Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni Geçemedi

Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında Gençlerbirliği ile Fenerbahçe golsüz berabere kaldı.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, maçın hakemlerine tepki gösterdi. Cavcav, "TFF'ye Allah yardım etsin diyorum, bu hakemlerden kurtuluruz diye Allah'a dua ediyorum. Böyle hakemlerle başarılı olmak mümkün değil. Tecrübeli dediğimiz hakemlerin yaptığı bu hataları yeni hakemler yapmaz. Bu şekilde Anadolu kulüplerini başarılı olmaları beklenemez. Aldığımız sonuçtan ziyade hakemlerin tutumundan üzüntü duyuyorum" dedi.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, temposu değişen bir maç oynadıklarını belirterek, "Takım olarak taktiğimizi sahaya iyi yansıttık. Daha önceki maçlardaki kanatta bulunan oyuncularımızı orta sahaya çektik. Herkes görevini iyi bir şekilde yaptı. Geçen haftalarda hediye puanlar veriyorduk. Bu oyunumuzu ilerleyen haftalarda galibiyetle süslemek istiyoruz" diye konuştu.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, kaybettikleri 2 puanla şampiyonluk şanslarını zora soktuklarını ifade ederek, "Bugün kalemizi gole kapattık. İlk yarıda birkaç pozisyon ürettik, ancak istediğimiz golü atamadık. İki puan kaybettik, şampiyonluktaki durumumuz zorlaştı. Gol atamazsanız şampiyon olamazsınız" dedi.
Daum, hafta içi antrenmanlarda çok iyi çalışan Gökhan Ünal'ın formayı hakettiğini ve bu yüzden Güiza'nın yedek oturduğunu söyledi. Daum, 'Sezon sonunda Fenerbahçe'nin başarısız bir sonuç alması durumunda kendinizi nerede görürsünüz' şeklindeki bir soruya ise, "Ben teknik direktörüm, başarısızlık olsa da işime bakarım. Fenerbahçe'nin başarılı olması için elimden geleni yapacağım" şeklinde cevapladı.
Kırmızı-siyahlı ekibin İsveçli futbolcusu Labinot Harbuzi, takım olarak iyi oynadıklarını belirterek, "Oyuna başladığımızda ortada bir oyun olacağını hissettik. Takım olarak iyi oynadık. Elimize gelen gol şansları oldu, değerlendiremedik. Belki konsantrasyon sorunumuz oldu, ama iyi oynadık. Oyununun genelinde biz daha iyiydik" diye konuştu.
Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Gökhan Ünal, sahaya galibiyet için çıktıklarını ifade ederek, "Fenerbahçe hiçbir zaman beraberliği düşünmez, ama bugün kazanamadık. Direkten dönen topumuz vardı. Şubat ayından beri üstümüzde bir şansızlık var. Şampiyonluk yarışından uzaklaştık. Bu saatten sonra maçlarımızı kazanıp, rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.