Bursaspor 2-0 Manisaspor

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Bursaspor kendi sahasında kümede kalma savaşı veren Manisaspor'u 2-0 yendi.

Bursa Atatürk Stadı'nda muhteşem bir atmosfer altında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, maça beklendiği gibi hızlı başlayan taraftı. İlk yarı boyunca birçok gol fırsatı yakalayan yeşil beyazlı ekip, aradığı golü devrenin son dakikasında buldu.

Burak'ın müdahalesiyle yerde kalan Ali Tandoğan, takımına penaltı kazandırdı. Manisasporlu oyuncuların itirazlarına rağmen hakem İlker Meral, beyaz noktayı işaret ederken penaltıyı gole çeviren Bursaspor kalecisi Ivankov takımını 1-0 öne geçirdi.

İkinci yarıda beraberlik için net fırsatlar yakalayan Manisaspor özellikle Isaac ve Mehmet Nas'la etkili ataklar geliştirdi. Savunmada hata yapmayan Bursaspor, 89. dakikada ikinci golü de buldu.

Takımın asist kralı Ali Tandoğan'ın ortasında kafayı vuran kaptan Ömer Erdoğan, Bursaspor'u 2-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Bursaspor, evinde Manisaspor'u da 2-0 devirerek şampiyonluk yolundaki yürüyüşünü sürdürdü.

Bursapsor, bu sonucun ardından 52 puana yükselirken maç fazlasıyla zirveye yerleşti. 24 puanda kalan Manisaspor ise kümde kalma mücadelesinde önemli bir kayıp yaşadı.

BURSASPOR 2-0 MANİSASPOR MAÇ SONUCU


90. Maç sona erdi
89' GOOLL!! GOOLL!! Ömer Erdoğan.

87' Eren sol kanattan ortasını yaptı...Penaltı noktası üzerinde Ömer topu uzaklaştırdı. 86' Bekir Ozan ceza sahası ön çizgisinde önüne düşen topa çok sert vurdu.
85'Manisaspor'da Mehmet Nas'ın yerine Ergin Keleş oyuna girdi. Böylece Manisaspor 3 oyuncu değişikliği hakkını da kullanmış oldu.
84' Savunma arkasına atılan topa kaleci İlker kalesini boşaltarak çıktı ve topu taca attı. 83' Eren arka direğe doğru ortasını yaptı...Burak kafayla içeriye doğru topu indirdi...İbrahim son anda topu uzaklaştırdı.
82' Manisaspor'da Eren topun başında...
81' Mehmet Güven ceza sahası dışında yerde kaldı ve faul...Manisaspor tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak. 80' Mücadelede normal süreye göre artık son 10 dakika...
79'Manisaspor'da Güven Varol'un yerine oyuna Momha girdi.
79' Sağ kanattan etikili işler yapan Ali Tandoğan yine ortasını ceza sahasına yaptı...
Arka direkte Ozan İpek uygun durumda topu kafayla dışarı vurdu.
78' Kazanılan serbest vuruşu Ali Tandoğan kullandı..Ön direkte Manisaspor savunması kafayla topu uzaklaştırdı.
77'Eren sağ kanattan gitmek isterken Eren tarafından düşürüldü. Eren bu faulun ardından sarı kart gördü.
76' İbrahim'in sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde karambol yaşandı. İlker Meral faul düdüğünü çaldı.
75' Ozan İpek sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı...Arka direkte Kalabane kafayla topu uzaklaştırdı.
74' Sağlık görevlilerinin müdahalesi sonrasında İlker oyuna devam edebilecek.
73' Savunma arkasına atılan topa İsmail hareketlendi...Ceza sahası içinde Burak topa dokunmak isterken İlker'de çıktı ve iki Manisasporlu çarpışarak yerde kaldı.
72' Yiğit Gökoğlan sağ kanattan ortasını yaptı...Kale sahası içinde Isaac iyi yükselerek kafayı vurdu...Yine Ivankov'un üzerine.
71' Mehmet Nas sağ kanattan kaleye kavisli bir orta yaptı...O topa kimse dokunamayınca doğrudan aut.
70' Karşılaşmada son 20 dakikaya girilirken; Bursaspor'un 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor...
60'Bursaspor'da son 4 maçta gol atan Batalla oyundan çıkarken yerine Bekir Ozan girdi. 59' Bu değişikliğin ardından Güven sol kanada geçerken; Yiğit Gökoğlan sağ kanatta oynayacak.
58'Manisaspor'da Simpson'un yerine oyuna Yiğit Gökoğlan girdi.
55' Yeşil-beyazlı takım 1-0'lık skorun vermiş olduğu rahatlıkla daha çok kendi yarı sahasında çok adamla kalmayı tercih ediyor.
54' Bursaspor'un sezon başında transfer ettiği Arjantinli oyuncu Pablo Batalla, Bursaspor'un oynadığı son 4 lig maçında gol atmayı başardı.
53' Bu dakikalarda oyunda tempo iyice düştü...
52' İkinci yarının ilk dakikalarında Manisaspor rakip kaleye daha çok geliyor.
51' Manisaspor sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Eren serbest vuruşu kullandı... Ceza sahasına doğru yapılan ortayı Ivankov çıktı ve aldı!
50' Simpson sol kanattan ilerliyor...Simpson ortasını da yaptı... Kale sahası içinde Bursaspor savunması başarılı bir şekilde topu uzaklaştırdı.
49' Mehmet Güven serbest vuruşu kullandı...Ceza sahası içinde Mehmeh Nas topa dokundu...Ivankov rahat bir şekilde kontrol etti.
48' Ozan İpek sol kanattan korneri kullandı... Kale sahası içinde Turgay müsait durumda kafayı vurdu ama kaleci İlker'in üzerine.
47' Sercan sol kanattan ceza sahasına girdi.. Sercan pasını Turgay'a çıkardı ama Burak araya girerek topu kornere gönderdi.
46'Bursaspor'da İbrahim topa elle müdahele ettiği için sarı kart gördü.
46' İkinci yarı Bursasporlu futbolcuların vuruşu ile başladı.

