı.
50. Dakika Galatasaray atağında Sabri sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
49. Dakika Galatasaray atağında Caner sol kanatta topla buluştu, arka direğe ortasnı yaptı ama savunmada El Yasa araya girerek topu uzaklaştırdı.
48. Dakika Ankaragücü atağında Vassell sağ kanattan bir kez daha topla ilerlemek istedi ama yardım gelmeyince savunma topu uzaklaştırdı
46. Dakika 2. yarıya Ankaragücü başladı...

GALATASARAY 2-0 ANKARAGÜCÜ İLK YARI SONA ERDİ

45. Dakika İlk yarıda normal süre tamamlandı.. 1 dakika uzatma oynanacak..
44. Dakika Galatasaray atağında Caner orta alandan aldığı topla ilerledi, ceza sahası içine doğru yöneldi kaleye şut denedi ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.
42. Dakika Ankaragücü atağında Vassell sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma Vittek'ten önce topu uzaklaştırdı.
41. Dakika Galatasaray'da Elano sağ kanattan korner kullandı, ön direğe ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı
39. Dakika Ankaragücü atağında Geremi sağ kanattan hızla çizgiye indi ama topu kontrol edemeyince pozisyon autla sonuçlandı
37. Dakika GOOOOOOOOL (Abdul Kader Keita)
36. Dakika Ankaragücü atağında Sapara ceza sahası içine yerden pasını verdi ama Vassell'e gelmeyen top kaleci Serkan'da kaldı.
34. Dakika Galatasaray'da Elano sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
33. Dakika Galatasaray atağında Sabri sağ kanattan topla beraber çizgiye indi, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı
32. Dakika G.Saray atağında ceza sahasına topla sokulan Keita uzaktan kaleyi denedi.. Vuruş kötü olunca meşin yuvarlakta farklı şekilde yandan auta çıktı.
31. Dakika Vassell sol kanatta çizgi üzerinde iki G.Saraylı arasında topa sahip olamadı ve meşin yuvarlak auta çıktı.
24. Dakika Sapara'nın 18 yayından şutu savunmadan geri döndü.. Bu pozisyondan sonra Neill sakatlık geçirdi..
23. Dakika Ankaragücü atağında Vittek sol çaprazdan kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı
21. Dakika Galatasaray atağında Neill sağ kanata doğru uzun oynadı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı
20. Dakika Galatasaray'da Sabri sağ kanattan ceza sahası içine uzun bir taç kullandı, Barış çizgi üzerinde içeriye çevirmek istedi ama top doğrudan auta çıktı.
19. Dakika Galatasaray atağında Keita sağ kanattan topla ilerledi, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
18. Dakika Giovani sol kanatta iki kişinin arasından çıkmak isterken yerde kaldı.. Kuddusi Müftüoğlu 'devam' dedi.
15. Dakika Ankaragücü atağında Geremi sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine orta yapmak istedi ama top doğrudan auta çıktı
14. Dakika Barış Özbek ceza alanı içinde yüzüne bir darbe aldı.. Kuddusi Müftüoğlu herhangi bir düdük çalmadı.. Barış'ın önemli bir durumu yok.. Ayağa kalktı.
13. Dakika Marek Sapara'nın savunma arkasına Vittek'e pası hızlı.. Aut.
12. Dakika Ankaragücü atağında Sapara sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
11. Dakika Ankaragücü atağında Sapara ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top kaleci Leo Franco'da kaldı.
10. Dakika Ankaragücü atağında Vittek ceza sahası içinde topla buluştu şut açısı aradı ama savunma ayak koyarak topu uzaklaştırdı.
9. Dakika Ankaragücü atağında Geremi sağ kanattan topla ilerledi, ceza sahası içine ortasnı yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
6. Dakika  A.Gücü savunmasının sektirdiği topu Jo 18 yayı üzerindeki Santos'a kazandırdı... Santos bomboş pozisyonda kaleye sert vurdu... Serkan kuçağına gelen topu kapanıp kontrol etti.
5. Dakika Ceza alanı içinde Keita'nın yerden ortası altıpas üzerinde Jo'nun önünde kaldı.. Jo'nun plasesi ağlarla buluştu.
4. Dakika GOOOOLLL Joao Alves
2. Dakika Galatasaray atağında Elano sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Serkan'da kaldı.
1. Dakika Karşılaşmaya G.Saray başladı... İki ekibe de başarılar...

STAT:Ali Sami Yen

HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu, Adil Sinem, Ali Saygın Ögel

GALATASARAY: Leo Franco, Sabri, Neill, Servet, Caner, Keita, Elano, Barış, Mustafa, Giovani, Jo

ANKARAGÜCÜ: Serkan, Elyasa, Muhammed, Kağan, Koray, Hürriyet, Sapara, Geremi, Murat, Vassell, Vittek