Ali Samiyen'de 90. randevu

Galatasaray zirve yarışından uzaklaşmamak için bugün sahasında Başkent temsilcisi karşısında kazanma planlarını yapıyor.Arda'nın cezalı olması sakatlığı düzelen Baros'un oynama ihtimalini arttırdı.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Eskişehirspor'a 2-1 yenilerek zirve yarışında darbe alan Galatasaray, bugün sezonun ilk yarısında 3-0 mağlup olduğu Ankaragücü karşısında aynı hatayı yapmak istemiyor. Sahaya 'mutlak galibiyet' parolasıyla çıkacak olan Sarı-Kırmızılı ekipte Eskişehir'de gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Arda Turan'ın  olmaması şokunu yaşıyor, Hakan Balta'dan müjdeli haber geldi. Teknik Direktör Rijkaard da Arda'nın cezasının yanında sakatlıklar ve formsuzluklar olmasıyla kadroda birtakım değişikliklere gitmeyi planlıyor. Hollandalı çalıştırıcı, A.Gücü'ne karşı orta alan ve forvete önem vermeyi düşünüyor. Eskişehirspor karşısındaki kötü futboluyla mağlubiyette başrol oynayan Mehmet Topal ile Ayhan'ı yedek kulübesinde çekileceği öğrenilen Rijkaard'ın sakatlığı yeni düzelen Milan Baros'u maçın ikinci yarısında sahaya sürmesi iddia ediliyor.

Galatasaray, Ankaragücü ile oynayacağı kritik maçın hazırlıklarını dün yaptığı idmanla tamamladı. Sarı-Kırmızılı takımda bir süredir tedavisi süren oyunculardan Hakan Balta'nın, antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştığı kaydedilirken, üst solunum yolları enfeksiyonu nedeniyle önceki günkü idmana katılamayan Arda Turan'ın ise kondisyoner eşliğinde takımdan ayrı idman yaptığı ifade edildi. Sakatlığı süren Kewell'ın salonda ve sahada çalışmalarına devam ettiği, Gökhan Zan'ın da solunum yolları enfeksiyonu geçirmesi nedeniyle dinlendirildiği belirtildi.

Ankaragücü'nde hazırlıklar tamam

Ankaragücü, ligde G.Saray ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Saray Spor Tesisleri'nde dün Teknik Direktör Lemerre yönetiminde saat 10.30'da başlayan antrenman, 1 saat sürdü. Başkent temsilcisinde sakat oyuncu bulunmazken, Gaziantep maçında kırmızı kart gören Jan Rajnoch, G.Saray karşısında forma giyemeyecek.