BURSASPOR 1-0 MANİSASPOR İLK YARI SONA ERDİ

45' GOOLL!! GOOLL!! Ivankov.
( Penaltı)
42' Ali Tandoğan sağ kanattan ceza sahasına ortasını gönderdi.. Arka direğe doğru yönelen topu Ozan'dan önce Ferhat uzaklaştırdı.
40' İlk yarıda normal süreye göre son 5 dakikaya giriliyor...
39' Mehmet Nas ceza sahası dışında topu ileri çıkan Ferhat'ın önüne bıraktı... Ferhat çok sert vurdu, direğin üzerinde auta çıktı.
38' Manisaspor Isaac ve Simpson gibi hızlı oyuncularıyla kontrataklarda tehlikeli pozisyonlar üretiyor.
37' Isaac şık hareketlerle sol kanattan ceza sahası içine girdi.. Isaac arka direğe ortasını yaptı ama Güven'den önce savunma müdaheleyi yaptı.
36' Isaac ceza sahası dışından kaleyi yokladı, top Ivankov'da kaldı.
35' Manisaspor bu dakikalarda rakibinin kendi yarı sahasında topla oynamasına izin vermiyor. 34' Bursa Atatürk Stadı'nda ışıklar yanmaya başladı...
33'Manisaspor'da Kalabane faul kararına itiraz edince sarı kart gördü.
33' Bursaspor bu sezon Süper Lig'de evinde oynadığı maçlarda sadece 6 gol yedi. 32' Mücadelede yarım saatlik dilim geride kalırken 0-0'lık beraberlik devam ediyor..
31'Isaac sol kanattan topla birlikte hızlı çıkıyor... Hüseyin o bölgede Isaac'ı faulle durdurunca sarı kartı gördü. 30' Bursaspor rakibini iyice bunaltmaya başladı.
29' Ali Tandoğan korneri kullandı.. Batalla arka direktetopla buluştu.. Batalla topu Ozan'ın önüne bıraktı.. Ozan'ın şutunu savunma yatarak engelledi.
28' Ozan İpek ceza sahası dışından kaleyi yokladı. İlker bu pozisyonda da başarılı.

