Galatasaray Cafe Crow, Pınar Karşıyaka'yı Farklı Mağlup Etti

Beko Basketbol Ligi'nin 22. haftasında, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Pınar Karşıyaka'yı ağırlayan Galatasaray Cafe Crown rakibi 88-71 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Beko Basketbol Ligi'nin 22. haftasında Galatasaray Cafe Crown, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk ettiği Pınar Karşıyaka karşısında salondan 88-71 galibiyetle ayrıldı.
Karşılaşmanın ardından Galatasaray Cafe Crown Baş Antrenörü Cem Akdağ, Pınar Karşıyaka çok iyi savunma yaparak maçı kazandıklarını söyledi. Galatasaray Cafe Crown Baş Antrenörü Cem Akdağ, Hücumda herhangi bir sorunlarının bulunmadığını ve Pınar Karşıyaka karşısında takım savunmasını da çok iyi yaptıklarını vurgulayarak, "Caner dış alanda Fatih de pota altı savunmasında etkiliydi. Enerjik bir takım olan Pınar Karşıyaka'nın maç sonuna kadar iyi mücadele ettiğini biliyorduk. Bu maçın da sonuna kadar iyi
oynadık. Savunmamızı bu şekilde sürdürmek istiyoruz. Pınar Karşıyaka çok genç, güçlü ve dirençli bir takım. Böyle bir takıma karşı galibiyet bizim için çok önemliydi" dedi.
Pınar Karşıyaka Baş Antrenörü Hakan Demir ise, Galatasaray Cafe Crown karşısında karşılaştıkları atmosferin, genç oyunculardan kurulu takımına, ağır geldiğini söyledi.
Galatasaray Cafe Crown'un ligde zor günler geçirdiğini belirten Pınar Karşıyaka Baş Antrenörü Hakan Demir, "Eurocup'ta oynaması aynı zamanda çok geniş ve derin bir kadroya sahip olması tabii bulunduğu yeri tam yansıtmıyor. Bugün de gördüğümüz gibi Galatasaray Cafe Crown'ın özellikle yabancı oyuncuları bu lig kalitesini yükselten oyuncular ve oldukça deneyimliler. Ne zaman oynamaları nasıl oynamaları gerektiğini bilen oyunculara sahip bir takıma karşı oynadık. Bizim hem Türk hem yabancı oyuncularımızın
çoğunluğu genç. Tabii bu atmosferler onlara biraz ağır geliyor, ama şu anda bulunduğumuz ligdeki konum itibariyle Play-off'u zorlamaya devam ediyoruz. Play-off'a girebilmek için elimizden geleni yapacağız. Kalan maçlarda özellikle kendi sahamızda fire vermeden gitmeye çalışacağız. Galatasaray Cafe Crown'a da buradan ligde kalma yolunda başarılar diliyorum. Gerçekten bunu hak eden ve kalması gereken bir takım olarak görüyorum" dedi.
Galatasaray Cafe Crown oyuncularından Caner Topaloğlu, Pınar Karşıyaka'nın çok zorlu bir rakip olduğunu bildiklerini vurgulayarak, "Karşılaşmada çok iyi mücadele ettik. İyi bir skorla da karşılaşmayı kazandık. Ligde kalmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Pınar Karşıyaka'nın Birleşik Amerikalı oyuncularından Ray Wesson ise karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın kadrosunda birçok tecrübeli oyuncunun bulunduğunu ve güçlü bir rakibe karşı oynadıklarını söyledi. Wesson maçın ilk yarısında iyi savunma yapıp oyunu dengede tuttuklarını ancak ikinci yarıda kontrolü Galatasaray'a kaptırdıklarını ifade etti.