Trabzonspor, Bir Puanı Son Dakikada Kurtardı

2010 yılında mağlubiyet yüzü görmeyen Trabzonspor, geriye düştüğü Gaziantepspor karşısında 1 puanı Alanzinho'nun sona dakikada şık golle aldı.

Maçın ardından basın toplantısına katılan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, çok güzel bir sahada maça başladıklarını belirterek, "Rakibimizin teknik kapasitesi iyiydi. Bizde bu zeminde daha iyi futbol oynamayı düşünüyorduk. O niyetle sahaya çıktık. Ama maalesef düşündüğümüz oyun güzelliğini, pas yüzdemizi hatalı olması sebebiyle tutturamadık. Buda oyuna yansıdı. Rakibin kontrollü oyunu ve bizim hatalarımızdan kaynaklanan hatalarla atacağı gollerle gole gitmeye gittiğini gördük. Ama biz oyunu
yönetemedik. Düşündüğümüz manada, rakibin çok pozisyonu yok ama biz de arzu ettiğimiz şekilde pozisyon bulamadık. Bizim için kayıp 2 puan var. Bugün hem oyundan hem de skordan memnun değilim. Çünkü bizim daha güzel takımımız var, daha güzey oyuncularımız var. Bugün becerilerini takım adına ortaya koyamadılar. Bu nedenle 1-0 geriye düştük. İkinci yarının son dakikalarında attığımız gol beraberlik getirse bile tatmin edici bir durum değil" dedi.
Basın mensupların sorusu üzerine, takımı başarıya götüren oyuncunun takımda kalacağını ifade eden Güneş, "Bu sene ya da seneye değil. Genel ifademiz geçerli onu oyuncu da biz de biliyoruz. Biz sahada oynattığımız oyuncuların performansına bakarak değerlendiriyoruz. İyi oyuncular ama sahadaki verimlerine de bakıyoruz. Çünkü bugün yarış içinde ligde ve kupada neler yaptığımızı görmek istiyoruz. Ama bazı oyuncuların üst üste maç yapması sebebiyle başarı oranı düşüyor. Bazen de az oynayan oyuncuların
başarısızlık sıkıntısı var. Son haftalarda bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Bugün sayısal baktığımız zaman 5-6 hatta 7 oyuncumuz beklediğimizin altında oynadı. Tempo ve pas yüzdesi olarak olumlu değildi. Geçen maçta kısmen vardı. Bu maç kolaydı. Burada zemin çok iyiydi. Burada kötü oynayan futbolcu için mazeret bulamayız. Performans sıkıntısı vardı" şeklinde konuştu.
Basın mensuplarının, takım kadrosunda yapılan değişiklikler konusundaki sorusuna Güneş, "Bir takımın kadro değişikliği sezon sonunda olur. Yabancı yerli diye ayırmıyoruz. Bütün oyunculardan bahsediyoruz. Ama değişiklik adına yabancılar da zorluklarımız olabilir. Biz yabancı oyuncumuzu da yerli oyuncumuzu da görmek istiyoruz. Maçlara çıkarabileceğimiz 11'i düşünüyoruz. Dinlendirdiğimiz oyuncularımız kötü oyuncu değil ki. Ama verimsizdi. Verimlilikleri uzun süreli olan oyuncularımız bizimle devam edecek"
şeklinde konuştu.
Trabzonsporlu futbolcu Alanzinho, zor bir maç oynadıklarını ifade ederek, "Zaten zor bir maç olacağını biliyorduk. Çünkü Gaziantepspor sahasında çok iyi oynayan bir takım. Ama buna rağmen biz maça daha iyi başladık. Onlar buldukları ilk ve tek pozisyonda golü attılar. Ondan sonra çok ciddi zorluklar yaşadık. Bir türlü geriye dönemedik. Öyle bir noktaya geldi ki maç artık kaybetmenin eşiğindeydik. Bu noktaya geldikten sonra 1 puanı almak sevindirici ama genel itibariyle bu bizim için memnun edici bir skor
değil. Çünkü biz daha iyi oynadık ve nerdeyse rakibe hiç pozisyon vermediğimiz bir maçta iki puan bırakmış olduk" diye konuştu.
Gaziantepspor Teknik Direktörü Jose Couceiro ise ilk yarı çok iyi bir futbol oynadıklarını belirterek, "Ben ilk yarıda iyi oynadığımızı düşünüyorum. Boyun stratejimiz golü atma üzerindeydi ve bunu da başardık. İkinci yarıda önemli bir anda yapmamız gereken topun bizde kalmasıydı. Rakibin oynamasına izin vermememiz gerekiyordu. Trabzonspor'u tanıyan bilir çok iyi bir ileri hattı var. İkinci bir topta ne yazık ki golü yedik. Topun bizde kalma olasılığı şansı varken topu verdik ve bu şekilde bir gol yedik.
Oyunun genelinde iyi bir maç çıkardığımızı düşünüyorum. Bu maç bir ders oldu diye düşünüyorum. Galip iken topu tutmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Özellikle maçın sonlarında futbolcularımızın bir birine yakın olması gerekirken orta alanda büyük boşluklar verdik" dedi.
Gazinatepsporlu futbolcu Ivan da galibiyeti hak ettiklerini ancak son dakikada gelen gölün takım üzerinde soğuk duş etkisi yaptığını belirterek, "Oyunun sonu bizim için kötü bitti. Beklemediğimiz bir şey oldu. Oyunun genelinde kontrol bizdeydi. Yalnız son dakikalarda gelen gol soğuk duş etkisi yaptı. Ne yazık ki berabere bitti. Aslında kazanmamız gereken bir maçtı" ifadelerini kullandı.