Güneş: Oyundan ve skordan memnun değilim

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş: 'Bizim için kayıp 2 puan var. Bugün hem oyundan hem de skordan memnun değilim.'

Güneş, 1-1 biten Gaziantepspor-Trabzonspor maçı sonunda yaptığı açıklamada, oyunu iyi yönetemediklerini ifade etti. Güneş, düşündükleri manada, arzu edilen şekilde pozisyon bulamadıklarını belirterek, "Bizim için kayıp 2 puan var. Bugün hem oyundan hem de skordan memnun değilim. Çünkü bizim daha güzel takımımız var, daha güzel oyuncularımız var." dedi.

Maça çok güzel bir sahada maça başladıklarını kaydeden Güneş, "Rakibimizin de teknik kapasitesi iyiydi. Bizde bu zeminde daha iyi futbol oynamayı düşünüyorduk. O niyetle sahaya çıktık. Ama maalesef düşündüğümüz oyun güzelliğini, pas yüzdemizin hatalı olması sebebiyle tutturamadık. Buda oyuna yansıdı. Rakibin kontrollü oyunu ve bizim hatalarımızdan kaynaklanan hatalarla atacağı gollerle gole gitmeye gittiğini gördük. Bugün oyuncularım becerilerini takım adına ortaya koyamadı. Buda 1-0 mağlubiyeti ortaya çıkardı. İkinci yarının son dakikalarında attığımız gol beraberlik getirse bile tatmin edici bir durum değil." ifadelerini kullandı.

"TAKIMI BAŞARIYA GÖTÜREN OYUNCULAR KALACAK"

Güneş, takımı başarıya götüren oyuncuların kalacağını belirterek, şöyle dedi; "Biz sahada oynattığımız oyuncuların performansına bakarak değerlendiriyoruz. İyi oyuncular ama, sahadaki verimlerine de bakıyoruz. Çünkü bugün yarış içinde ligde ve kupada neler yaptığımızı görmek istiyoruz. Ama bazı oyuncuların üst üste maç yapması sebebiyle başarı oranı düşüyor. Bazen de az oynayan oyuncuların başarısızlık sıkıntısı var. Son haftalarda bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Bugün sayısal olarak baktığımız zaman 5-6 hatta 7 oyuncumuz beklediğimizin altında oynadı. Ne tempo olarak ne pas yüzdesi olarak olumlu değildi. Geçen maçta kısmen vardı. Bu maç kolaydı. Burada zemin çok iyiydi. Burada kötü oynayan futbolcu için mazeret bulamayız. Performans sıkıntısı vardı. Ferhat daha önceki maçta iyi oynamıştı, bu maçta beklenin veremedi. İyi niyetliydi ama verimli olamadı. Çıkışı verimsizliğinden değil sakatlığı nedeniyle oldu."

Bir takımın kadro değişikliğinin sezon sonunda olacağını söyleyen Güneş, yabancı, yerli diye ayırım yapmadığının altını çizdi. "Bütün oyunculardan bahsediyoruz. Ama değişiklik adına yabancılar da zorluklarımız olabilir. Biz yabancı oyuncumuzu da yerli oyuncumuzu da görmek istiyoruz. Maçlara çıkarabileceğimiz 11'i düşünüyoruz." diyen Güneş, kulübedeki oyuncularımız kötü futbolcu olmadığını ifade etti. Verimliliği uzun süreli olan oyuncuların takımla devam edeceğini kaydeden Güneş, "Ayrıca yabancı oyuncu fazlalığı olduğunu söyledik. Onun için değişikliğe gideriz ama, performansı iyiyse niye oyuncuyu bırakalım. Alanzinho, bu maçta daha verimliydi. Girenler arasında O, daha iyiydi. Önceki 3-4 maç beklediğimizin altında oynadı. Bugün iyiydi. Tam tersi olan bazı oyuncuları koyduğumuzda o verimi alamadık. Bu dalgalanmalar olacak. Ligde varız, maçı alsak da almasak da varız. Kazansaydık iş bitmeyecekti, ama ligde iyi değiliz. Yarış devam edecek. Bu futbolculara güveniyoruz. Bugün verimsiz olmaları kötü olduklarını göstermez." diye kaydetti.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Jose Couceiro da ilk yarı çok iyi oynadıklarını belirterek, "Ben ilk yarıda iyi oynadığımızı düşünüyorum. Oyun stratejimiz golü atma üzerindeydi ve bunu da başardık. İkinci yarıda önemli bir anda yapmamız gereken topun bizde kalmasıydı. Rakibin oynamasına izin vermememiz gerekiyordu. Trabzonspor'u tanıyan bilir, çok iyi bir ileri hattı var. İkinci bir topta ne yazık ki golü yedik. Topun bizde kalma olasılığı şansı varken topu verdik ve bu şekilde bir gol yedik." diye konuştu.

Oyunun genelinde iyi bir maç çıkardıklarını düşünen Portekizli çalıştırıcı, "Bu maç bir ders oldu. Galip iken topu tutmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Özellikle maçın sonlarında hiç olmaması gereken şey olarak futbolcularımızın bir birine yakın olması gerekirken orta alanda büyük boşluklar verdik." dedi.

Gaziantepsporlu futbolcu Ivan De Souza ise galibiyeti hak ettiklerini ancak son dakikada gelen gölün takım üzerinde soğuk duş etkisi yaptığını belirtti. Brezilyalı yıldız, "Oyunun sonu bizim için kötü bitti. Beklemediğimiz bir şey oldu. Oyunun genelinde kontrol bizdeydi. Yalnız son dakikalarda gelen gol soğuk duş etkisi yaptı. Ne yazık ki berabere bitti. Aslında kazanmamız gereken bir maçtı" dedi.

Trabzonsporlu futbolcu Alanzinho ise zor bir maç oynadıklarını belirterek, "Zaten zor bir maç olacağını biliyorduk. Çünkü Gaziantepspor sahasında çok iyi oynayan bir takım. Ama buna rağmen biz maça daha iyi başladık. Onlar buldukları ilk ve tek pozisyonda golü attılar. Ondan sonra çok ciddi zorluklar yaşadık. Bir türlü geriye dönemedik. Öyle bir noktaya geldi ki maç artık kaybetmenin eşiğindeydik. Bu noktaya geldikten sonra 1 puanı almak sevindirici ama genel itibariyle bu bizim için memnun edici bir skor değil. Çünkü biz daha iyi oynadık ve nerdeyse rakibe hiç pozisyon vermediğimiz bir maçta iki puan bırakmış olduk." biçiminde konuştu.