Michael Schumacher 10. oldu

Bahreyn Grand Prix'si antrenman turlarıyla Formula 1 2010 sezonu resmen açıldı. Sezonun ilk yarışı Bahreyn yarışı antrenman turlarında Sutil 1. olurken, pistlere geri dönen Micheal Schumacher 10. oldu.

Kıran kırana geçmesi beklenen sezona hem takımlar hem de sürücüler, üstelik bazı takımların her iki sürücüsü de şampiyonluk iddiasıyla hazırlandı.

Son şampiyon Jenson Button, bir önceki yılın şampiyonu Lewis Hamilton'la birlikte bu sezonun iddialı ekiplerinden Mc Laren için yarışırken, aynı zamanda kendi aralarında da şampiyonluk mücadelesi verecekler.

Benzer bir durum Ferrari'de de yaşanacak.

Renault'da yarışırken şampiyonluğa ulaşan, ancak daha sonra katıldığı McLaren'de Hamilton'un gölgesinde kaldığı için mutsuz olduğunu gizlemeyen Alonso, Kimi Raikkonen'in yerini aldığı Ferrari'de şampiyonluk peşinde olacak.

Buradaki takım arkadaşı ise, geçen yıl Macaristan'da geçirdiği kazanın ardından bir süre pistlerden uzak kalan Felipe Massa. Massa da, iki yıl önce Hamilton'a son yarışta kaptırdığı şampiyonluğa bu kez ulaşma hevesinde.
Formula 1'in uzun süredir kaybettiği ilgiyi bu sene yeniden kazanmasını sağlayan en önemli faktör ise yedi kez dünya şampiyonluğuna ulaşan Michael Schumacher'in pistlere dönüşü oldu.

Alman pilot, vatandaşı Nico Rosberg'la, geçen yılın şampiyonu, kış aylarında el değiştirdikten sonra Mercedes adını alan Brawn GP'de yarışacak.

Mercedes'in en önemli avantajı ise, Ferrari'nin 1990'ların sonu, 2000'lerin başındaki zaferlerinde imzası olan ve son olarak da Brawn GP'yi ve Jenson Button'ı şampiyonluğa taşıyan Ross Brawn'ın Mercedes'te de takımın direktörü olması.
Formula 1 2010 sezonu Bahreyn'de yapılan antreman turları ile başladı. F1'de yeni sezon yine heyecan vaad ediyor. F1 Bahreyn Grand Prix'si antreman turlarının iilkinde parlayan pilot ise Force India'dan Adrian Sutil oldu.

Sutil, Bayreyn'de yapılan 2010 sezonu Formula 1 antreman turlarının ilkini en hızlı bitiren sürücü oldu. Adrıan Sutil yarışı, Ferrari pilotu Fernando Alonso'nun hemen önünde bitirirken, bu sezon McLaren'de birlikte takım arkadaşlığı yapacak geçen yılın dünya şampiyonu Jenson Button 5., Lewis Hamilton 6. olarak ilk antreman turunu tamamladı.

Button ve Hamilton'un önünde ise 3. olarak Renault'tan Robert Kubica, 4. olarak ise Ferrari'nin geçen yıl kaza geçiren pilotu Felipe Massa yer aldı. 2006 yılından bu yana ilk yarışına katılan Mercedes pilotu Michael Schumacher ise ilk antreman turunu 10. olarak bitirdi. Böylece, Formula 1 2010 sezonu tüm heyecanıyla başlamış oldu. F1 Bahreyn Grand Prix'si yapılacak diğer antreman turlarından sonra 14 Mart Pazar günkü final ile son bulacak.