Ankara'da gol sesi çıkmadı

Bugüne kadar Gençlerbirliği filelerini 8 kez havalandıran Alex'in cezası nedeniyle oynamadığı maçta Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Başkent temsilcisiyle 0-0 berabere kaldı.

YİNE PUAN KAYBI

4 haftalık galip gelememe serisini geçtiğimiz hafta Antalyaspor'u 1-0 yenerek bitiren Fenerbahçe, bir hafta sonra yeniden taraftarını üzdü. Başkent'te 2 puan bırakan sarı-lacivertliler şampiyonluk yarışında önemli bir yara aldı.

BARONİ SAKATLANDI

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Baroni maçın 62. dakikasında sakatlandı. Sağ adalesini tutarak kendini yere bırakan Brezilyalı oyuncu maça devam edemedi ve yerini 65. dakikada Deniz bıraktı.

GÖKHAN DİREĞE TAKILDI

Fenerbahçe'nin devre arasında transfer ettiği Gökhan Gönül, 80. dakikada direğe takıldı. Sarı-lacivertli oyuncu sol kanattan yapılan ortaya altıpas önünde kafayı vurdu. Top yan direğe çarptı ve dışarıya gitti.

İLK KEZ 0-0 BİTTİ


Geride kalan 24 haftada 15 galibiyet 6 yenilgi ve 3 beraberliği olan Fenerbahçe, 25. haftada Gençlerbirliği'yle 0-0 berabere kalarak bir ilki yaşadı. Daha önce Kayserispor, Diyarbakırspor ve Manisaspor'la berabere kalan sarı-lacivertliler, ilk kez bir maçtan golsüz beraberlikle ayrılmış oldu.

KADRODA DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe'de, teknik direktör Christoph Daum, son maça göre kadroda 2 değişiklik yaptı.

Alman teknik adam, Antalyaspor maçından farklı olarak ilk 11'de Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz'a yer verdi.

Daum, son lig maçında ilk 11'de sahaya sürdüğü Semih ve Güiza'yı yedek kulübesine görderdi.

GÖKHAN 11'DE

Sarı-lacivertlerde, PFDK tarafından 2 maç ceza alan Alex de kadroda yer almadı. Ayrıca sakatlığı nedeniyle oynayıp, oynamayacağı tartışılan Gökhan Gönül ise ilk 11'de forma giydi.

DOLL'DAN DA DEĞİŞİK KADRO

Ligin ikinci yarısına kötü bir başlangıç yapan Gençlerbirliği'nde, teknik direktör Thomas Doll, geçen hatftaki Trabzonspor maçına göre kadroda 2 değişikliğe gitti.

Alman teknik adam, Trabzonspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Kahe ve Serkan'ın yerine, Fenerbahçe önünde Mustafa ve Cem Can'ı sahaya sürdü. Başkent ekibinde, son antrenmanda sakatlanan Hurşut da 18 kişilik kadroda yer aldı.

Bu arada, devre arası transferde Galatasaray'dan alınan Alparslan da ilk kez 18 kişilik kadroya girerken, sakatlığı süren Boşnak stoper Ivan Radeljic kadroda yer almadı.

TARAFTARIN İLGİSİ BÜYÜK

Gençlerbirliği taraftarları kendilerine ayrılan tribünleri büyük ölçüde doldurdu. Fenerbahçeliler ise kendilerine ayrılan kale arkası tribününü tamamen doldurmayı başardı.