Dünya şampiyonuna coşkulu karşılama

Meksika'da yapılan 8. Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nda 46 kiloda dünya şampiyonu olan Kübra Dürdane Çakır, memleketi Samsun'da coşkuyla karşılandı.

Dünya Tekvando Federasyonu tarafından Meksika'nın Tijuana kentinde düzenlenen 8. Dünya Gençler Şampiyonası'nda 46 kiloda dünya şampiyonu olarak Türk Bayrağı'nı göndere çektiren Kübra Dürdane Çakır'ı ailesi, yakınları ve arkadaşları Çarşamba Havaalanı'nda coşkuyla karşıladı.

9 Mart tarihinde yapılan şampiyonada Türkiye'yi temsil eden Kübra Dürdane Çakır, ilk turda Porto Riko'lu Natalia Montesinos'u 13-0, ikinci turda Rus rakibi Emelyanova Alexandra'yı 14-11, çeyrek finalde Koreli Yun Ah Choi'yi 5-3 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Alman Nolp Sabrina'yı 12-3 yenen genç sporcu, finalde güçlü rakibi Meksikalı Gallegos Vanessa'yı kendi evinde 8-1 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Samsun Çarşamba Havaalanı'nda babası Dursun Ali Çakır, annesi Emine Çakır, kardeşleri Taha ve Muhammed Çakır, okul arkadaşları ve yakınları tarafından coşku ile karşılanan Kübra Dürdane Çakır, duygulu anlar yaşadı.

Hedefinin 2012 Olimpiyatları olduğunu belirten Kübra Dürdane Çakır, "Finalde Meksikalı ile karşılaştım, rakibim ev sahibiydi. Ben son raunt baskı yaptım ve hakemlerin taraf tutmasına fırsat vermeden puan farkıyla maçı kazandım. Hedefim Türk bayrağını göndere çektirmekti. Bu sonuç beni çok duygulandırdı" diye konuşurken, dünya şampiyonu olan kızına sarılan baba Dursun Ali Çakır, "Bayrağımızın göndere çekildiği o anki duygu anlatılmaz. Kızım inandı ve başardı. Çok mutluyuz" dedi.