25' Bursaspor yaklaşık 30 metreden serbest vuruşu kullandı... Turgay'ın kullandığı bu frikikte top direğin dibinden dışarı gitti. Bursaspor'un için şansız bir dakika oldu.
24' Sercan sedye ile dışarı alındı...Oyun devam ediyor...
23' Sercan ile Simpson ikili mücadele sırasında çarpıştılar ve iki futbolcu için sağlık görevlileri oyun alanına geldi.
22' Ali Tandoğan ceza sahasıan doğru kavisli bir top gönderdi ama kaleci İlker yumruklayarak uzaklaştırdı.
22' Ali Tandaoğan sağ kanattan ortasını yapmak isterken top Eren'e çarptı ve korner. 21' Simpson ceza sahası dışından kaelyi yokladı... Top direğin yandan dışarıya gitti.
20' Batalla sağ kanattan ceza sahasına ortasını yapmak isterken top Eren'in eline çarptı ama hakem devam dedi.
19' Bursaspor bu dakikaya kadar kanatlardan gelerek topu Sercan ile buluşturmak istiyor. 18' Manisaspor'da Güven ceza sahası dışından çok sert bir şut çekti ama meşin yuvarlak direğin üzerinden auta çıktı.
17' Ozan İpek sol kanattan son çizgiye indi.. Ozan ortasını yerden yaptı.. Sercan'dan önce savunma son anda topu uzaklaştırmayı başardı.
16' Ferhat sağ kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Ali Tandoğan penaltı noktası üzerinde topu uzaklaştırmayı başardı.
15' Daha çok kendi yarı sahasında çok adamla kalan Manisaspor, kontrataklarla rakibinin üzerine gidiyor.
12' Ozan İpek sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı... Arka direkte Sercan topa gelişine vurdu ama topu istediği gibi ayağına oturtamadı ve aut.
11' Sercan yarı sahasında topla birlikte hızlı çıktı... Sercan ceza sahasına girdi.. Eren ile karşı karşıya... Sercan sıyrılıp şutunu çekti ama yavaş bir top oldu ve İlker kontrolü sağladı.
10' Eren serbest vuruşu kullandı.. İleri çıkan Burak, Bursaspor ceza sahası içinde kafayı vurdu.. Yandan dışarıya.
5' Ali Tandoğan serbest vuruşu yerden ceza sahasına doğru kullandı.. Yine bir karambol var.. Masnisaspor savunma uzaklaştırdı.
4' Bursaspor sağ kanattan ceza sahasının hemen dışından serbest vuruş kazandı.. Ali Tandoğan topu başında...
3' Ali Tandoğan sağ kanattan tacı uzun kullandı ceza sahasına doğru... Ceza sahası içinde karambol var.. Savunma uzaklaştırdı.. Dönen topu Ali Tandoğan tamamladı... Sert bir şut kaleye doğru ama İlker çıkardı.
2' Karşılaşmanın ilk düdüğüyle birlikte iki takım oyuna hızlı başladı.
1' Karşılaşma Manisasporlu futbolcuların vuruşuyla başladı.


STAT: Atatürk
HAKEMLER: İlker Meral, M.Şahan Yılmaz, Gökhan Memişoğlu
YAYIN: Lig TV

BURSASPOR: Ivankov, Ali, Ömer, İbrahim, Mustafa, Ergic, Hüseyin, Ozan, Batalla, Turgay, Sercan
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

MANİSASPOR: İlker, Eren, Kalabane, Burak, Ferhat, Yiğit İncedemir, Simpson, Mehmet Güven, Mehmet Nas, Güven, Isaac
TEKNİK DİREKTÖR: Reha Kapsal